הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

שפרעם מכונה על ידי תושביה “בירות הקטנה” על שום מגוון הדתות שבה (מוסלמים, נוצרים ודרוזים). גם עבר יהודי יש לעיר, ועד היום נמצא בה בית כנסת אליו מגיעים מתפללים רבים. כיו, מושכת אליה שפרעם מבקרים שבאים “לעשות שוק”, לרכוש בשר משובח, ולספוג אווירה וטעמים בלילות הרמדאן. סיבה טובה נוספת לעצור בשפרעם היא מסעדה חדשה שנפתחה בכניסה לעיר (שימו וויז ותגיעו בקלות) – מסעדת “סיידא” (צידון).

מסעדת סיידא.jpg

כשמוחמד נימר, יזם ומסעדן ותיק, שבבעלותו גם מסעדת “סמיראניס” בעיר, החליט לפתוח מסעדה חדשה הוא ידע שייבנה אותה בסגנון בנייה של מסעדות הדגים בלבנון ומכאן גם מקור שמה.

למעלה משנה עמל הבעלים על בנייתה של המסעדה על מנת שתיראה בדיוק כפי שרצה. המסעדה שוכנת בבית אבן ולה מרפסת פתוחה בה נעים לשבת בשעות אחר הצהריים והערב, חלל ממוזג גדול וחלל נוסף למעשנים. בקרוב, מספר לי נימר, בחללים הקשתיים החצובים באבן בכניסה למסעדה, יקבלו את פני האורחים דוכנים שונים של פיתה בטאבון, מעדניית בשר מהאטליז המשפחתי, מיצים סחוטים ואפילו ופל בלגי לילדים.

סיידא.jpg

אנחנו התמקמנו באולם הראשי והתעמקנו בתפריט שמציע מספר מסלולים לארוחות הכוללות פתיח של 12-14 סוגי סלטים ומנה עיקרית. כך למשל ניתן לבחור בארוחת דגים מלאה ב-100-140 שקל לסועד או ארוחת בשרים ברמות מחיר שונות 80, 100, 140 שקל.

השולחן התמלא עד מהרה בשפע סלטים מגוונים ומתובלים לעילא ועילא, שהטריות ניכרת בכל ביס וביס מהם. מכירים את ההרגשה שיש שפע של סלטים, אך הסך הכל ממצה את עצמו לאחר הטעימה הראשונה? ובכן, בסיידא המצב הפוך: הסלטים כל כך ממכרים, כך שצריך כוח רצון גדול להחליט להפסיק בנקודה כלשהי (וכן.. יש ריפיל על הצלחות) כדי לשמור מקום לעיקרית.

שולחן סלטים.jpg

בין הסלטים היו סלט חצילים אדום נפלא, סלט פטריות טריות, סלט פאתוש מהטובים שיש, סלט ג’רג’ר מרענן, סלט תפוחי עץ וסלרי חמצמץ, קוביות גדולות של גבינה מטוגנת (אושר!!), גלילי חצילים ממולאים אגוזים ועוד. את הסלטים ליוו פיתות טריות וקרעי פיתת שום ממכרות.

אחרי פתיח כל כך משכנע, הגיע זמן העיקריות. בתפריט ניתן למצוא מבחר גדול של דגים טריים כגון דניס, פורל, בס, לברק ופרידה אפויים, עשויים בגריל או מטוגנים, מגוון פירות ים כדוגמת שרימפס ברוטב חמאה ושום, שרימפס וקלמרי בציפוי קריספי, צדפות ברוטב פיקנטי ועוד.

בגזרת הבשרים מוצעים נתחי אנטרקוט, סינטה ופילה, צלעות טלה, שקדי עגל וקבב חלבי, סטייק טי בון, קדירת כבש עם ירקות שורש על מצע אורז וצנוברים, שיפודי כבד אווז בגריל ברוטב מתקתק ועוד.

אנטריקוט.jpg

אנחנו בחרנו במנה עיקרית ממסלול 140 שקל: צלע עגל במשקל חצי קילו, שהייתה עסיסית, במידת עשייה מתאימה ולוותה ברוטב צ’ימיצ’ורי, פלח תפוח אדמה, עגבניה ובצל. נתח בשר מצוין מהאטליז של נימר ובתמחור יותר מהוגן. העיקרית השנייה במסלול 120 שקל הייתה משמחת אף היא: שני נתחים עסיסיים של פילה לברק על הגריל שלווה באותן תוספות. תענוג!

במסעדת סיידא לא תמצאו את הכנאפה המתבקשת ובמקומה תוכלו לקנח את הארוחה בקרם ברולה עם תאנים מקורמלות. התאנים כעת הן בשיא מתיקותן והשילוב של המנה האירופאית הקלאסית עם הפרודוקט המקומי הוא שיחוק. ביחד עם קפה שחור נחלה, זה היה סיום מושלם לארוחה.

IMG_20160805_180440

אם אתם מטיילים בגליל, ורוצים ליהנות מאוכל ערבי שהוא רחוק שנות אור ממלכודת תיירים, ממליצה לכם לקפוץ לסיידא. תתקבלו במאור פנים ובארוחה כיד המלך.

 מסעדת סיידא

שפרעם, כניסה דרומית (מאעבלין). מרכז מסחרי אחים סמארה

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה