הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

למה המפגש שלי עם המאסטר שפים בגן האירועים קיו גרם לי להרהר במנטרות של שומרי משקל וגם מתכון קל ומנצח של המסאטר שפית פאולין שובל

26/10/2013

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון.
דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי קבל עם ופייסבוק שאני מאורסת, הוצפתי במידע בכל דרך אפשרית על חתונות. מסך המחשב שלי הוצף במודעות בסגנון: “מחפשת הפתעות שיהממו את אורחייך בחתונה?”, “רוצה לרזות 40 קילו בחמישה ימים לקראת החתונה?” והשיא: “לחוצה מהחתונה, יש לנו פתרון מצוין…”.
למען האמת, כעת, כשהחתונה כולה מאורגנת ומתוכננת מיציתי את העניין וחשבתי שאי אפשר לחדש לי דבר. עד שהוזמנתי לאירוע מדהים ומושקע שהפיק איש היח”צ  גדי ויטנר בגן האירועים קיו בגליל ים בחסות קיוטרינג טעם וצבע. עד כאן- נשמע מעניין אך מוכר: גן אירועים יפיפה, טובל בירק, מתחם חדש של בית קפה לצד מתחמי ישיבה מגוונים שונים, אח מיוחדת לחורף ועוד ועוד וכל זאת בשילוב הקייטרינג הוותיק  “טעם וצבע” בניצוחו של השף עמית קאופמן.
אבל ההפתעה האמיתית שגרמה לי לחשוב שמישהו פה פשוט גאון היא שילובם של מסטר שפים מתוך התכנית מאסטר שף בתפריט האירועים. בכל אירוע יגיש לפחות מסטר שף אחד את מנת הדגל שלו.
באירוע ההשקה, זכיתי לפגוש את המסטר –שפים החביבים ולטעום מהמנות שהכינו. ניכר כי כל אחד מהם הציג מנה אליה הוא מחובר בכל נימי נפשו בלי פירוטכניקה שזרה לו. החיבור  הזה מורגש היטב בכל ביס וביס.
פאולין שובל המקסימה שעליה ודאי תבעו את האימרה “גם יפה וגם אופה” הגישה סלמון מבושל בקארי ירוק וחלב קוקוס על מצע של אורז מאודה. עד כמה שידוע לי, מוצאה של פאולין אינו מהמזרח הרחוק, אך היא ציינה לא פעם כי היא מחוברת מאד למטבח זה בשל פשטותו, מהירות ההכנה ומגוון המרכיבים המעניינים שלא משאירים את החיך אדיש. ואכן, גם החיך שלי היה מרוצה מהמנה המשמחת הזאת.(תנו לי סלמון וחלב קוקוס ואני כבר מרוצה).

ג’קי אזולאי הגישה, איך לא, דג מרוקאי בליווי קוסקוס וגרגירי חומוס. ג’קי  מגישה כאן מנה לכאורה שבלונית אך הטאץ’ המיוחד שלה יגרום לכל מאמא מרוקאית להרהר שנית אם אכן הקוסקוס שלה הוא הטוב בעולם.

דליה אלחדף הגישה לנו מתכון היישר מונצואלה: ארפה-לחם מקמח תירס במילוי צ’ילי קון קרנה  או תבשיל עדשים. דליה סיפרה לי כי היא נרגשת במעמד זה אף יותר מאשר בטלויזיה. כאן, היא אומרת, אני בוחנת את הבעות הפנים של האנשים כדי לדעת אם טעים להם. אני ממש במתח  לשמוע מה דעתם.. ובכן דליה, המתח מיותר ביותר, כי אין ספק שזו מנה מעולה, ייחודית תוססת ושמחה ממש כמוך.


בני בן ישראל, בעל ידע נרחב בקולינריה איטלקית הגיש פיצה עם ברזואלה, רוקט ועגבניות שרי ופיצה עם קישואים, עגבניות קונפי ובשר טחון. בצק מושלם וטופינג מעניין-וקיבלתם נשנוש מצוין. אלמלא הדהדו באוזניי דבריה של המדריכה דליה משומרי משקל “הטעם של הביס השני הוא בדיוק כמו הטעם של הביס הראשון”, הייתי לוקחת עוד משולש.

המנטרה הנפלאה הזאת מבית שומרי משקל החזיקה מעמד עד שטעמתי את המנה של אלקנה ביטון, הכבאי הצנוע מאשקלון :לחם ממולא בבשר עם סלט עשבי תיבול, סלסת עגבניות, עמבה וטחינה. דווקא המנה הזאת שנשמעת לכאורה בנאלית, אך זכתה בעבר לשבחי השופטים בתחרות ולניסיונות אין ספור של חיקוי ע”י בשלניות חובבות, גרמה לי להבין כי לעיתים הביס השני כלל אינו דומה לביס הראשון .בכל ביס, נגלה לי טעם חדש מעניין. זו הייתה מנת ה”וואו ” שלי. פשוט מעולה.
אלקנה סיפר לי כי הוא התאים את המנה מבחינת כמות השומן (הוריד, אלא מה…) כך שתנעם לכלל הקהל באירוע. במהלך האירוע הוגשו מגוון של שוקולדים מעניינים בעיצוב מיוחד אבל החלטתי לוותר (בכל זאת צריך קצת מותן בשמלת כלה..).אבל על הקוקטיילים המצוינים עם ליצ’י, אפרסק ועוד, לא ויתרתי. מזל שלא הייתי הנהגת. מלבי מנחם עם שלל תוספות כגון פירות יער, שערות קדאיף, אגוזים וקוקוס השלים ערב נפלא.
אז אם התמזל מזלכם והוזמנתם לחתונה באולמי קיו, כדאי לכם לאשר הגעה, גם אם מדובר בחבר לעבודה שאתם ממש מתעבים. כך תוכלו גם אתם להינות מאוכל שנעשה באהבה ובמקצועיות רבה.

לסיכום, אם הגעתם עד הלום, לא תשמחו לקבל מתכון? קבלו את המתכון של פאולין שובל לסלמון בקארי ירוק:
המצרכים: 600 גרם פילה סלמון חתוך למדליונים של 70 גרם. 300 גרם בצל חתוך לקוביות. 200 גרם משחת קארי ירוק. 3 פחיות קרם קוקוס. 3 עלי כפיר ליים. 2 יחידות עשב לימון. כף זנגוויל טרי. 200 מ”ל צ’ילי מתוק. כוס מים. בצל ירוק לקישוט.
אופן ההכנה: (3 מנות) צורבים את מדליוני הסלמון במחבת טפלון חמה משומנת קלות ומניחים בצד. מאדים בשמן את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הקארי הירוק ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים כרבע שעה. מתבלים ומוסיפים את מדליוני הסלמון לרוטב. מבשלים 5 דקות על אש נמוכה. מגישים עם אורז מאודה ואפונה ירוקה.

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אוכל שוודי - לא מה שחשבתם

אם יש שתי מילים שנשמעות כמו נטע זר במקומותינו הן "אוכל שוודי". למעשה, כשאנחנו חושבים על שוודיה, הפן הקולינרי כלל לא עולה במוחם של רוב הישראלי. האסוציאציות המידיות קשורות למתנדבות כחולות עיניים, לראול ולנברג - חסיד אומות...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה