הבלוג של עדי

הקוצצת

עדכונים:

פוסטים: 15

החל מינואר 2017

סלט שאהוב עליי במיוחד, פשוט להכנה אבל עשיר בטעמים וממכר

24/02/2017

ישיבות הצוות בעבודה שלי הן ה-מקום למתכונים מעולים לסלטים. סלט הגזר של דנה הפך אצלי לסנסציה משפחתית. אחרי שטעמתי אותו וביקשתי מתכון הוא הפך לסלט שמבקשים ממני להכין בכל ארוחה משפחתית גדולה. טעמתי וריאציות שלו במגוון מקומות, אבל המתכון שיש לי הוא פשוט הכי מוצלח. הוא עד כדי כך מוצלח, שאני מתבאסת לחלוק אותו אתכם. אבל אני בתחרות, ובתחרות מוציאים את התותחים הכבדים.

לגבי ההכנה, מצאתי עם הזמן, ששקית גפרורי גזר מוצלחת במיוחד לסלט. אמנם מייקר את הסלט, אבל חוסך זמן וכיוון שהגזר בשקית יבש יותר מהטרי, הסלט נשאר קריספי. העדיפו גפרורים קצרים וקצת יותר עבים (לא כמו בתמונה, פשוט לא מצאתי את הסוג שאני אוהבת).

 

IMG_6325

 

מצרכים לסלט משפחתי גדול:

2 שקיות גזר מגורד (גפרורים) או 10 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים

צרור עירית קצוצה דק

כחצי עד 3/4 שקית (לפי הטעם האישי) פקאן סיני קצוץ (אפשר במעבד מזון)

לרוטב :

1 כוס שמן קנולה

2/3 כוס חומץ הדרים

1 כפית מלח

4 כפות סוכר חום

3-4 קוביות שום “דורות”

אני שופכת את כל המרכיבים של הרוטב על הסלט, מחכה שהשום יתרכך קצת ומערבבת הכל יחד. עם הידיים. אין מה לעשות, הידיים עושות את הסלט. את העירית והפקאנים מוסיפים בסוף ומערבבים יחד עם הגזר המתובל בהגשה.

תכינו, תטעמו, תתקנו תיבול בהתאם לטעם ותתכוננו לקצור מחמאות. בתיאבון.

 

*הערה לפני סיום: אני לא יודעת מה המקור של סלט הגזר, ואם מישהו יודע, אשמח אם תעדכנו אותי כדי שאוכל לתת קרדיט.

unnamed

עוד מהבלוג של עדי

תצוגה מקדימה

אם אין לחם, תכינו פיצה

המפגש הראשון של קורס הבישול "פשוט לבשל" עסק בבצק. יחד עם דנית סלומון המנטורית, הצוות ב"דן גורמה" והחומרים שהיו כבר שקולים, מדודים, שטופים וקצוצים, ההצלחה היתה מובטחת. "קלי קלות", חשבתי לעצמי, "היום אני משחזרת את ההצלחה אצלי...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

כמו-רואסון: ורסיית קרואסון מבצק עלים מוכן

מי שעוקב (ותעקבו, באמא שלכם, תעקבו), ודאי קרא בפוסט הקודם שאני אוהבת קיצורי דרך במטבח מדי פעם. מה שלא כתבתי עדיין, שאני אוהבת מאפים מתוקים. מאפים מתוקים הם משמינים וגם קצת מסובכים להכנה בבית, לכן נחמד מצד מעדנות גם לקצר לי את...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

קציצות מלאות בירקות

אחותי הגדולה פולי היא מלכת הקציצות (תואר לא רשמי). סיר עם קציצות וסיר עם אורז ויש ארוחה משביעה לכל המשפחה. הכי בלבוסטע. לתוך תערובת הקציצות היא מגרדת כל ירק שיש בבית והתוצאה תמיד כל כך יפה וטעימה שאפילו הילדים הכי בררנים...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה