הבלוג של מקורבת לצלחת

advoo

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות... +עוד

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות אותן ריקות כמה דקות אחרי.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2017

כשהחברות הכי טובות מבקשות, אני מתייצבת וחולמת לשלוח להן משלוח…ומתכון לעוגת גבינה שתמיד מצליחה

05/03/2017

לפני קצת יותר מחמש שנים עמדנו שלושתנו במעגל, התחבקנו ובכינו. האחת בשמלה לבנה (היא התחתנה באותו היום), השנייה בסגול בהיר ואני בסגול כהה. בכינו המון, הצלם חשב שהתרגשנו מעצם החתונה, זה כמובן, אבל אנחנו ידענו שמחר אנחנו נפרדות לשנה, בסוף השנה הזו עדיין לא הסתיימה. אנחנו מנהלות Long distance relationship מאז. אני עליתי על המטוס לשליחות באנגליה בידיעה שאחזור ואצטרף אליהן לתל אביב או לפחות קרוב אליהן. חודש לפני שחזרתי לארץ האחת עלתה על המטוס לניו-יורק ושבוע אחריה השניה לאמסטרדם.

כשהיינו קטנות ניסינו פעם להכין עוגת נוטלה, יש לי זכרון מאוד מעומם לאיך היא יצאה, כנראה שמתוקה וכמעט בלתי אכילה. אבל כבר אז הבנו שמתוקים זה אנחנו. עם השנייה אפילו פעם המצאנו חג, ב8/4, חג שכולו יהיה מתוקים ושוקולדים (מעולם לא עשינו ארוחת חג אבל אנחנו מקפידות לברך בחג שמח כל שנה, שאנחנו זוכרות). פעם בסיור במפעל שוקולד בעיר ילדותינו (כשעוד נתנו לטעום ישר מהמכונה) הראשונה אכלה טבלה שלמה של שוקולד צ׳אק, היא גם פעם הביאה לי את הקרם של הקרמבו ישר מהמכונה בתוך קופסא. עוגת הקצף- קצפת של ימי ההולדת של השנייה עד היום היא סמל סטטוס. בקיצור, הבנתם אותי.

IMG_1210

אנחנו מקפידות להתעדכן ולעדכן, להפגש כשמישהי מגיעה לארץ ואני משתדלת לטוס (נשבעת שאני משתדלת לטוס לניו יורק אבל זה עדיין לא יצא ובינתיים אמסטרדם היא הקו השנתי שלי). אני בעיקר מתגעגעת וכשנתבקשתי להכין משלוח מנות שבסופו ארצה לשלוח לחברה הכי טובה ישר חשבתי עליהן. אמנם האחת מכורה לשוקולד, אבל התחילה להתבגר קולינרית עם השנים וסימנה עוגת גבינה במקום החמישי בערך (בגדול, אין לה ברירה כשזה קשור אליי והיא אוהבת מתכונים קלים אז זה יצא מושלם) והשנייה הרבה יותר קלה קולינרית ודמיינתי לעצמי שישר תגיד עוגת גבינה (אמרה שוקולד אבל לפעמים אני מרשה לעצמי להכניס להן מילים לפה). שתיהן הסכימו שהן מתגעגעות למג׳דרה אבל זה לא מצטלם יפה במיוחד.

עוגת הגבינה שתמיד מצליחה. מוקדשת באהבה אינסופית לשתי הצלעות במשולש שלי.

FullSizeRender (4)

לתבנית בקוטר 26/ עגולה חד פעמית.

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות,

לבסיס:

מערבבים 100 גרם חמאה מומסת עם 250 גרם פתי בר טחון במעבד מזון(או מורבץ ע״י פטיש שניצלים או מערוך בתוך שתי שקיות שלא יתפזר לכל עבר) ומשטחים בתחתית התבנית.

בקערה מערבבים:

4 ביצים

750 גרם גבינה לבנה 5%

כוס סוכר

3 כפות קורנפלור

גרידת לימון מחצי לימון (אופציונלי)

שופכים על התחתית ומכניסים את התבנית לתנור כ-45 מעלות עד שהעוגה מתייצבת (ז״א שלא רוטטת באמצע) ומעט משחימה בצדדים.

מערבבים בקערה קטנה 2 שמנת חמוצה ו4 כפות סוכר ושופכים על העוגה ומחזירים לתנור לעוד חמש דקות.

מוציאים ומקררים.

העוגה הכי טעימה שהיא מוגשת ישר מהמקרר.

בתאבון!!!

IMG_1212

עוד מהבלוג של מקורבת לצלחת

תצוגה מקדימה

מינוס ומינוס הופכים לפלוס

תרשו לי להתחיל בוידוי, אני במינוס. אני במינוס כי אני לא יכולה לעצור את עצמי לקנות כל מוצר חדש שיוצא (בלי פרסומות אבל העד חצות מתוק- מלוח היא יצירת אומנות ומי לעזאזל צריך מגלגל עלי גפן). אני במינוס כי לא היה טעם של מגנום שלא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הפחמימות הן סוג של נחמה

אני אוהבת דברים צבעוניים, עד לפני כמה שנים היו לי אולי שתי חולצות ואפס שמלות שחורות בארון (אל תתפסו אותי במילה, יש לי הרבה בגדים וקשה לי לספור במדויק אבל בשביל להבהיר נקודה). המכנס השחור נשמר לביקור רשמי של ראש ממשלת...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פריקי שואו

מה זה אומר לגדול בגליל? זה עשרים דקות נסיעה לכיוון ישוב אחר זה לגיטימי וקרוב וגם מי שגר שם הוא ממש שכן (בת"א לצאת מגבולות שני רחובות מהבית שלך זה אמיץ ונועז), זה אומר שהשדות מסביב ירוקים תמיד, זה אומר שהפקקים לנסיעה לצפון...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה