הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

אוכל זה זיכרונות, אוכל זה געגוע. לא בכדי, רבים מעדיפים לבשל אוכל מסורתי מבית אמא וסבתא בחגים. עבורי האוכל המזרח אירופאי הוא לא אפרפר ומשעמם: הוא אוכל שטומן בתוכו יצירתיות של אימהות שהצליחו לבשל יש מאין ולהאכיל משפחה שלמה במאכלים מגוונים שנעשו ביד אוהבת.
מי שמכיר אותי יודע שבשלנית אני לא, ועל אחת כמה וכמה לא יודעת מהיכן להתחיל לבשל אוכל מסורתי. בדיוק בשביל זה יש את הדס קיטשן, הקייטרינג של השפית הדס-הירש אובזילר בגבעתיים, שמציע לקראת ערב ראש השנה אוכל מוכן לשולחן החג. התפריט העשיר כולל סלטים, מנות דג ובשר מגוונות, פשטידות, מרקים, תוספות וקינוחים וגם שלל מנות צמחוניות.
מתוך המבחר הרחב טעמתי מספר מנות ייצוגיות (צילום: אילן עמיחי):

הדס קיטשן- מנה לראש השנה- אילן עמיחי (1063 x 710)

גפילטע פיש - קציצת הדג המופלאה הזאת הייתה אישיו רציני בילדותי. כשאמא שלי רצתה להקניט את אבי, היא הייתה מפטירה לעברו: “מה יש לצפות ממי שאוכל גפילטע פיש מתוק מגליציה” (סנוביות של ליטאים). אבא שלי אהב מאד את הגפילטע של אמא, אם כי אני בטוחה שבסתר ליבו התגעגע גם לגפילטע המתוק של אמו. הגפילטע פיש המצוין של הדס הוא ממש מיזוג גלויות: מעט מתקתק אבל ממש לא מדי. היא גם מכינה חריין (חזרת) תוצרת בית, כזאת כמו של סבתא שלי, שרק מפתיחת המכסה, היה אפשר להתעלף מהחריפות שהתפזרה באוויר. הסחוג הפולני (100 שקל לקילו).

כבד קצוץ (גהקטע לבר) - בילדותי ממש תיעבתי את המנה. לכן אני יודעת שטעמים משתנים עם הגיל, כי זו אחת המנות המסורתיות האהובות עלי, במיוחד כשהכבד נמרח על חלה מתוקה של שבת. הכבד הקצוץ של הדס לא איכזב וממש הזכיר לי את הכבד של סבתא בזכות המרקם שאינו משחתי, ובו יש אפילו צ’אנקים קטנים של כבד. המנה מלווה בריבת בצל, אבל לטעמי כבד קצוץ טוב, זקוק כאמור רק לחלה (90 שקל לקילו).

הדס קיטשן צלם אילן עמיחי

מרק עוף עם קרפעלך: חג פסח מוקדש לקניידלך, אבל הקרפעלך שייכים לחגי תשרי. לכל עדה הכיסונים שלה, והסוד הוא בבצק המעודן  שניתן לטגן, אבל הכי כיף לאכול בתוך מרק עוף מהביל מעוף אמיתי ולא מאבקה (מרקים: 64 שקל ל-6 מנות, קרפעלך במילוי בשר: 88 שקל).
צלי בקר ברוטב פטריות ובצל - למנה הזאת יש שלל גרסאות. יש שמוסיפים לצלי שזיפים, יש שמעדיפים צלי מפולפל. העיקר שהבשר לא יתייבש והרוטב יהיה חום ועשיר, כזה שמשודך נפלא לאורז ולכוסמת (כן, כן, כוסמת!). הצלי של הדס עסיסי ומעט מתקתק. הצטערתי שלא הכנתי אורז כדי להערים עליו את הרוטב העשיר (100 שקל לקילו).
קציצות פראסה: את המאכל הנפלא הזה הכרתי דווקא ממטבחה  התורכי של דודתי ז”ל שהייתה מכינה קציצות פראסה נפלאות. הקציצות השמנמנות של הדס מתאימות לצמחוניים ולטבעוניים וזו המנה המועדפת על בעלי הצמחוני לשולחן החג.

קציצות פראסה אילן עמיחי

את המנות מומלץ להזמין 48 שעות מראש.
כאמור המבחר הוא רחב, וניתן להתרשם מחלק מהמנות וממנות אחרות בבית הקפה החדש של הדס שנפתח לאחרונה בגבעתיים. הדס, הפעילה במשך 14 שנים את “הבישוליה של הדס”, בית אוכל קטן ברחוב כצנלסון וכעת החליטה להרחיב את שעות הפעילות וההיצע. עם המעבר מציע המקום בבקרים גם בית קפה כך שלצד האוכל הביתי ניתן להזמין מגוון ארוחות בוקר, מאפים, כריכים וסלטים, עסקיות של אוכל בתי בצהריים, וחוויית שתייה לצד מנות קטנות בערבים ובלילות. בביקורי במקום הקטן והשכונתי, ראיתי משפחות עם ילדים, אנשי “לפטופ”, לצד עוברי אורח שחוטפים איזו לביבת עדשים לדרך.

בית הקפה הדס קיטשן צלם אילן עמיחי

אז אם עד עכשיו, לא נפתח לכם התיאבון, קבלו מתכון לקציצות הפראסה המופלאות של הדס, שיריצו אתכם למקרר לבדוק אם יש שם כרישה.
מתכון לקציצות פראסה באדיבות השפית הדס הירש אובזילר, הדס קיטשן
החומרים:
1 קילו כרישה שטופה וקצוצה דק
1/2 כוס קמח
3 ביצים (לטבעונים אפשר ללא ביצים)
מלח
פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מבשלים את הכרישה במים רותחים עד לריכוך (כ-20 דקות). מסננים וסוחטים. בקערה מערבבים את הכרישה עם חצי כוס קמח, ביצים, מלח ופלפל. מעבירים למקרר לשעה לפחות. מוציאים מהמקרר ויוצרים קציצות מהתערובת הקרה. מחממים שמן במחבת ומטגנים על אש בינונית עד הזהבה משני הצדדים (כשתי דקות מכל צד).  מומלץ להגיש לצד רוטב יוגורט.

הדס צילום אילן עמיחי

הדס קיטשן- שינקין 48, גבעתיים. 03-6726766. שעות פעילות : א-ה: 07:30-24:00, שישי: 07:30-17:00, שבת: 08:30-24:00

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה