הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי מסקרת יותר ויותר מסעדות כשרות שמציגות מנות מוקפדות באיכות ללא פשרות, ולכן גם נותנת מענה לחבריי שומרי הכשרות שמחפשים מסעדה כזו.
הבעיה היא שלעיתים הכשרות במסעדות שף באה על חשבון המחיר הגבוה של המנות. אז הפעם יש לי בשורה כפולה ומכופלת: מדיטה היא מסעדת שף ירושלמית חדשה, עם מנות כשרות נפלאות (לא נרשמה אף לא נפילה אחת) ובמחירים יותר ממוצדקים. טווח המחירים נע בין 30 ל-90 שקלים. ארוחת טעימות נדיבה (שלאחריה תצטרכו מנוף שייקח אתכם הביתה) עולה כרגע 180 שקלים. קראתם נכון.
השף מוטי אוחנה, שף ובעלים של מסעדת “החצר”, בחר כאן קו של מנות ביסטרו מהמזרח התיכון בהשראת התבשילים של בית אמא לצד מנות קלאסיות ים תיכוניות. את הטוויסט המעניין למנות ואת החידושים הוא מביא מניסיון של  13שנים: אוחנה הוא בוגר בית הספר הגבוה לבישול “קורדון בלו” והוא בישל במסעדות גורמה באוסטרליה.
את האוכל במדיטה הוא מגדיר כ”פשוט, טוב, ירוק ורענן”. והירוק פה הוא אכן מוטיב חוזר, לא רק במנות, אלא גם בעיצוב: אלמנט מפתיע של טחב טבעי הניזון מלחות בלבד המעטר חלק מהקירות, שמוסיף רעננות לאלמנטים המוכרים של בראסרי צרפתי כדוגמת מדפיי היינות החשופים וזכוכיות המעטרות את הקירות. כדי להזכיר לנו שבכל זאת אנחנו במזרח התיכון, מוצב לו טאבון אפייה מרשים, ליד המטבח הפתוח  בו רואים את השף בפעולה.
השף אוחנה, אדם צנוע ונעים, הגיש לשולחן יותר מ-15 מנות. אין לי מושג איך הצלחתי לקום מהכסא בסוף הערב, אך מה שברור הוא שהייתה לי עבודה די קשה לבחור מספר מנות שאהבתי במיוחד, כיוון שבכל המנות שהוגשו ניכרה היד הטובה של השף.
לפתיחה מומלץ לא לוותר על פוקצ’ה ומטבלים (18 שקלים) – קרם חצילים עם סילאן, שהוא המטבל מספר אחד שלי, קרם לימון כבוש (לימון כבוש זו ממש אהבה), פסטו, טחינה, שמן זית, זיתי קלמטה וירקות מוחמצים (18 שקלים). את הפוקצ’ה תנגבו עם הרטבים של המנות שיבואו לאחר מכן.

מדיטה 015

צילום: נורית פלד

מהמנות הקרות בחרתי שלוש מיוחדות שאהבתי במיוחד:
קרפצ’יו דניס (48 שקלים) – מוגש עם ארטישוק אלה רומנה, פטריות שימאג’י מוחמצות, אגוזי מקדמיה בוויניגרט עם זרעי עגבנייה. כאן בא לידי ביטוי הקו הים תיכוני בשילוב פטריות השימאג’י שמוסיפות מתקתקות עדינה. מנה מקורית וקלילה.
ספייסי טונה (44 שקלים) – טונה נאה עם ויניגרט וסאבי, על מצע פריך של סלט מלפפונים, גלדי בצל מוחמצים וקוויאר סויה שמוסיף גם מליחות וגם מרקם פציח מעניין.
סלט עלים (28 שקלים) – סלט נפלא עם שילוב הירוקים: ארוגולה, רוקט, פטרוזיליה, בזיליקום, בצל ירוק ונענע עם שקדים קלויים, ענבים, רימון וצנון. “פשוט, טוב, ירוק ורענן” – בדיוק כמו ששף אוחנה הגדיר את המנות.

ללא שם

אם אתם אוהבים את הדג שלכם מבושל, מומלץ לנסות את שתי המנות הבאות, שמבחינתי היו גולת הכותרת של הארוחה: חריימה קציצות דגים (48 שקלים) – לסועדים סביב השולחן המנה הייתה חריפה מדי. עבורי היא הייתה מושלמת: קציצות עגולות ורכות מדג נסיכת הנילוס משולב בדג טונה ברוטב אדום חריף, ממש לפי הספר של המאמות המרוקאיות.

 10702968_10202166488314430_1480100974_o

מי שמתרחק מחריף, יעדיף פילה דניס (78 שקלים) – נתח עסיסי בקראסט טחינה, אגוזי מקדמיה, על מצע של סלט קינואה חמוציות ואגוזים, מנה קראנצ’ית עם משחק של חם-קר. תענוג.
במקצה הבשרים, בולט המטבח של המזרח התיכון עם מנות מסורתיות מוכרות. מי שלא מפחד מחלקי פנים, ייהנה ממחבת חלקי פנים (56 שקלים) – טחול, לבבות, שקדי עגל, חוט שדרה, עם עגבניות שרי ופטרוזיליה, פלפל חריף, לימון כבוש וציר בקר. זו מנה קלילה עם טעם עדין של חריכה כשכל החלקים שטעמתי נעשו כהלכה. לחובבי הנקניקיות יש נקניקיות מרגז (48 שקלים) – נקניקיות שמנמנות ובשרניות עם תפוחי אדמה, בטטה ובצלצלי שאלוט. הנקניקיות תוצרת לגזיאל חריפות במידה ועסיסיות.

מדיטה 113

צילום: נורית פלד

מנה קלילה ומיוחדת היא סיגר שקדי עגל (54 שקלים) – שקדי העגל מעורבבים עם ליה שמעניק את ארומת הכבש המיוחדת. לתערובת נוסף אסאדו שבושל למשך שש שעות, וכל הכבודה הזאת משתדכת ללימון כבוש, לאריסה ולכוסברה. כל זה נכנס לתוך הסיגר הפריך שאינו שומני הודות לסינון השמן במילוי. הסיגרים מוגשים לצד סלט עגבניות וטחינה.

מדיטה 116

צילום: נורית פלד

מבין המנות הבשריות הכבדות יותר, טעמתי: קדרת בקר (76 שקלים) – ביף בורגניון מבשר לחי לצד ניוקי תירס (כן, כן, זו אינה טעות) וירקות שורש מבושלים ביין אדום, סוכר וחומץ בלסמי. זו קדרה בטעם בייתי מתקתק. הבשר רך וירקות השורש, ובעיקר הארטישוק הירושלמי, ספגו את טעמי הציר ושמרו על מרקם מושלם.

מדיטה 170

צילום: נורית פלד

שתי מנות בשריות חורגות מטווח המחירים שצוין ויחד עם זאת הן מספקות תמורה מלאה למחיר: סטייק אנטריקוט (94 שקלים) – עשייה טובה של נתח בתיבול פשוט של חרדל, מלח גס ופלפל. מוגש לצד צ’יפס, ופילה בקר עם כבד אווז (140 שקלים) –  זהו בעצם טורנדו רוסיני ברוטב יין אדום וחומץ בלסמי על מצע גראטן תפוחי אדמה. מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי שגם בה ניכרת היד הטובה של העוסקים במלאכה.
במסעדה כשרה לא ניתן להתעלם מאתגר הקינוחים. בשניים הבאים, לא ניכרה פשרה כלשהי בטעמים: בסבוסה וסורבה (32 שקלים) – עוגת הסולת  המסורתית עם אפרסק, ענבים, סירופ פטל ונענע על סורבה מרענן של קוקוס, מנגו ותות, ומוס שוקולד (34 שקלים) – קינוח שוקולדי מוצלח, לא מתוק מדי, עם פניני שוקולד, פצפוצי אורז וקראנץ’ נוגט שמוסיפים מרקם מעניין.

Mus Shokolad 56058מדיטה 093

ארוחה במדיטה מספקת חוויה של מנות קלאסיות בביצוע מודרני ומוקפד. זו אחת המסעדות הכשרות המומלצות, בה ניתן למצוא מנות במחירים סבירים, באווירה צעירה (יש גם ליין מסיבות די ג’יי בימי חמישי).

גילוי נאות: הייתי אורחת המקום.

“מדיטה” – בית הנציב, דרך חברון 101 א’ ירושלים, טל’ 02-5664466.

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה