הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

כשעיתונאי אומר שיש לו כתבה עם בשר הוא מתכוון לרוב לכך שיש לו חומר טוב ביד, אלא שבשנה וחצי האחרונות – מאז שנכנסה לחיי אהבה חדשה – הביטוי “כתבה עם בשר” מעורר בי ויברציות לא ממש רצויות.
לא, אני עדיין לא יכולה לומר בלב שלם שהפכתי לצמחונית, כי מדי פעם אני עדיין חוטאת בקבב עסיסי תוצרת בית ועל עולם בלי דגים בכלל אני ממש לא יכולה לחשוב, אבל דבר אחד בטוח: קרניבורית אני כבר לא. שניצל לא עושה לי את זה, שיפודי פרגיות דוחים אותי ואם אתם רוצים להרחיק אותי מהסביבה שלכם תניחו לפניי אנטרקוט מדמם – זה כבר יעשה את העבודה. מהפך של ממש.כן, פתאום קרם שקדים עם פירות עושה לי את זה:

בריאות

בשנים האחרונות אנשים כמוני – כאלה שמפלרטטים עם הצמחונות – נפוצים יותר ויותר. כל אחד מסיבותיו וטעמיו. יש כאלה שמתנזרים ממזון מן החי בעקבות הגורו של המצפוניים גארי יורופסקי (האמנון יצחק של הטבעונים), שמרבה לתאר את הזוועות המתרחשות בעולם החי ובמי שאוכל מהחי ויש כאלה שעושים זאת מתוך סקרנות בריאה, להכיר אלטרנטיבות שפויות יותר לסטייקים.

1349602-18

אני רוצה להאמין שאני שייכת לזן השני. אלה שמגיעים בטוב, מתוך רצון להכיר ולא מתוך סיפורי זוועה. אם יורופסקי הוא הגורו של המצפוניים, אז ציונה מלמן היא ללא ספק הגורו של הסקרנים. מלמן, תושבת קדימה, מתמחה בהכנת מזון טבעוני ואורגני והיא ההוכחה שיש חיים טובים בלי סטייקים ופרגיות.

ציונה מלמן צילום שירן כרמל

היא נולדה בזימבבואה (שאז נקראה רודזיה) ועברה בצעירותה עם משפחתה לדרום אפריקה. בגיל 20 החלה לסבול מבעיות רפואיות שונות, כמו דלקות שקדים חוזרות ונשנות ודלקת פרקים קשה, בעקבותיה נאלצה ליטול שמונה סוגים שונים של תרופות ביום. התרופות שנטלה פגעו בבריאותה וגרמו לתופעות לוואי קשות ולהתפתחות מחלות נוספות. חברה שסיימה קורס רפלקסולוגיה וארומתרפיה, שלחה אותה לדיאטת ניקוי רעלים חזקה, ומשם כמו שאומרים הכל היסטוריה.
מלמן נדדה ברחבי העולם ולמדה שיטות ריפוי ותזונה שונות. היא למדה להיות שפית מד”ר גבריאל קנזס, חלוצת שיטת ה- raw food (דיאטת המזון הנא) באריזונה, קיבלה תעודת מטפלת בשיטת בואן, שעוסקת בטיפול במגע לאיזון וריפוי הוליסטי ובהמשך עבדה כשפית ראשית במטבח במצפה אלומות המתמחה באוכל בריא.
אל סדנת הבישול הבריא של ציונה, אליה הוזמנתי, הגעתי ממש מוכנה: מצד אחד, רציתי ללמוד יותר ויותר על בישול בריא, ומצד שני לא כ”כ ידעתי איך עושים זאת. יתירה מכך, הניסיונות לבישול אוכל צמחוני שהוא גם בריא ולא נשען על בצקים וגבינות, לא נחל הצלחה מרובה.
ראשית, הוקל לי מאד, כשבסדנה, ציונה חפה מכל הטפה: הסדנה שמתפרשת על פני מספר שבועות, חמש שעות בכל פעם, אינה מיועדת ל”חזרה בתשובה”. היא פשוט מספקת המון מידע לגבי שיטות בישול מועדפות, כלי מטבח וחומרי ניקוי בריאים יותר או פחות. כמו כן, היא מפרטת כיצד לארגן את סדר הארוחות ביום ולהתנהל גם בעבודה וגם בבישול לילדים תוך הקפדה על ערכים תזונתיים טובים. את שלל המידע מלוות הדגמות של מנות טבעוניות, ללא גלוטן וסוכר וממוצרים אורגנים בלבד. והתוצאה – ללקק את האצבעות. מי שחושב שבישול טבעוני הוא סוג של פשרה, מוזמן לטעום מתבשיליה של ציונה ולהיווכח ההפך.

dlkudi03ltukuw3xsqm

במפגש הראשון, ציונה התמקדה בירקות ירוקים ואמנות השייקים הירוקים: איך לשלב ירקות וירוקים בתפריט היומי בצורה קלה ומהנה, הכרות עם הירקות והירוקים העליים הקיימים בארץ, כולל הכנת סמודיס ירוקים. אז הפעם למדתי סוף סוף למה חשוב לשתות שייק ירוק ואיך להכין שייק כזה, שגם הילדים ישמחו לשתות.
הנה מספר טיפים מתוך המפגש הראשון:
1.כדאי לשתות שתי כוסות גדולות של שייק ירוק ביום. גם בריא וגם משביע.
2. כדי לחבב את שתיית השייק הירוק גם על ילדים כדאי לשחק במינון העלים והפירות (יותר פירות ומעט עלים בשלב הראשון).
3.כדאי לאחסן את השייק בצנצנת זכוכית בקירור ולמלאה עד הסוף. כך נמנע התחמצנות, והשייק יחזיק מעמד שלושה ימים.
4. אפשר להמתיק את השייק בתמר אחד או שניים. לא יותר.
5.כדאי לשים בשייק 2-3 מרכיבים עיקריים אך לא יותר, אחרת נאבד את הטעם הייחודי לשייק שהכנו.
ואחרי כל זה, מגיע לנו מתכון לשייק משגע מתוך חוברת המתכונים שציונה מחלקת לכל משתתף בסדנה:
שייק ירוק עם מלון, תאנים טריות וליים
מרכיבים:
3 עלי חסה ערבית או 1 או 2  עלי  מנגולד  (אורגני)
2 או 3 תאנים טריות
2 או 3 כוסות מלון מתוק חתוך גס
מיץ מליים 1
3-4 עלי נענע
אופן הכנה: לשים בבלנדר ולערבל היטב.  ניתן להוסיף כמה עלים של לואיזה או חתיכה של ג’ינג’ר טרי. לבריאות!

לדף הבית של ציונה מלמן:

http://www.tzionamelman.co.il/index.php

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה