הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

קטיף תפוחים, סדנת שוקולד וגת שמשחזרת כיצד הכינו יין בעת הקדומה – רמת הגולן מציעה בימים אלה שפע של פעילויות. אז למה אתם מחכים?

15/08/2013

החופש הגדול אוטוטו מסתיים ואם עדיין לא עשיתם גיחה עם הילדים לרמת הגולן זה הזמן ליהנות מכל הטוב שיש לחבל הארץ הנפלא הזה להציע. נתחיל בבוסתן בראשית הגולן. מדובר במאה דונם של מטעים ששייכים למושב עין זיוון. בין הפירות שמגדלים במקום: נקטרינות, שזיפים, תותים, אוכמניות דובדבנים וכמובן תפוחים מכל זן שהוא.

בוסתן בראשית הגולן

כיוון שאין מספיק כח עבודה לקטוף את כל הפירות החליטו אנשי עין זיוון להקים את “הבוסתן” ולהכניס את “העירוניים” לטייל, לקטוף ולהרגיש את הטבע מקרוב. במקום יש עצי תות רחבי ידיים שמצלים על שטח דשא גדול, פינות ליטוף, סוסים וסוסי פוני, אווזים ואיילים נקודים. בנוסף יש גן ענק של “עולם האגדות”, בו יש דמויות מסיפורי אגדות, בתים מעץ, ערסלים – בקיצור חוויה מדהימה לילדים. טרקטור (עם הנהג עווד) לוקח אותך לסיבוב בין עצי התפוח, כחצי שעה, קוטפים את הפרי, ואוכלים מהפירות בתוך הבוסתן, אך אסור להוציא מחוץ לבוסתן ללא תשלום. בתום הסיור עם הטרקטור הילדים מוזמנים להכין פאי תפוחים.

דה קרינה בעין זיון

אם אתם כבר בעין זיוון אל תחמיצו את סדנת השוקולד של “דה קרינה”. הביקור במקום כולל צפייה בסרט מעניין על תולדות השוקולד וסיור במפעל השוקולד. לאחר מכן הילדים נכנסים לחדר על מנת לחוש את השוקולד (חדוות יצירה) וליצור לפי דמיונם את השוקולד שלהם. הביקור במקום מומלץ בחום, לא רק לחובבי שוקולד (יש מי שלא אוהב שוקולד?), אלא גם למי שמחפש יצירה מהנה לילדים.

בל עופרי

החווה החקלאית-תיירותית “בל עפרי – יקב עין נשוט” בקדמת צבי ברמת הגולן מציעה בילוי מסוג אחר למשפחות וקבוצות שיוצאים לנופש בצפון: סדנאות בציר ויין וטעימות של גבינות צאן ויינות בוטיק. הסדנאות כוללות סיור בחווה הייחודית שהוקמה בעבודה עצמית בעזרת חומרים ממוחזרים ואבן בזלתית ואשר משחזרת כפר תלמודי. המשתתפים מכינים את היין על כל השלבים החל מבציר הענבים בכרם של ענבי שירז ודריכת הענבים בגת בעזרת הרגליים, בדיוק כמו פעם. בתום התהליך נאספים כולם לשתיית יין התירוש שהוכן זה עתה.
המבוגרים מוזמנים לסדנה, הכוללת סיור מודרך בחווה בין כרמים עתיקים ובוסתנים, בשילוב טעימות יין וגבינות. היינות מסוג בורדו, מרלו, סירה, קברנה, פטיט וורדו וסוביניון, כולם זניים מכרם יחידני. “גבינות נעם” המוגשות הן גבינות בוטיק מחלב עזים מסוגים קשים ורכים כמו אמנטל, גאודה, גרוייר, קממבר וסוגי גבינות נוספות ואיכותיות.
הביקור בבל עפרי מעניק הכרות עם עולם היין, למידת ההבדלים בין הכנתו בעת העתיקה וכיום, כיצד טועמים יין וההבדלים בין סוגים שונים של יינות. כן מתוודעים המשתתפים לאורח החיים בישובים היהודיים בארץ ישראל בתקופת התלמוד ולאפשרויות להקמת מבנים ומתקנים מחומרים ממוחזרים בעזרת הרבה יצירתיות ודמיון.

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה