הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

 

נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: “אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות”. למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה את בעלי הטרי, וכך הצלחתי למצוא דרכי ללבו מבלי להגיע קודם לקיבתו.
זה לא שאיני אוהבת לבשל: בעיני  הכנת תבשילים שיגרמו לבעלי ולילדיי ללקק את האצבעות, זה כמעט משאת נפש. אלא שהילדים היו תמיד בצהרונים, ועל בישול מאכלי סופהשבוע, היו אמונות הסבתות. לאחרונה, חזרתי לבשל לשבת, לפעמים בהצלחה מרובה ולפעמים פחות. העובדה כי אני עובדת ששה ימים בשבוע, וחוזרת הביתה ביום שישי אחה”צ, די סחוטה משבוע אינטנסיבי, אינה מקלה על המלאכה. בדיוק בעיתוי מושלם, קיבלתי הצעה להתנסות בבישולים של אתר “יאמי”.
את האתר, שמאגד בתוכו בשלנים, המתמחים במגוון סגנונות בישול ,אני מכירה עוד מסיקור שערכתי עבור מקומוני השרון של מעריב ז”ל. מהאירוע הזה אני זוכרת בעיקר שני דברים שהממו אותי: לראשונה טעמתי סייטן. עד אז לא חשבתי שאוכל טבעוני הוא משהו שראוי להתעכב עלי, אבל הסייטן בחלב קוקוס שהכין, אחד הבשלנים של יאמי, היה פשוט מופלא. הדבר השני שהמם אותי, היה העורך שלי, שהיה כה סוחף ומצחיק, ובאותו רגע החלטתי לתת צ’אנס לקשר בינינו, שהוביל בסופו של דבר לחתונה.
אז גם להזמנת אוכל לשישי בערב מהאתר, החלטתי לתת צ’אנס, ומי יודע, אולי גם מכאן תצא “חתונה”?
ההזמנה באתר ידידותית מאד למשתמש: מחפשים בשלן מהאזור, בוחרים מנות מהתפריט, משלמים דרך האתר באופן מאובטח או ישירות לבשלן, ומקבלים את ההזמנה במשלוח עד הבית במועד המבוקש.

סוזי סולומון

מי שמציעה משלוח לתושבי נתניה ויישוביי הסביבה היא סוזי סולומון, אחות במקצועה, ובשלנית מנוסה. סוזי בישלה לבני משפחתה, חבריה ומכריה, שהפצירו בה להפוך את היצירתיות שבבישוליה, למקור פרנסה נוסף. וכך, בעת שהייתה בחופשת לידה, צפתה בטלוויזיה  בכתבה על אתר יאמי, ונדלקה על הרעיון: “מהר מאד יצרתי קשר עם המפעילים של האתר ויצאתי לדרך” היא מספרת בגאווה.
האוכל שלה, משלב תבשילים ביתיים מסורתיים כמו מפרום ודג מרוקאי, לצד מנות מקוריות אותן למדה מהתנסויות שונות, מסעות בחו”ל וקריאה. קהל היעד הם קשישים שלא מוותרים על התענוג של אוכל בייתי, ואימהות שעובדות מסביב לשעון.
את ההזמנה עשיתי בקלות דרך האתר, לפי התקציב שייעדתי לארוחה. המשלוח הגיע בזמן, עם כל המנות שהותאמו לחיכם של ששת היושבים לשולחן:
למנה ראשונה הוזמן דג דניס אפוי בטחינה, גמבה אדומה, בצל, שום, עגבנייה וצנוברים. הדג עסיסי והשילוב עם הירקות והטחינה מוצלח. אם יש לכם העדפה, לדג אחר, סוזי תשמח לשמוע. מחיר: 20 שקלים ליחידה.

10566522_10201858586377074_665600126_n

הילדים, שדם צפון אפריקאי זורם בעורקם, ביקשו כולם פה אחד מפרום וקוסקוס. המפרום, מגיע בגרסת החציל ובגרסת תפוח האדמה, עם קוסקוס וסלט צ’רשי (סלט דלעת טריפוליטאי). הילדים חיסלו 2 יחידות מפרום כל אחד והיו מאד מרוצים לקבל סוף סוף אוכל טריפולטאי אסלי מוצלח ביותר. מחיר: 17.5 שקלים ליחידה.

10554947_10201858595297297_1063643960_n

בעלי ואני מעדיפים להימנע ממאכלי בשר ועוף. ולכן המנות הטבעוניות של סוזי סקרנו אותנו. הוזמנו: תבשיל טופו בקארי, אפונה וחלב קוקוס, שהשתלב מצוין עם הקוסקוס. זו מנה שתוכיח לכל אחד שלהיות טבעוני, זה לא עונש. קוביות הטופו הזכירו במרקמן את תבשילי נתחי העוף שהייתי אוכלת פעם, והרוטב חריף וקטיפתי. מחיר: 20 שקלים למנה של רבע ליטר.

10543128_10201858589297147_1605988876_n

המנה הטבעונית השנייה הייתה מוצלחת אף היא: טופו בעגבניות ופטריות עם טעמים עמוקים של צ’ילי, הל, כוסברה יבשה, קימל, כמון ופפריקה מתוקה. המנה הזאת פחות חריפה מקודמתה ולכן גם הילדים יכלו להתרשם ממנה, אם כי עמדו על דעתם כי “המפרום לוקח ובגדול”. מחיר: 20 שקלים ליחידה של רבע ליטר.

10552016_10201861450368672_1512480881_n 10563459_10201858531295697_1671587115_n

הארוחה שהוזמנה גרמה לכל בני המשפחה לצאת שבעים (שלא נאמר “מפוצצים”) ומרוצים מאד. אך סוזי הפצירה בי לנסות מנה יוצאת דופן בתפריט: גלילת פירה תפוחי אדמה מתובלת בלימון, במילוי פרוסות אבוקדו וסלט טונה. זו מנה פרואנית מסורתית שסוזי התוודעה לה באחד מטיוליה. המנה יכולה לשמש כתוספת או מנה ראשונה לכל המשפחה והיא מוגשת קרה. הצירוף אולי נשמע מוזר, אבל זו ללא ספק אחת המנות המפתיעות והמיוחדות שטעמתי לאחרונה מחיר: 50 שקל ליחידה.
מבחינתי האוכל של סוזי הוא בגדר תגלית: אוכל בייתי שמאפשר לכל אחד ליהנות על פי העדפותיו, במחיר שהוא יותר ממשתלם. הגשמת החלום שלה- הוא פתרון מעולה עבורי, במיוחד לארוחות שישי. סוזי שוקדת על תפריט מיוחד לראש השנה- שווה להתעדכן.

אז אם כל התיאור הזה עשה לכם תיאבון, קבלו מתכון של קיש חצילים וגבינת צאן באדיבותה של סוזי סולומון:

קיש גבינת עיזים וחצילים
הקיש מתאים לתבנית פאי בקוטר 26מרכיבים:
לבצק:
150גר’ קמח
100 גר’ חמאה
ביצה אחת
חצי כפית מלח
חצי כפית צ’ילי יבש (לא חובה)
למלית:
חציל אחד קטן
כרבע כוס שמן זית
250 מ”ל שמנת לבישול 10%
חצי כוס חלב
2 ביצים
2 כפות קמח
2 גבעולי רוזמרין
קורט אגוז מוסקט
250 גר’ גבינת עיזים (כגון פרומעז,  סנט מור או גבינת עיזים למריחה 5%)אופן הכנה:
שמים במעבד מזון את הקמח המלח והחמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים.
מוסיפים ביצה  וממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד לקבלת גוש בצק.  אם הבצק נראה יבש ולא מתגבש יש להוסיף כף חלב.
יש להימנע מעיבוד יתר.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
בזמן שהבצק מחכה במקרר מכינים את החציל.  חותכים את החציל לפרוסות אורכיות בעובי של 2 ס”מ.  מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה,  מורחים כל פרוסה בשמן זית ואופים ב200 מעלות עד להשחמה קלה של פרוסות החציל.
בזמן שהחציל נמצא בתנור מפרידים את עלי הרוזמרין  מהגבעול וקוצצים.
מכניסים לבלנדר או לכוס גדולה עם בלנדר מוט את  השמנת,  החלב,  הרוזמרין,  הביצים,  הקמח,  הגבינה והתבלינים ומפעילים עד לקבלת מסה אחידה.  (אם נשארים מעט גושי גבינה זה בסדר).
מחממים את התנור ל180מעלות
הרכבת הקיש -  מרדדים את הבצק על מעט קמח ומעבירים לתבנית.  מהדקים טוב לתחתית ולדפנות  ומחוררים את התחתית מעט עם מזלג.
לוקחים את החציל השחום.  מפרידים את הפרוסות לרצועות ארוכות בעזרת הידיים ומפזרים על הבצק.
שופכים מעל הבצק את מלית הגבינה והשמנת ומכניסים לתנור חם לכ40 דקות,  עד שרואים ששולי הבצק והחלק העליון של הקיש שחומים.
בתיאבון ☺

יאמי: https://www.yummi.co.il

המטבח של סוזי

https://www.yummi.co.il/c/המטבח_של_סוזי

 

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

אוכל שוודי - לא מה שחשבתם

אם יש שתי מילים שנשמעות כמו נטע זר במקומותינו הן "אוכל שוודי". למעשה, כשאנחנו חושבים על שוודיה, הפן הקולינרי כלל לא עולה במוחם של רוב הישראלי. האסוציאציות המידיות קשורות למתנדבות כחולות עיניים, לראול ולנברג - חסיד אומות...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה