הבלוג של עדי

הקוצצת

עדכונים:

פוסטים: 15

החל מינואר 2017

האתגר הראשון של #פשוט לבשל הגיע. “תכינו פיצה עם שני מוצרים של דורות” אמרו. אמרו, הכנתי. מאד ממושמעת. הניסיון הראשון, היה, איך לומר, פחות טוב מהמצופה. איך היו הניסיונות שאחריו? כנסו, כנסו, כדאי לכם לקרוא. יש אפילו מתכון

13/02/2017

המפגש הראשון של קורס הבישול “פשוט לבשל” עסק בבצק. יחד עם דנית סלומון המנטורית, הצוות ב”דן גורמה” והחומרים שהיו כבר שקולים, מדודים, שטופים וקצוצים, ההצלחה היתה מובטחת. “קלי קלות”, חשבתי לעצמי, “היום אני משחזרת את ההצלחה אצלי במטבח”. נו, אז אמרתי. שעות של ניסויים במטבח הביאו לתוצאות מעורבות ולהרבה כלים בכיור.

הניסיון הראשון שלי להכין פיצה התחיל ברגל ימין איתה נכנסתי אל המזווה כדי לחפש את אבן השמוט שזכרתי שקיבלתי פעם. אחרי כמה דקות של חיפוש עיקש, הקופסה נמצאה בתחתית ערמה עצומה של משחקי קופסה. הצלחתי להוציא את הקופסה בלי להפיל כלום (על ידי כך שביקשתי מבעלי להוציא אותה) וקראתי את ההוראות בקפידה. האבן נכנסה אחר כבוד לתנור ואני הפשלתי שרוולים והכנתי בצק. את הבצק הכנתי בהשראת מתכון לבצק פיצה של ניקי בי המדהימה והמאד מומלצת, והוספתי לו טוויסט (שאגלה לכם מיד). בעודי לשה את הבצק עפתי על עצמי תוך שאני מפזמת “איך היא עפה, עפה, עפה על עצמה”. אין, אין, אני נהדרת. גם אמא, גם אשת מקצוע וגם אופה פיצה בעצמי. חילקתי את הבצק לשלושה חלקים, הוספתי לחלק אחד שתי קוביות שום כתוש ומופשר של דורות (זה הטוויסט בחלק הזה של הבצק), רידדתי את הבצק, פיזרתי יפה יפה רוטב עגבניות בזיליקום מופשר (נחשו של מי) וסידרתי שתי וערב של גבינת מוצרלה. נהדרת שכמותי. בדרך לתנור מבצע פיצה הסתבך. איך מרימים את הפיצה המהממת שלי ומניחים אותה על האבן כנדרש? אני אחסוך לכם את המראות הקשים, אבל הפיצה לא צלחה את המעבר. בעצם למה לחסוך לכם? קבלו תמונות.

בצק שום מרודד יפה, טרם הוספת הרוטב והגבינה (“בשביל מה לצלם לפני, צלמי כשיהיה מוכן”. אימוג’י מאוכזב):

unnamed (8)

והנה- מוכן. תמונת השרידים:

unnamed (6)

למרות המראה הכושל, הבן האמצעי טעם חתיכה ושאל אם אפשר לקבל פיצה שלמה. מחונן. נשארו שני חלקים לבצק. אספתי כוחות והמשכתי. הניסיון השני היה סוג של פוקצ’ת פסטו מבצק פיצה. הוספתי לבצק חצי אצבע מרוטב הפסטו המוכן והמופשר של דורות (טוויסט שני), רידדתי את הבצק אבל השארתי לו עובי, וקדימה לתנור. הפעם על נייר אפיה. אולי לא אמורים לאפות ככה על אבן שמוט, אבל אני לא רציתי לקחת שוב סיכון. יצא ממש נחמד הניסוי. note to self- פעם הבאה להכין אצבעות מהבצק, שיהיה נוח לטבול ברוטב.

פוקצ’ת פסטו מבצק פיצה שנחמד לטבול ברוטב עגבניות:

IMG_6257

המשכתי לכדור הבצק השלישי והאחרון תודה לאל. התלבטתי אם להוסיף ג’ינג’ר לבצק, אפילו על בצק מתוק בתוספת שוקולד הרהרתי. לבסוף נפל הפור על בצק עם חצי כפית פלפל שחור גרוס, שטעמתי בכיתה בבצק פריך והיה מאד מוצלח (טוויסט שלישי). על הבצק מרחתי שוב מרוטב העגבניות-בזיליקום, שהפעם הוספתי לו גם שום (דורות ועוד דורות). פיסלתי להנאתי בגבינה צהובה ולתנור.

שמש אסוציאציות:

unnamed (7)

הצלתי את כבודי, הכנתי ארוחת ערב, המטבח נראה כמו אחרי הפצצה. לילה טוב.

אה, נכון, הבטחתי מתכון. כאמור, המתכון בהשראתה של ניקי בי האתר והכישרון עם שינויים קלים במתכון עצמו ובדרך ההכנה:

קודם כל לחמם תנור ל-200 מעלות. עד שתסיימו להכין את הבצק ולחכות להתפחה הוא בטוח יהיה חם מאד כפי שצריך.

לבצק:

חצי קילו קמח

כפית שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

1/3 כוס שמן זית

כוס מים פושרים

הכנה:

לשפוך לקערה את הקמח, השמרים והסוכר ולערבב קלות. לאחר מכן להוסיף את המלח, השמן והמים, לעבד עד לקבלת בצק גמיש ונעים ולהתפיח כחצי שעה (להניח מגבת על הקערה). הבצק תופח מעט.

לאחר חצי שעה ללוש קצת ולחלק לשלושה כדורים (אפשר גם לשניים אם רוצים פיצה גדולה).

בשלב הזה אפשר להוסיף לכל כדור תיבול כרצונכם: חצי כפית פלפל, 2 קוביות שום כתוש דורות, קוביית ג’ינג’ר דורות, חצי אצבע רוטב פסטו דורות וכד’.

אחרי שהוספתם את התיבול, לרדד כל כדור עם מערוך על נייר אפייה עד לקבלת עלה דק בעובי אחיד. למרוח רוטב עגבניות בזיליקום של דורות (אצבע של רוטב מספיקה), לפזר גבינה צהובה או גבינת מוצרלה, להוסיף תוספות אם רוצים ולתנור. 15-20 דקות ויש לכם פיצה.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של עדי

תצוגה מקדימה

כשקליפות תפוחי אדמה הופכות למעדן

האתגר השבועי בקורס הבישול "פשוט לבשל" הוא בדיוק האתגר בשבילי. אם היה מותר לי לקחת מצרך אחד בלבד לאי בודד, תפוח אדמה היה ללא ספק הנבחר. אפוי בתנור, בתוך תבשילים, עם רוטב, בלי רוטב, צ'יפס, פירה ואפילו רחמנא ליצלן, במיקרו, תפוח...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

סלט גזר פשוט מנצח

ישיבות הצוות בעבודה שלי הן ה-מקום למתכונים מעולים לסלטים. סלט הגזר של דנה הפך אצלי לסנסציה משפחתית. אחרי שטעמתי אותו וביקשתי מתכון הוא הפך לסלט שמבקשים ממני להכין בכל ארוחה משפחתית גדולה. טעמתי וריאציות שלו במגוון...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קציצות מלאות בירקות

אחותי הגדולה פולי היא מלכת הקציצות (תואר לא רשמי). סיר עם קציצות וסיר עם אורז ויש ארוחה משביעה לכל המשפחה. הכי בלבוסטע. לתוך תערובת הקציצות היא מגרדת כל ירק שיש בבית והתוצאה תמיד כל כך יפה וטעימה שאפילו הילדים הכי בררנים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה