הבלוג של עדי

הקוצצת

עדכונים:

פוסטים: 15

החל מינואר 2017

כשלמדתי ביסודי פתחו את מרכז הקניות “הפורום” בצומת כפר שמריהו. מרכז הקניות המפואר והכעור ביותר שנראה עד אז בארץ. שיש ירוק כיסה את המרכז ודלתות זכוכית כבדות הובילו אליו. אבל הפורום לא היה רק כעור, הוא גם היה מרכז כושל, כיוון שהוא המרכז היחיד בעולם שנמצא לצד כביש ראשי כל כך, אבל אין אליו שום גישה. כלומר, יש גישה ברגל או, אם ממש מתעקשים להגיע ברכב, פונים לתוך הרצליה פיתוח, עושים פנית פרסה, נוסעים ישר, ימינה, ישר, שמאלה, מיד שוב שמאלה וממשיכים ישר. מצד שני אם לא עושים את כל הסיבוב הזה וממשיכים לנסוע על כביש החוף, מגיעים באותה מהירות לתל אביב.

בכל אופן, היום כשאני מדמיינת את המקום עולות לי תמונות מהסרט “טיטניק” ובייחוד הפער בין הפאר של המקום בשיאו לבין התמונות של האוניה כשמצאו אותה אחרי כל השנים. אני די בטוחה שאם אדחוף את הדלתות הכבדות, אלה יהיו המראות שאראה. אבל באותם ימים היו שם חנויות בוטיק, חנות כלי כתיבה שבה הייתי קונה קלטות לטייפ שלי ובודי שופ שבו קנינו אחת לשניה בועות עם שמן לאמבטיה שלא השתמשנו בהן כי הן היו יפות מדי (ובגלל ששמן באמבטיה הוא לא באמת נעים). גולת הכותרת היתה קפה-מסעדה בקומה העליונה, שאם זכרוני אינו מטעה אותי קראו לו “הפורום”. במיוחד אהבנו במקום עוגת מרנג לימון, שהיתה חמוצה ומתוקה ורכה וקריספית ומענגת והיו עליה גלילי מרנג. זו היתה עוגה יפיפייה שהיינו מזמינים הביתה בימי הולדת וליוותה אותנו תקופה ארוכה. לא חשבתי על העוגה הזו שנים, עד שטעמתי את הלמון קארד של דנית סלומון בקורס הבישול #פשוט_לבשל. החלטתי לשחזר את המנה חלקית בגרסה מודרנית יותר- שכבות של למון קארד, קצפת לא ממותקת ומרנג ביתי ממתכון של קארין גורן שעושים בקלות במיקרו. כל זאת בכוס כמובן, כי היום קינוחים מוגשים במנות אישיות. למנה הזו אקרא “טרייפלימון” ותודה לאדוה ספיר על ההברקה.

unnamed (19)

מצרכים לכ-10 מנות אישיות:

למרנג:

1 חלבון (תשמרו את החלמון ללמון קארד)

3 שקיות אבקת סוכר (300 גרם)

ללמון קארד:

2 ביצים
2 חלמונים
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי
חצי כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה

לקצפת:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%

אופן ההכנה:

הכנת המרנג:

שמים בקערה חלבון ואבקת סוכר ומערבבים מיד, עד לקבלת בצק לבן (מתחילים לערבב בעזרת מטרפה וכשהתערובת הופכת סמיכה עוברים ללישה בידיים).
מגלגלים את הבצק בידיים ל-12 כדורים, בגודל פלאפל בערך.
מכינים 3 צלחות גדולות שמתאימות למיקרוגל, ומניחים על כל צלחת 4 כדורי בצק, באופן מרווח.
מחממים כל צלחת בנפרד במיקרוגל במשך דקה וחצי- הכדורים יתחברו למרנג תפוח ולבן. מניחים למרנג להתקרר 5 דקות, ואז משחררים מהצלחות בעזרת כף ושוברים בידיים לפירורים גדולים.

הכנת הלמון קארד: 

טורפים קלות בקערה את הביצים והחלמונים.

מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.

מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק לתערובת הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת.

מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג כ-2-3 דקות (להיזהר שלא להביא את התערובת לרתיחה).

מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה.

מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר.

הכנת הקצפת:

מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה (אין צורך בסוכר. הטרייפל כולו מאד מתוק).

הרכבת הטרייפל:

מניחים שכבת למון קארד (אפשר בכוסות אישיות ואפשר בכלי גדול), עליו שכבת קצפת ועליה שכבת חתיכות מרנג. חוזרים על הפעולה. בתיאבון!

עוד מהבלוג של עדי

תצוגה מקדימה

אם אין לחם, תכינו פיצה

המפגש הראשון של קורס הבישול "פשוט לבשל" עסק בבצק. יחד עם דנית סלומון המנטורית, הצוות ב"דן גורמה" והחומרים שהיו כבר שקולים, מדודים, שטופים וקצוצים, ההצלחה היתה מובטחת. "קלי קלות", חשבתי לעצמי, "היום אני משחזרת את ההצלחה אצלי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

כמו-רואסון: ורסיית קרואסון מבצק עלים מוכן

מי שעוקב (ותעקבו, באמא שלכם, תעקבו), ודאי קרא בפוסט הקודם שאני אוהבת קיצורי דרך במטבח מדי פעם. מה שלא כתבתי עדיין, שאני אוהבת מאפים מתוקים. מאפים מתוקים הם משמינים וגם קצת מסובכים להכנה בבית, לכן נחמד מצד מעדנות גם לקצר לי את...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קציצות מלאות בירקות

אחותי הגדולה פולי היא מלכת הקציצות (תואר לא רשמי). סיר עם קציצות וסיר עם אורז ויש ארוחה משביעה לכל המשפחה. הכי בלבוסטע. לתוך תערובת הקציצות היא מגרדת כל ירק שיש בבית והתוצאה תמיד כל כך יפה וטעימה שאפילו הילדים הכי בררנים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה