הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

יקב אסף מרמת הגולן מציע חוויה מושלמת לחובבי יין, כולל מסעדה, סדנאות ויינות מעולים

15/08/2013

אני לא מחשיבה את עצמי מבינה גדולה ביין, אבל סומליה במסעדת כוכב מישלן בצרפת לימד אותי את הכלל החשוב ביותר בתחום: איך יודעים שהיין הוא יין טוב? פשוט אם הוא טעים או לא.
נזכרתי בכלל הזה השבוע כשהוזמנתי למסעדת “מקום בלב” ברעננה, שאירחה את יקב אסף מקדמת צבי ברמת הגולן. היקב, שנוסד בשנת 2004 על ידי אסף והדסה קדם, הוא יקב משפחתי שמייצר 43 אלף בקבוקים בשנה. ליקב 45 דונם כרמים המחולקים ל-12 חלקות ענבים שונות. כל חלקה בעלת אופי טעמים וארומות שונות. לדברי אורן קדם, בנם של אסף והדסה, “החוט המקשר בין טיפוח הכרמים, מיקומינו הגיאוגרפי ומעל לכל אהבת היצירה והמשפחתיות מאפשר לנו ייצור יינות ייחודיים בעלי ריחות וטעמים נפלאים”.

היין המוביל של היקב הוא “קברנה סובניון רזרב 2009″ – היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון, בוקבק ללא סינון. היין בעל טעמים וניחוחות של פרי שחור, דובדבנים ואקליפטוס עם נגיעת מנטה וטעמי פרי שופע.
יין נוסף מוצלח הוא “קברנה סובניון סילבר 2010″ שמורכב מארבע חלקות שונות ומגוונות של קברנה סובניון. היין התיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון. בוקבק ללא סינון. צבעו בורדו – שחור, בעל גוף ושופע ניחוחות וטעמים מורכבים המאפיינים זן זה: דובדבנים שחורים, פרי יער, טבק, אקליפטוס ורמז למנטה.
ההמלצה שלי לחג: 4 עונות פינוטאז’ (בלנד מיוחד ובלעדי ליקב אסף שמורכב מארבעה זנים (פינוטאז’, סירה, קברנה סוביניון וקברנה פרנק). זהו שילוב מוצלח ולא שגרתי ביין הישראלי, בעל צבע אדום כהה, גוף מלא ועגול. מאופיין בתיבול קל עם רמיזה לאוכמניות, קסיס, תאנים ליקריץ’ המשתלבים היטב ומשאירים סיומת מורכבת ומרעננת.

טעימות יין ביקב

במרכז המבקרים של היקב תוכלו לטעום ולקנות יינות. כמו כן, מתקיימים סיורים בעברית ובאנגלית לתיירים ומבקרים. הסיורים כוללים הסבר על דרך עשיית היין. עלות לסיור וטעימת יינות: 25 שקל לאדם. היקב המיוחד משלב תחומים שונים של עולם הרוח. אשתו של אורן, קארן, מעבירה במקום סדנאות יוגה, ואחותו עדי פתחה במקום בית קפה ומסעדה (adika), שבו אופות עדי וקארן מאפים משובחים, עוגיות, לחמי מחמצת – הכל מחומרים איכותיים וטבעיים בלבד. ארוחות בוקר מוגשות לאורך כל שעות הפתיחה.

מסעדת adika

בימים אלה שוקדים ביקב אסף על פרויקט חדש: כפר היין הראשון בארץ. הפרויקט יכלול את היקב, מרכז מבקרים הממוקם במבנה היסטורי ישן ויפהפה, אותו משחזרת משפחת קדם. הכפר יכלול מספר בקתות אירוח, כרמי היין ומסעדת השף שיהפכו את הביקור במקום לחוויה עוצרת נשימה.

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה