הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

בפוסט הקודם סיפרתי איך המפגש הראשון בסדנת הבישול הבריא של ציונה מלמן שינה את חיי. לשמחתי, ציונה אינה מאמינה במהפך ביום אחד: היא הבינה אותי כשהסברתי כי מתאים לי יותר להיכנס לעולם הבישול הבריא בקצב שלי, לפי הזמן שעומד לרשותי והאפשרויות הכלכליות. עם זאת, היא עודדה את המשתתפות לנסות לפחות מתכון אחד שנלמד באותו שבוע. תלמידה טובה אני, ולכן אצתי רצתי לקנות קייל, שהוא “האמא של העלים הבריאים”, ופירות נוספים לשייק שלי. כמו תמיד, בעלי היקר היה אמון על הכנת השייק ואכן נרשם שיפור רב בטעם. המפגש השני הוקדש בעיקר למנות ללא גלוטן. במפגש הזה התוודעתי לעולם שלם של אפשרויות שאינן כוללות גלוטן.

3582232099163640360no

הנה כמה עובדות וטיפים בנושא:

  1. חלק גדול מהאוכלוסייה רגיש לגלוטן ומספר האנשים החולים בצליאק בתרבות המערבית, עולה כל הזמן.
  2. רגישות לגלוטן עלולה להביא לבעיות גופניות כמו עליה במשקל, סוכרת, דלקתיות ועוד. הדבר נכון גם לגבי מוצרים מקמח מלא.
  3. מומלץ לאכול מזונות ללא גלוטן כגון קינואה, כוסמת, אמרנט ועוד, אבל אפשר גם לנסות מנות מופחתות גלוטן כמו פסטה מקמח כוסמין.ציונה ממליצה לקרוא על הגלוטן והשפעתו, ומביאה תוצאות של מחקרים בנושא. אחד הספרים המומלצים הוא “בטן של חיטה”.Blue and cream hardback book standing upright against a white background
    ניתן לקרוא על הספר כאן: http://saloona.co.il/addirimel/?p=322?ref=blog_main

במפגש טעמתי מנות נפלאות ללא גלוטן כמו פסטה מאורז שחור עם ירקות קלויים בשיטת בישול מיוחדת עם מעט מאד שמן קוקוס ופודינג אמרנט מנחם במיוחד. אגב, במפגשים ציונה מלמדת מה הן שיטות הבישול המועדפות (ניחשתם נכון… טיגון לא בבית סיפרנו), וכיצד ניתן להגיע למרקם קראנ’צי של ירקות שמתאים לסוגים שונים של תבשילים.
בחרתי להביא לכם מתכון של ציונה ללחם איטלקי דק הקרוי socca, שמתאים מאד לארוחת ערב לצד סלט ירוק גדול.

לחם Socca
(סוג של לחם הנוצר מבלילה של קמח חומוס)

 1

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1/2 כוס קמח אורז
  • 1/2 כפית מלח
  • 1זוקיני – מגורד דק
  • 1/2 2 כפות שמן קוקוס אורגני – כבישה קרה (בכל חנות טבע)
  • 1 בצל גדול, חתוך לפרוסות דקות מאוד – לקישוט
  • 1 בצל בינוני – קצוץ
  • 2 כפות של רוזמרין או תימין יבש – או שניהם
  • 2 עגבניות גדולות בשלות, חתוכות לפרוסות דקות
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. שופכים את הקמח לקערה ומוסיפים 1/4 כוס מים חמים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, כדי למנוע גושים. מוסיפים 2 כפות שמן קוקוס* (יש להמיס אם זה קשה. שמים את הבקבוק בקערה של מים חמים לכמה דקות).  מכסים את הבלילה עם בד כותנה ונותנים לה “לשבת” במשך חצי שעה עד 12 שעות.
  2. מוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ, הזוקיני, התבלינים והמלח. מערבבים היטב. הבלילה צריכה להיות בעלת מרקם הדומה לזה של טחינה סמיכה. טועמים את הבלילה ומוסיפים תיבול ע”פ הצורך.
  3. משתמשים בתבנית פיירקס מזכוכית (עגולה או מלבנית) או בתבנית של התנור.  משמנים את תחתית הכלי באמצעות  1/2 כף שמן קוקוס. או ניתן להשתמש בנייר אפיה. שופכים את הבלילה לתבנית ומקשטים בפרוסות עגבנייה ובצל.
  4. מכניסים לתנור חם מאוד (שחומם מראש), ואופים למשך 12-15 דקות בטמפרטורה של 230 מעלות צלזיוס, עד שזה נראית זהוב.
  5. מוציאים מהתנור, מזליפים שמן זית מעל וחותכים לחתיכות.

מגישים חם או חמים, בשילוב עם סלט גדול.

וריאציות לגיוון:

מוסיפים לבלילה עשבי תיבול קצוצים דק או תרד  טרי

*  בחורף השמן קשה – בקיץ נוזלי. אין צורך לקרר

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה