הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

מאז שפתחתי את “הפינוקיה של עדי” – וביתר שאת מאז שהתחלתי לעלות סרטונים על המסעדות, המלונות והאטרקציות שאני מבקרת בהם – אני שומעת הרבה אנשים שאומרים לי (בציניות או מתום לב) “וואלה, החיים שלך דבש. את כל היום מבלה”.
אז זהו, שלא. כמו רוב הדברים שאתם קוראים בפייסבוק יש כאן סוג של אשליה אופטית, כמו המראות המתעתעות בלונה פארק. שכן, זה הרושם שנוצר ברגע שאת כותבת רק על החוויות המתוקות של החיים (וזה רק הגיוני שבקבוצה בשם “הפינוקיה” שלא אכתוב נניח על ביקור טראומטי אצל רופא השיניים או עמידה ממושכת מדי בדואר).
ביום יום אני אישה שעובדת כקלינאית תקשורת עד שעות מאוחרות, והארוחות של הילדים שלי לא שונות ממה שנהוג בהרבה בתים. להלן, שניצל וצ’יפס, שניצל ופסטה או שניצל וקטשופ כשבעלי שיחיה שוכח לעשות קניות.

בדרך כלל אני מבשלת לילדים ארוחה טובה בימי שישי, שגם בהם אני עובדת (יאפ). אבל בשישי האחרון נחסכה ממני העמידה במטבח בזכות הזמנה מ”הסושיה” בביתן אהרון. מבחינתי ההזמנה הזו הייתה בונוס כפול: גם קרוב לביתי בנתניה, וגם הילדים מאוד אוהבים סושי. ממש בילוי מושלם ולא יקר למשפחות בשרון.
כשהגענו למקום הבחנתי שאני לא היחידה שחושבת כך. המקום היה מלא במשפחות שחזרו מהחוף בבית ינאי, בזוגות שהגיעו לנשנש משהו לפני ארוחת השבת, במשפחה שחגגה יום הולדת לסבא, וגם בבעלים שנשלחו על ידי האישה לקחת טייק אוואי (למרות שיש למקום שירות משלוחים לכל הסביבה).
המסעדה מציעה שפע של מנות מהמטבח האסיאתי, בהם רולים נהדרים של סושי עם אין ספור שילובים וקומבינציות. המסעדה מתמחה גם במטבח פאן אסייתי עם מנות מוקפצות, נודלס, אורז, ראשונות, קינוחים ועוד.

אז מה אכלנו? לראשונות הזמנו מגוון מנות: חובבות פירות הים הזמינו שני שיפודי שרימפס עם בצל ירוק, פלפל אדום ורוטב טריאקי, וקלמרי מטוגן. מנת השרימפס התחבבה מאד על הקטנה שחיסלה אותה חיש קל. מנת הקלמרי היא די גדולה, ובקלות ניתן להזמינה לזוג, אך למרות גודלה גם כאן, נשארה לבסוף הצלחת ריקה. הקלמרי היו עשויים היטב, לא צמיגיים ולא שמנוניים.

20151225_18405720151225_184116

הנער שומר הכשרות הזמין שיפודי סלמון שהיו מקורמלים ואילו הצמחוני שיחיה הזמין ברוקולי וכרובית בטמפורה. גם כאן המנה הראשונה הייתה ענקית, מה שגרם לכל יושבי השולחן לטעום ממנה. הירקות הוגשו בלוויית רוטב נחמד של בזיליקום וצ’ילי וגם הם הוכתרו כנשנוש משפחתי מומלץ.

20151225_18410720151225_183842

אני הזמנתי למנה ראשונה את הטטאקי טונה – רצועות טונה אדומה צרובה קלות מוגשות ברוטב צ’ילי בזיליקום, לצד סלט אצות ווקאמה קטן. מנה קלילה שהתחבבה גם על הילדים.

20151225_183831

למנות עיקריות הזמינו הילדים והבעל מגוון קומבינציות סושי עם דגים, שרימפס וירקות. חלק מהקומבינציות מגיעות עם תוספת של מנה ראשונה שכלולה במחיר הקומבינציה, כמו מרק מיסו והטטאקי טונה, אותו פגשתם במנות הראשונות. כל מזמיני הסושי נהנו מאד, ודיווחו על טריות המרכיבים.

20151225_185640

למרות שהעניין העיקרי כאן הוא הסושי, אני הזמנתי ספיישל סלמון - אטריות אורז, קוביות סלמון בטמפורה, כרובית,פטריות שמפניון, בצל, נבטים, קשיו, כוסברה ובזיליקום, ברוטב קארי ירוק וחלב קוקוס. אטריות האורז היו מצוינות, אך הורגש חסרונו של טעם עמוק ואף חריף, כפי שהוזהרתי בעת ההזמנה. גם נוכחות הקשיו נפקדה, ואילו הכרובית הייתה מעט קשה. המנה הוחזרה למטבח וחזרה מיד עם תוספת רוטב. אני, שנמנעת מגלוטן, נהניתי מאטריות האורז, אך נראה שבפעם הבאה שאגיע, אצמד לתפריט הסושי.

20151225_185606

לקינוח הוזמן פרפה חלבה, שהוא קינוח אישי שמתאים למי שמעדיף טעם מתון ולא מתוק מדי.

20151225_194823

הקינוח השני הוא קוקילידה – קינוח טבעוני וללא גלוטן המורכב מגנאש שוקולד בלגי, בין שתי שכבות עוגיית מרנג שוקולד ואגוזים, בציפוי סירופ שוקולד. קינוח מעולה בכל קנה מידה, שהיה לנו כל כך טעים עד שהזמנו עוד קוקילדה. ומה שהכי שימח אותי, הוא שיכולתי לאכול אותו ללא חשש בשל ההמנעות מגלוטן. שאפו!

 20151225_194843

בסך הכל הייתה לנו חוויה נעימה וטעימה. הליין של יום ראשון (1+1 על כל המנות) קורץ לנו במיוחד להגיע בשנית.

20151225_181953

הסושיה
ביתן אהרון

 

 

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה