הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

איך עוגת הדבש של אוסם סידרה לי אחלה מתנה לחנוכת בית. וגם: שלושה מתכונים שמשדרגים את עוגת הבית של אוסם – תפור למאותגרות אפייה כמוני

24/08/2013

ראש השנה בפתח והבשלניות במתח. כולם מארחים ומתארחים ומקווים שהמאכל החגיגי שהכינו לכבוד החג יזכה לשבחים רבים. נשאלת השאלה מה עלינו הנשים מאותגרות הבישול והאפייה לעשות בימים אלה?
כאמא לשלושה שעובדת מסביב לשעון ומאותגרת אפייה כל העניין הזה מאוד מתסכל אותי, בעיקר מכיוון שקיבלתי כמה הזמנות לחג ולחנוכת בית אחת. לא נעים שוב להיות האחת שמטילים עליה להביא בקבוקי שתייה בתקווה שתבין את הרמז. תוסיפו על כך שאני מתחתנת בקרוב וגם אני רוצה להרשים את בעלי לעתיד במשהו קצת יותר מתקדם ממקושקשת וסלט.
אמא שלי כרגיל פותרת בעיות והיא חשבה על רעיון מצוין: שדרוג עוגת הבית של אוסם – דמקה דבש.

החלטתי להפשיל שרוולים ולקבל מאמא כמה רעיונות לשדרוג העוגה כך שתיראה מושקעת במיוחד ותתאים להגשה לשולחן החג, מבלי לחשוש שתישרף בתנור.
עוגת דבש שתי קומות עם תפוחים מקורמלים וקצפת ריבת חלב
למילוי:
4 תפוחי גרנד סמית
חצי כוס סוכר
כף חמאה
קולפים את התפוחים וחותכים לפלחים. ממיסים את הסוכר והחמאה עם התפוחים בסיר מכוסה על אש קטנה עד שהתפוחים מתרככים. מכבים ומצננים.
לקצפת ריבת חלב:
250 גרם שמנת להקצפה
3 כפות ריבת חלב
מקציפים במיקסר את השמנת וריבת החלב עד לקבלת מרקם קצפתי.

הרכבת העוגה:
על עוגת דבש הבית של אוסם מערימים שכבת תפוחים מקורמלים.

מכסים בעוגת הבית דבש של אוסם.

מצפים את כל העוגה בקצפת ריבת החלב ומקשטים בנטיפי שוקולד צ’יפס.

עוגת דבש בציפוי גנאש
הכנת גנאש (מספיק לשתי עוגות):
250 גרם שמנת מתוקה להקצפה
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות של ליקר מועדף (אנחנו בחרנו בשרי הרינג)
לחמם שמנת מתוקה עם הליקר עד להרתחה, לשבור את השוקולד בקערה. לשפוך את השמנת המתוקה על השוקולד ולערבב עד שיימס.
להכניס למקרר לשעתיים לפחות, רצוי כל הלילה. להקציף עד לקבלת הקרם. לצפות את כל עוגת הבית בקרם. ניתן לקשט בחמוציות.

עוגת דבש הבית של אוסם בציפוי שקדים ודבש
המצרכים:
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
75 גרם דבש
2 כפות שמנת מתוקה להקצפה
150 גרם שקדים מולבנים פרוסים
חצי כפית קינמון
קליפת לימון מגורדת
אופן הכנה:
מחממים במחבת על אש קטנה את כל החומרים לפי הסדר שמוזכר לעיל.

מעלים את האש לרתיחה. מכבים ומצננים. מצפים את העוגה בתערובת.

חג שמח ותודה לאוסם ולסבתא אילנה, שבלעדיהם כל זה לא היה קורה.

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה