הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

מדי פעם אני שמחה לחלוק מתכון שנוסה בביתי כשיתרונותיו ברורים: קל להכנה ועל כן מתאים לאימהות כמוני שעובדות 6 ימים בשבוע ולא ממש יכולות/ מעוניינות לעמוד ולטרוח שעות בין הסירים, מתכון שגם המתבגרים שלי יכולים להכין לבד, ובעיקר שיהיה אהוב על כל יושבי הבית קטנים כגדולים. מתכון כזה הוא בורקס טונה, שהכנתו קלה למדי והוא תפור בול עלי: ביום בו אני חוזרת מאוחר בערב, אני מציעה לילדים להכין אותו, כאשר אני לא שוכחת להפשיר יום קודם בצק עלים שתמיד נמצא במקפיא. במטבח תמיד אפשר למצוא אצלי שלל ממרחים כמו פסטו או ממרח עגבניות מיובשות, וכמובן טונה. הטונה האהובה עלינו היא טונה סטארקיסט, שהנתחים שלה לא מתפוררים, והיא גם מגיעה במבחר טעמים: חריף, לימון ועשבי תיבול. מכיוון שאחד מילדיי צריך להקפיד על דיאטה דלת נתרן, אני מיישמת טיפ שלמדתי מדיאטנית: הטונה עם שמן יש מלח רב, אבל ילדים נרתעים מלאכול טונה במים (למען האמת גם מבוגרים רבים…). לכן היא מציעה להשתמש בטונה עם מים שבה יש פחות נתרן, לסנן אותה מהמים ולהוסיף מעט שמן זית איכותי.

received_10205637184199658

אז קדימה לעבודה: (למרות שלקרוא לזה עבודה זה ממש מצחיק).

מפשירים בצק עלים איכותי עם חמאה, מרדדים קלות. מורחים מעל ממרח עגבניות מיובשות (אנחנו בחרנו ב”מוטי שף” שמצאנו בחנות טבע), מפוררים ומפזרים מעל טונה סטארקיסט, זיתי קלמטה קצוצים (לא חובה), ומסיימים עם גבינה מגוררת קשקבל, או שילוב של עמק ופרמזן.

מגלגלים את העלה לצורת רולדה, וחותכים לצורת עיגולים. מורחים ביצה טרופה וקדימה לתנור לחום של 180 מעלות, עד שהבורקס מזהיבים.

בתאבון!

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה