הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

איך הפגישה עם הקונדיטור מיקי שמו הזכירה לי את סבתא וגם בונוס: מתכון לעוגיות דקיקות מלוחות מתוך הספר-

15/08/2013

לרובנו יש זיכרון שמקשר בין הסבתא או האמא הפרטית שלו למטבח הביתי. לעתים די בניחוח של תבשיל ביתי כדי שיעלו בנו געגועים לאדם אהוב. גם לי יש זיכרון פרטי כזה מסבתא שלי שהייתה אופה עוגיות חמאה בצורת לב, כוכב ועיגול עם סוכר מתפצפץ מלמעלה. כל הדרך לסבתא חיכיתי לרגע בו אתיישב במטבח הקטן על הכסא החורק וסבתא תגיש לי צלחת חרסינה קטנה מעוטרת פרחים ועליה שלוש עוגיות חלומיות וספל תה מהביל.
הזיכרון הזה צף ועלה השבוע כשהוזמנתי לאירוע השקת הספר החדש של הקונדיטור מיקי שמו (“אוצר העוגיות”) המוקדש לסבתו מטילדה שהייתה ההשראה הראשונה לאפייה.


באירוע ההשקה זכיתי לטעום משלל מתוקים נפלאים, מעוצבים לעילא ולעילא. במיוחד אהבתי את הטארטלטים הקטנים, ממולאים בקרם פטיסייר שמעליו פירות העונה, פחזניות נימוחות במילוי שוקולד ומקרונים מצוינים.

המקרונים של שמו

גם מקומם של המלוחים לא נפקד והם היו איזון מושלם לכל המתוק הזה.
באירוע פגשתי את מיקי שמו, חייכן, צנוע ונרגש כחתן ביום חופתו. הוא חתם לי על ספרו החדש.

שמו ואני

הספר מסתמן כפינוק אמיתי לחובבי אפייה וגם למאותגרי אפייה כמותי. הוא כולל מאה מתכוני עוגיות: עוגיות חמאה, עוגיות בריאות, עוגיות סבתא, חיתוכיות, עוגיות ללא קמח, עוגיות מלוחות ומקבץ של עוגיות קלאסיות מפורסמות מכל העולם.

הפחזניות של שמו

המתכונים בספר מלווים בטיפים מעניינים במיוחד ובתמונות מרהיבות. את הספר חותם “בית ספר לעוגיות” – מדריך קצר להכנת בצק עוגיות, עיצוב, אחסון, ציוד מתאים ועוד.
שמו מציע רעיון נחמד: לאפות עוגיות, לשים בצנצנת יפה ולתת למארחים כמתנת חג. אני מצאתי רעיון אחר: הספר המקסים הזה הוא מתנת חג אולטימטיבית שאוכל לתת למארחיי.

מתוק מתוק שבא לבכות

ועכשיו כבונוס, קבלו מתכון מתוך הספר של עוגיות שהן גם חטיף-דקיקיות שמן זית מלוחות שיגרמו לכל האורחים שלכם לחבב אתכם במיוחד.
דקיקיות שמן זית מלוחות
חומרים ל-100 עוגיות:
לבצק:
360 גרם (שתיים וחצי כוסות+כף) קמח מנופה
140 גרם (1 כוס) קמח מלא
160 מ”ל (שני שליש כוס) מים
100 מ”ל (חצי כוס פחות כף) שמן זית כתית מעולה
3 חלמונים+ביצה גדולה
15 גרם (1 כף גדושה) מלח
לציפוי:
1 ביצה טרופה
10 גרם (2 כפות) תימין יבש
מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 2-3 דקות לקבלת בצק יציב ונוח לעבודה.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר  ל-30 דקות.
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
מעצבים, מצפים ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 3 מ”מ. מסירים את הנייר העליון, מברישים את הבצק בביצה ומפזרים מעל תימין. דוקרים את הבצק במזלג וחותכים למעויינים בגודל 4 ס”מ בעזרת סכין חד או גלגלת פיצה. מעבירים את ניירות האפייה עם העוגיות החתוכות לתבניות אפיה.
אופים כ-18-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט (היות שהחלק העליון שלהן מצופה יש להציץ ולוודא שהתחתית זהובה).
מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.
גיוון: מחליפים את התימין בתערובת העשבים “הרב דה פרובאנס” או באורגנו יבש.
תיהנו!

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה