הבלוג של מקורבת לצלחת

advoo

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות... +עוד

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות אותן ריקות כמה דקות אחרי.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2017

גליל, מה? גליל, אה! מתכון לפריקי שיכול בקלות להפוך לארוחה שלמה. קל וטעים!

18/03/2017

מה זה אומר לגדול בגליל? זה עשרים דקות נסיעה לכיוון ישוב אחר זה לגיטימי וקרוב וגם מי שגר שם הוא ממש שכן (בת”א לצאת מגבולות שני רחובות מהבית שלך זה אמיץ ונועז), זה אומר שהשדות מסביב ירוקים תמיד, זה אומר שהפקקים לנסיעה לצפון מתקצרים בחצי כי נמצאים כבר חצי דרך לשם.

זה אומר שמגיעים לבסיס מאוחר כי כל נסיעה לוקחת פי שלוש בערך (למשרתים כמוני בדרום), וגם יודעים להבדיל באיזו מועצה נמצא כל ישוב, מכירים את האיחוד ומאוחד בין הקיבוצים וגם סביר להניח שההורים שלכם (או הסבים) היו בין מקימי איזה ישוב או לפחות מראשוניו והם יכולים לספר לכם מה היה שם לפני שזה הפך לעוד שכונה או פארק או כל דבר אחר.

D נוף ילדותי. קרדיט לצילום: משה מילנר, לע”מ.

זה אומר שלנסוע לים לוקח לפחות שעה, זה אומר שיש סיכוי סביר לשלג באיזור בחורף (אפילו התבטלו לנו כמה שיעורים בבית ספר בשלג של 91-92 וכנראה שאמא שלי שלחה אותי בכל זאת אבל זה לפוסט אחר), זה אומר האוויר הכי טוב (פייט רציני עם הירושלמים) וזה גם אומר שהיינו לנו את המסיבות הכי טובות ever.

בגליל שלי גם היתה תמיד תחבורה ציבורית בשבת, את הצום בכיפור היינו שוברים בפיתות טריות מהמאפייה בנצרת, את החומוס הכי טוב בארץ היינו אוכלים במרחק נגיעה, אנחנו יודעים להתמצא בין הכנאפה והבקלאוות , המואזין הוא פסקול חיינו ובחג המולד היינו שורה ראשונה למראות המרהיבים.  כל זה בלי לדבר בכלל על הנוף מסביב אבל לא נעים לי לגרום לך לקנא עוד.

וזה בעיקר אומר המון אוכל טוב מסביב ובכל רגע.

 

את הפריקי (שזה חיטה שבורה/מעושנת, תחליטו לבד), הכרתי באחד מהביקורים (התכופים) שלנו במסעדות האיזור ומאז אין שני לו, בעייני היא התוספת האולטימטיבית ליד

כל סוג של בשר, יש לו טעם עשיר והוא משביע מאוד.

IMG_1426

מה צריך?

2 כפות שמן

בצל בינוני קצוץ (או 2 קוביות בצל מטוגן של דורות)

2 שיני שום כתושות (או שתי קוביות שום דורות)

כוס פריקי שטוף

כוס וחצי מים

2 קוביות כוסברה של דורות

2 קוביות פטרוזיליה של דורות

חופן/צנוברים/ פיסטוקים קלופים קצוצים/ אצבעות שקדים מולבנות

מלח ופלפל

מה עושים?

בסיר קטן מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב מעט, מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.

מוסיפים את הפריקי ואת הצנוברים או מה שבחרתם ומטגנים תוך כדי בחישה עוד כשתי דקות.

מוסיפים עד המים ומרתיחים, כאשר רותח מוסיפים את עשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל.

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כרבע שעה (עד שהמים נספגים לחלוטין).

מגשים ונהנים ממש!

אפשר גם להפוך את התענוג הזה לארוחה בסיר אחד ע”י הוספת חזה עוף או חתיכות פרגית לאחר הבצל והשום ולפני הפריקי עד שמשנים את צבעם, מומלץ לבשל בסיר נמוך ורחב אם בוחרים באפשרות זו.

FullSizeRender

עוד מהבלוג של מקורבת לצלחת

תצוגה מקדימה

מינוס ומינוס הופכים לפלוס

תרשו לי להתחיל בוידוי, אני במינוס. אני במינוס כי אני לא יכולה לעצור את עצמי לקנות כל מוצר חדש שיוצא (בלי פרסומות אבל העד חצות מתוק- מלוח היא יצירת אומנות ומי לעזאזל צריך מגלגל עלי גפן). אני במינוס כי לא היה טעם של מגנום שלא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הפחמימות הן סוג של נחמה

אני אוהבת דברים צבעוניים, עד לפני כמה שנים היו לי אולי שתי חולצות ואפס שמלות שחורות בארון (אל תתפסו אותי במילה, יש לי הרבה בגדים וקשה לי לספור במדויק אבל בשביל להבהיר נקודה). המכנס השחור נשמר לביקור רשמי של ראש ממשלת...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

תרגיל באיפוק

יש לי וידוי, אני גם מוכנה למה שזה יביא אחריו, כן, אני לא אוהבת אוכל מטוגן (ביננו, אני לא יודעת לטגן ולא ממש מתאמצת ללמוד, כולם צפו בכשלון שלי בשיעור האחרון).  מה שיותר נכון התרגלתי לא לאכול אוכל מטוגן. כבר הרבה שנים שמטוגן לא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה