הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

נושא התזונה שכוללת חלב פרה הוא קונטרוורסלי לאורך השנים: משרד הבריאות ממליץ בלהט לצרוך מוצרי חלב בקר מדי יום. מאידך, עוד לפני כעשרים שנה, עת עבדתי בבית חולים ברזילי כקלינאית צעירה, ההמלצה הייתה לא לתת לתינוקות חלב פרה כעניין שבשגרה, אלא לשקול את העניין כשיש נוזלים באוזניים, צינון תכוף וכאבי בטן.
גם הילדים שלי גדלו על פי המלצה כזו על חלב סויה, וכיום אני יודעת כי זה ממש לא רצוי לדעת רופאי הילדים. הוסיפו לזה את עניין הטבעונות שהולך ומתפתח וקבלו עניין גובר בללכת עם ולהרגיש בלי: לשתות חלב בלי חלב פרה או עיזים ואפילו אלפקות.
במפגש השלישי של סדנת הבישול הבריא של ציונה מלמן עליה תוכלו לקרוא כאן http://saloona.co.il/addirimel/?p=612?ref=blog_main
 וכאן http://saloona.co.il/addirimel/?p=617?ref=blog_main למדנו בין השאר איך להכין חלב מסוגים שונים של אגוזים, שמתאים מאד לשייקים ובסמיכות גבוהה יותר גם למטבלים ולקרמים.

הנה כמה טיפים שלמדתי בסדנה:

  1. אפשר להכין חלב משקדים ואגוזי לוז, אבל אותו יש לסנן בחיתול. חלק ממשתתפות הסדנה ניסו זאת, אך לי זה נראה עיסוק ארוך מדי. לשמחתי למדתי בסדנה גם איך ניתן להכין חלב מפקאן ומאגוזים נוספים שלא מצריכים סינון מוקדם.
  2. ציונה ממליצה להקשיב לגוף: אם שתינו חלב אגוזים וזה גרם לפריחה או לנפיחות בבטן, סימן שיש לנו כרגע אלרגיה לאגוז ולכן כדאי להפסיק. חשוב לעשות תחלופה של האגוזים כל הזמן!
  3. אגוזי קשיו מומלץ לצרוך (הן לאכילתם והן כבסיס לחלב) רק פעם בשבועיים שלושה בשל עודף אומגה 6.
  4. עדיף להימנע מחלב מאגוזי ברזיל כי יש בהם הרבה כולסטרול וסיליקה. מאידך – פקאנים, מאד מומלצים לצורך העניין.
  5. ציונה אינה ממליצה על שתיית קופאין בכלל, אבל אם בכל זאת חשקה נפשכם באייס קפה חלב שקדים עם שוט של קפה, תמרים וקרח יעשה עבודה נפלאה.

אז איך מכינים שייק מחלב שקדים? קבלו מתכון של ציונה:

 שייק מנגו

אייס שייק חלב שקדים ומנגו (מתאים ל-4-6 כוסות)

 רכיבים:1 כוס שקדים שטופים, 3 כוסות מים, 2 או 3 תמרים רכים, קורט מלח, 3 מנגו (טרי או קפוא) – לקלף ולחתוך לקוביות גדולות, רבע כפית קינמון טחון, קורט ציפורן.

 אופן ההכנה:
מכניסים את השקדים והמים לבלנדר ומערבבים היטב במשך דקה וחצי עד שתי דקות (תלוי בבלנדר שלכם),עד שזה נראה כמו חלב. מסננים דרך פיסת בד כותנה, חיתול או שקיק מיוחד המיועד לכך. שוטפים את מיכל הבלנדר ומחזירים את החלב המסונן. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבלים היטב. ניתן לשמור במקרר יומיים.
אפשרויות גיוון: ניתן להוסיף לשייק קרח או עוד פרי כגון תאנים או בננה.

כל הזכויות שמורות לציונה מלמן, שפית ומנחה סדנאות בישול ואורח חיים בריא. אתר הבית www.tzionamelman.co.il . טלפון: 074-7030879

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה