הבלוג של עדי

הקוצצת

עדכונים:

פוסטים: 15

החל מינואר 2017

קורס הבישול #פשוט לבשל כמעט הסתיים, והמשימה האחרונה שלנו היא לקחת מתכון של המנטורית דנית סלומון ולשדרג אותו. החסרתי פעימה כששמעתי מה המשימה, אבל כשחזרתי לנשום כרגיל, נזכרתי באירוע מכונן בשיעור על בשר טחון.

עבדתי במרץ יחד עם אדוה ספיר המוכשרת על מתכון לקציץ בשר (קלופס) ובשלב 2 אחת מאיתנו (בואו לא נצא בהאשמות, כנראה שאני) שכחה להוסיף סודה לשתיה. היינו כבר אחרי שלב הציפוי, ואדוה בלי להתבלבל (כאן נכנס הכישרון) ערבבה פנימה את הציפוי יחד עם הסודה לשתיה וכל שאר המרכיבים ואלתרה ציפוי חדש מכמה רכיבים שהיו על השולחן. התוצאה היתה רכה, אוורירית ומצוינת. טעות ששדרגה את המתכון.

ולמה מפתיע? כיוון שזו לא מנה יפה למראה, אבל אי אפשר להפסיק לאכול אותה. מניסיון.

קרדיט על הצילום לשילת לנדנברג:

קציץ_n

מתכון לקציץ בשר (קלופס) מפתיע:

המצרכים (6-4 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון

3 פרוסות לחם אחיד או לבן

2 קוביות בצל מטוגן “דורות” מופשרות

1 קוביית שום “דורות” מופשרת

1 אצבע של רוטב שום דבש “דורות” מופשר ומעורבב ב־½ כף שמן

1 כף רסק עגבניות

1 כף חומץ

1 ביצה טרופה

1 כף תבלין קייג’ן (תערובת תבלינים)

1 כף סוכר חום

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

מלח ופלפל

3-2 כפות מים

שמן לשימון התבנית

לציפוי:

1 אצבע (נוספת) של רוטב שום דבש “דורות” מופשר ומעורבב ב־½ כף שמן

או

1 קוביית שום “דורות” מופשרת

1 כפית סויה

1 כפית רסק עגבניות/קטשופ

1/2 כפית חרדל

קצת סוכר

 אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית מוארכת 10×26 ס”מ – אם משתמשים בתבנית מתכת רצוי לרפד אותה בנייר אפייה (שמקל את הוצאת הקציץ מהתבנית); אם אופים בתבנית מתאימה להגשה (זכוכית, חרס או אמאייל) אין צורך בנייר אפייה, אבל אפשר לזרות קצת פירורי לחם או קמח תירס (פולנטה) על התחתית ועל הדפנות המשומנות כדי למנוע הידבקות.

2. שמים את הבשר הטחון בקערת ערבוב גדולה. מספיגים את פרוסות הלחם במים (עד שהן רכות ורוויות במים), סוחטים אותן וקוצצים דק בסכין חדה. מוסיפים את הלחם לקערה. מוסיפים בצל מטוגן, שום, רסק עגבניות, חומץ, ביצה, תבלין קייג’ן, סוכר חום, קובית רוטב שום דבש וסודה לשתייה. מערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים מהמים כדי לקבל תערובת נוחה ללישה. משטחים את תערובת הבשר בתבנית המשומנת – בלי להדק.

3. מערבבים יחד את מצרכי הציפוי ומורחים על פני הקציץ. אופים במשך 40-30 דקות.

4. מוציאים את קציץ מהתנור, מכסים ברדיד אלומיניום – הצד המבריק כלפי מטה – ומשהים 10 דקות כדי להניח למיצי הבשר המבעבעים להיספג חזרה.

שנדע רק טעויות משמחות! :)

עוד מהבלוג של עדי

תצוגה מקדימה

אם אין לחם, תכינו פיצה

המפגש הראשון של קורס הבישול "פשוט לבשל" עסק בבצק. יחד עם דנית סלומון המנטורית, הצוות ב"דן גורמה" והחומרים שהיו כבר שקולים, מדודים, שטופים וקצוצים, ההצלחה היתה מובטחת. "קלי קלות", חשבתי לעצמי, "היום אני משחזרת את ההצלחה אצלי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

כמו-רואסון: ורסיית קרואסון מבצק עלים מוכן

מי שעוקב (ותעקבו, באמא שלכם, תעקבו), ודאי קרא בפוסט הקודם שאני אוהבת קיצורי דרך במטבח מדי פעם. מה שלא כתבתי עדיין, שאני אוהבת מאפים מתוקים. מאפים מתוקים הם משמינים וגם קצת מסובכים להכנה בבית, לכן נחמד מצד מעדנות גם לקצר לי את...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

זכרונות ילדות וטרייפלימון מודרני

כשלמדתי ביסודי פתחו את מרכז הקניות "הפורום" בצומת כפר שמריהו. מרכז הקניות המפואר והכעור ביותר שנראה עד אז בארץ. שיש ירוק כיסה את המרכז ודלתות זכוכית כבדות הובילו אליו. אבל הפורום לא היה רק כעור, הוא גם היה מרכז כושל, כיוון...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה