הבלוג של מקורבת לצלחת

advoo

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות... +עוד

אדוה, בת 32, עובדת מדינה, גרה בתל אביב אבל גלילית במקור. ג'ינג'ית בהכחשה (אוהבת יותר את ההגדרה של אבא- שיער בצבע זהב), רבע לבנונית אבל מתגאה בזה כאילו פיירוז ואני שחקנו קלאס ביחד. מתמלאת באושר מצלחות מלאות ומתענגת לראות אותן ריקות כמה דקות אחרי.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מינואר 2017

לפעמים הגעגוע מצמיח אושר. סיפורים על סבתא ומתכון ללחמעג’ון.

12/02/2017

היא תמיד היתה אומרת לי שהיא לא מתגעגעת, הרי מה זה עוזר להתגעגע, זה רק כואב. אבל סבתא, אולי רק קצת התגעגעת? נו טוב, התגעגעתי.

כבר קצת יותר משלוש שנים שאני חיה עם געגוע, כזה שלעיתים קרובות כואב ולעיתים קרובות הזכרון מעלה את הגעגוע. אני יודעת שאת הפוסט הזה יש כמה אנשים שיכעסו עליי שאני כותבת כי הוא כואב מדיי אבל, היי, מי אני שאקח מכם את התענוג בלשמוע על סבתא שלי.

עכשיו נעשה שיעור קטן בדימיון מודרך, קחו את היד של מי שעומד לידכם, קפצו אותה לאגרוף, קחו את האצבע שלכם ותתחילו לתקתק איתה כאילו שאתם מקלידים על מכונת כתיבה מפעם, עם אצבע אחת. ככה סבתא שלי היתה מוסרת את רשימת הקניות שלה. לחם אחד (תקתוק), חלב (עוד תקתוק), שני גיל (תקתוק או שניים) ועוד. האצבעות שלה גם היוו את כוסות המידה שלה. האגודל מורה על הכמות ביחס לאצבע, אגודל שמגיע לקיפול העליון של היד בישר על מעט מאוד ממשהו, אגודל שמצביע על החיבור בין שתי האצבעות הורה על יותר מאותו משהו אבל יותר.

 סבתא

באזכרה האחרונה של סבתא הקשבתי להספדים, כולם כאחד עסקו בארוחות השבת המשפחתיות ובריח החסר של התבשילים שלה והבנתי איך הדברים הפשוטים ביותר הם היפים ביותר. דיברנו הרבה איך יותר מכל סבתא אהבה לאכול מ(ע)קרוני (הע’ מודגשת, בכל זאת לבנונית) עם גבינה מלוחה מגורדת ואיך שנים לא השתמשנו בשמן זית לתיבול סלט כי היא לא אהבה. “המסעדה של זהבה” היתה פתוחה כל יום אחרי בית הספר והיתה נסגרת במשפט הקבוע של “ממחר, כל אחד אוכל בבית שלו, ושתי דקות אחרי זה,  אז מתי אתם באים?”.

סבתא שלי היתה לבנונית שנישאה לפולני (שיבדל”א), אז לשמחתי נולדתי לעולם בו הגבולות מטושטשים (לפחות בתחום האוכל).  סבתא הכינה גפילטע פיש שיש שיאמרו שטוב יותר מבכל בית פולני,  מרק בורשט היה מנת חלקנו (למרות ששנים אני לא סובלת סלק אבל זה כבר עניין לפוסט אחר) ועוד.

אבל יש כמה מאכלים שתמיד יהיו מזוהים עם המטבח שלה. לחם תמיד היה חלק מרכיב מהארוחה, מרק עם לחם, לחם עם גבינה בולגרית, חביתה עם לחם, מדיאס (שזה חצילים מטוגנים עם גבינה בולגרית), אני משערת שמתישהו בחיים גם היה אורז עם לחם אבל כנראה שהדחקתי את זה. אמא שלי ודודות שלי עד היום מעדיפות לחם על פני כל ארוחה אחרת. יש לי עוד כ”כ הרבה לספר לה (אבל רק התחלנו את הדרך שלנו יחד, היא כנראה תעלה בעוד הזדמנוית)

IMG_0525

כשנדרשנו לאתגר הפיצה הדבר הראשון שעלה לי בראש היה לחמעג’ון (אצלנו מבטאים את זה “לחמה בלעג’ין) שזה בעצם מעין פיתה (אמרנו לחם?!)  עם בשר, עגבניות ופטרוזיליה. גייסתי את כל המשפחה למצוא את המתכון והחלטתי לחלוק איתכם את התענוג הזה. נשמע מלחיץ אבל כ”כ פשוט וטעים!!

לעג’ין (הפיתה):

1 ק”ג קמח

כף שמרים יבשים

כפית מלח

2-3 כוסות מים (מתחילים ב2 ואם יש צורך מוסיפים עוד)

2 כפות שמן

מילוי:

1 ק”ג בשר טחון

4 קוביות בצל מטוגן דורות

4-6 קוביות פטרוזיליה דורות

8 עגבניות בשלות , קלופות וחתוכות לקוביות

1 רסק עגבניות קטן

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

לשים במיקסר (עם וו הלישה, שזה הראש הספירלי במיקסר) את כל חומרי הבצק עד לבצק חלק (במיקסר טוב לוקח כמה דקות אבל אני אוהבת להמשיך ללוש שהשמרים יתחממו קצת).

לעצור את המיקסר ולבדוק אם יש צורך בעוד מים (אם יבש מדיי להוסיף מים, אם דביק מדיי- להוסיף מעט קמח).

לכסות את הקערה בניילון נצמד להתפחה (עד להכפלת הכמות, זה לוקח כשעה).

מחממים תנור ל-180 מעלות.

לאחר ההתפחה מחלקים לעיגולים קטנים, משמנים מעט את משטח העבודה ופותחים בעזרת הידים לעיגול בקוטר של כעשרה ס”מ (אני אוהבת לעשות גומות קטנות במרכז הפיתה, זה נראה אותנטי :) ).

מערבבים את כל חומרי המילוי ומפזרים על הפיתות הקטנות (משאירים שוליים של חצי ס”מ).

 אופים כרבע שעה עד שקצוות הבצק מתחילים להזהיב (זה אמור להיות עדיין מעט בהיר). הריח משגע!!

* אם אוהבים ניתן לפזר קצת צנוברים לפני האפייה

**אפשר להוסיף יותר בצל או פטרוזילה לטעמכם.

בתאבון!

לחמעגון

עוד מהבלוג של מקורבת לצלחת

תצוגה מקדימה

מינוס ומינוס הופכים לפלוס

תרשו לי להתחיל בוידוי, אני במינוס. אני במינוס כי אני לא יכולה לעצור את עצמי לקנות כל מוצר חדש שיוצא (בלי פרסומות אבל העד חצות מתוק- מלוח היא יצירת אומנות ומי לעזאזל צריך מגלגל עלי גפן). אני במינוס כי לא היה טעם של מגנום שלא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אוכל של דוגמניות (וגם מתכון לסלט כרובית מושלם)

מכירים את זה שיש משחק הכרות של אמת ושקר וצריכים לומר משפט אמת ושקר ולנחש מה מהם קרה ומה לא? אז בשנים האחרונות יש לי משפט קבוע לאמת, בגיל 4 הייתי דוגמנית מסלול. דודה שלי לקחה אותי ואת בת דודה שלי לדגמן באיזו הפקה של סטודנטים,...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פריקי שואו

מה זה אומר לגדול בגליל? זה עשרים דקות נסיעה לכיוון ישוב אחר זה לגיטימי וקרוב וגם מי שגר שם הוא ממש שכן (בת"א לצאת מגבולות שני רחובות מהבית שלך זה אמיץ ונועז), זה אומר שהשדות מסביב ירוקים תמיד, זה אומר שהפקקים לנסיעה לצפון...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה