הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

כבלוגרית קולינרית שואלים אותי לא פעם מה הופך ביקור במסעדה למוצלח. האם זה השירות? האוכל? האווירה? המחירים? אני אומרת בפשטות: מסעדה שאתה רוצה לחזור אליה.
לאורך השנים חזרתי ללא מעט מסעדות. לחלקן לקח לי שנה לחזור, לאחרות יותר (מן הסתם לאלו שקרובות יותר לביתי בנתניה היה לי יותר קל לחזור). במקרה של “לה ביסטרו” בחולון זה לקח שבעה חודשים ושלושה ימים (אבל מי סופר).  

cdf9ab6b7be6491e8ec7d0c012eef96c

אז מה השתנה מאז ביקורנו הקודם? ראשית, השף התחלף וכיום מופקד על המטבח השף ולדי פרידמן שנושם קולינריה מגיל צעיר. שנית, מנות פירות הים כבר אינן מופיעות בתפריט הרשמי ואת מקומן החליפו מנות דגים ובשר. התפריט מציע גם פסטות, פיצות וסלטים וגולת הכותרת היא המאפייה במקום, ממנה יוצאים לחמים טריים ועוגות שניתן לקחת הביתה.
כיאה לתפריט של ביסטרו, המנות פשוטות ולא מתחכמות. לראשונה בחרנו מנה כזאת, שהיתה סוג של הימור: קרם חצילים.

20160101_161800

אני מאד אוהבת חצילים, אך מתרחקת מהבנאליה של חציל בלאדי עם טחינה ושות’. כאן קיבלתי מנה שמרכיביה פשוטים: חציל, טחינה, ביצה קשה ופטרוזיליה, אך התוצאה היתה סינרגטית, מוצלחת מאד ורחוקה מלשעמם. נתחיל מכך שהצילחות נאה, והמנה גדולה דייה כדי להספיק לשני אנשים. לקרם החציל הקטיפתי נוסף טבסקו בדיוק במידה שתוסיף עקצוץ משדרג. הזוגי שלי מרח את קרם החציל על לחם האגוזים העשיר שהוגש עם המנה (ככר לחם שלמה, אם נדייק, כך שיכולנו לקחת גם הביתה), ואני פשוט אכלתי את הקרם עם כפית, וכמאמר ה”משורר”: לוקלוקו.

לעיקרית הזמין הזוגי סטייק סלמון שהיה עסיסי והוגש ברוטב לימונענע שגם החמאה והיין הורגשו בו. מנה מוצלחת מאד לחובב הסלמון שלי, שהוגשה עם סלט ירוק בויניגרט ותוספת לבחירה. (הוא אהב מאד את הצ’יפס, ואילו אני הייתי מעדיפה אותם יותר שחומים ופריכים).

20160101_164437

המנה שבחרתי היתה קבב טוניסאי. איני מבינה גדולה בקציצות תוניסאיות דוקא, אבל הקבב הזה בהחלט נותן כבוד לעדה: ארבעה קבבונים עגולים ועסיסיים, צרובים היטב מבחוץ ורכים מבפנים, בטעם מזרחי הונחו על סלט עגבניות קצוץ ואת כולם כיסתה טחינה ופטרוזיליה. פשוט וטעים. גם המנה הזאת מלווה בסלט ירוק ובתוספת לבחירה.

20160101_164445

למרות שבשלב זה, די שבענו מהמנות, הרי שהמחויבות לדווח קראה לי, והגיע זמן לבחור קינוח. לשמחתי, הקינוח שזכרתי מביקורי הקודם, עדיין נמצא בתפריט, והוא פרפה החלבה הטבעוני. אך הזוגי חובב השוקולד התעקש דווקא על פאי שוקולד חם שבסיסו היה בצק רך ותוכו מולא בשוקולד חם קטיפתי ומושחת שעורבב עם הקצפת שהוגשה בצד. לפעמים צריך להקשיב לבעל… (אבל רק לפעמים).

20160101_171611

כמה טוב לגלות, שגם בביקור חוזר, המקום מצליח לשמור על רמתו ואף לשנות, לחדש ולרענן. כל הארוחה כולה שכללה שתיה קרה, שתיה חמה, מנה ראשונה אחת, קינוח אחד ושתי עיקריות, תעלה לכם 258 שקל, תמחור הוגן לכל הדעות.

לה ביסטרו בר

מתחם עזריאלי, חולון

גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה.

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה