הבלוג של מקורבת לצלחת

advoo

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות... +עוד

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות אותן ריקות כמה דקות אחרי.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2017

אני לא אוהבת אוכל מטוגן אבל יש דברים שבשבילם שווה לשבור את הכלל. מתכון למדיאס, קציצות גבינה וחצילים נהדרות

10/03/2017

יש לי וידוי, אני גם מוכנה למה שזה יביא אחריו, כן, אני לא אוהבת אוכל מטוגן (ביננו, אני לא יודעת לטגן ולא ממש מתאמצת ללמוד, כולם צפו בכשלון שלי בשיעור האחרון).  מה שיותר נכון התרגלתי לא לאכול אוכל מטוגן. כבר הרבה שנים שמטוגן לא נמצא בבחירות שלי. וידוי שני בפוסט אחד, כל המשפט הקודם מתבטל כשמדובר בחצילים (ולפעמים בצ׳יפס באמסטרדם).

יש מנה אחת שמוציאה אותי מאיזון כבר הרבה מאוד שנים (גם אנשים גבוהים מוציאים אותי מאיזון אגב), אני לא יודעת להגיד מתי בדיוק אכלתי אותה לראשונה אבל זכור לי שתמיד שמחתי לאכול אותה. זו מנה שאני מוכנה למתוח את הגבולות שלי בשבילה.

אני אוהבת מאוד תוכניות בישול, בתקופת המובטלות שלי הייתי מבלה שעות מול ערוץ האוכל ומדמיינת לי בראש איך אכין יום אחד את המנה הזו או אחרת, אפילו הקלטתי תכניות במחשבה שאצפה בהן מתישהו (מעולם לא צפיתי בהן). חברים שלי דיי הבינו מי אני ולפני מספר חודשים חברה מהעבודה התחילה לספר לי שבאודישנים של מאסטר שף היתה מישהי לבנונית ואיזה טעים מה שהיא הכינה, רק כששאלתי מה הכינה היא לא ממש זכרה. כשמדברים על לבנונים אני מרגישה מחויבת ונאלצתי לצפות בעצמי. כשהגעתי לאודישין המיוחל נתגלתה לפני אותה המנה.

מדובר בסה״כ במנה דיי פשוטה וכמה שהיא פשוטה ככה היא טעימה.

מדיאס חצילים וגבינה. קציצות טעימות ממש של חצילים וגבינה בולגרית שמגשים על פרוסת לחם טרי ופרוסת עגבניה עסיסית ומתענגים.

FullSizeRender (5)

אז איך עושים את זה?

פוריסם 2 חצילים יפים (עם הקליפה) לפרוסות בעובי של כס״מ. ושמים במסננת ומפזרים מעט מלח לכחצי שעה. (זה טוב, זה מוציא את המרירות מהחציל וגם גורם לזה שהוא יספוג פחות שמן בטיגון). מנגבים אותם.

בינתיים לקערה מגרדים 500 גרם גבינה בולגרית (סבתא אמרה רק את ה24%) ומערבבים לתוכה 3 ביצים שלמות. לשדרוג אני הוספתי 2 קוביות של בזיליקום קצוץ של דורות (זה הפך את העסק למושלם +), אפשר כל עלי תבלין אחרים שאתם רוצים.

מחחמים שמן במחבת (זה אמור להיות כחצי מהגובה של פרוסת החציל, אני שמתי כחצי כוס).

לוקחים כף מבלילת הגבינה ומניחים על פרוסת החציל (טיפה דוחסים עם היד אבל זה עדיין צריך להיות גבוה מספיק) וכשהשמן רותח מניחים במחבת כשהגבינה למטה. נוצרת מעין חצאית וזה בסדר, כששכבת הגבינה משחימה הופכים ומטגנים את הצד השני עד שהוא משחים (בודקים מדיי פעם).

מוציאים לצלחת עם נייר סופג. לטעמי זה הכי טעים כשזה מתקרר מעט כי אז מרגישים את כל הטעמים.

מסדרים על לחם עם עגבניה ונאמי!!

 

2017-03-10-PHOTO-00010608

עוד מהבלוג של מקורבת לצלחת

תצוגה מקדימה

מינוס ומינוס הופכים לפלוס

תרשו לי להתחיל בוידוי, אני במינוס. אני במינוס כי אני לא יכולה לעצור את עצמי לקנות כל מוצר חדש שיוצא (בלי פרסומות אבל העד חצות מתוק- מלוח היא יצירת אומנות ומי לעזאזל צריך מגלגל עלי גפן). אני במינוס כי לא היה טעם של מגנום שלא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הפחמימות הן סוג של נחמה

אני אוהבת דברים צבעוניים, עד לפני כמה שנים היו לי אולי שתי חולצות ואפס שמלות שחורות בארון (אל תתפסו אותי במילה, יש לי הרבה בגדים וקשה לי לספור במדויק אבל בשביל להבהיר נקודה). המכנס השחור נשמר לביקור רשמי של ראש ממשלת...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פריקי שואו

מה זה אומר לגדול בגליל? זה עשרים דקות נסיעה לכיוון ישוב אחר זה לגיטימי וקרוב וגם מי שגר שם הוא ממש שכן (בת"א לצאת מגבולות שני רחובות מהבית שלך זה אמיץ ונועז), זה אומר שהשדות מסביב ירוקים תמיד, זה אומר שהפקקים לנסיעה לצפון...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה