הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

נפתח בווידוי: אני יודעת שזה לא פוליטיקלי קורקט בתקופה שבה צמחונים מספרים בחצי התנצלות שאם רק היו עומדים בעלויות ובמאמץ הכרוך היו הופכים לטבעונים כבר היום, אבל אני אוהבת בשר ואני לא מתביישת בכך. אני יכולה להתענג על 500 גרם של פורטר-האוס עם מנגנון הכחשה מפותח במיוחד.
כל ההקדמה הזו נועדה להסביר למה כל כך ציפיתי להזמנה לסקר את מסעדת “מושבוצ” במושב רמות הצופה אל הכנרת. אני נוחתת במקום בשבת סתווית, בשעה שבה השמיים צלולים והכנרת פרושה כמו מפת שולחן כחולה לרגלינו. את פניי מקבל המלצר והסומליה בנייה זילברמן, שעד לפריצתו כיינן ממלצר במקום ומעניק לאורחים חוויית שירות מעולם אחר. אם אתם אנשי שיחה וסקרנים כמוני לא תוכלו להפסיק לשוחח איתו. בנייה הוא מסוג המלצרים שאיתם התפריט הוא רק קישוט. כל ההמלצות שהוא נתן לנו פגעו בול. עד שהאוכל מוגש לשולחן אנחנו נהנים מנוף קסום של הכנרת, ומאווירה נעימה ורגועה שמשרה המקום.

Image-22 Image-10

המנות הראשונות מגוונות מאד ובאופן מפתיע גם כוללות שלל מנות ירק מפתות לשמחתו הרבה של הצמחוני ששם נפשו בכפו והגיע איתי: סלט תפוחים ורימונים – גרני סמיט מצפון הגולן עם גרגרי רימון, עגבניות שרי ופקאן על מבחר עלים ירוקים בוינגרט תמרים, היה סלט מרענן שענה על כל ציפיותיו של הצמחוני.

SAM_0207

אני בחרתי בסלט קיסר ולא רק שלא התאכזבתי, אלא שהיה זה אחד מסלטי הקיסר הטובים שאכלתי: לבבות חסה ערבית פריכה ברוטב קיסר שעשוי מדג לבנון כנרת כבוש וגבינת פרמז’ן ממחלבת גדות, היו עונג אמיתי שכמוהו לא ציפיתי לפגוש במסעדה שמתמחה בבשרים. אין ספק: פרודוקטים טריים ומקומיים עושים את כל ההבדל.

SAM_0206

לעיקרית הוזמן מהמיוחדים, פורטרהאוס במשקל 500 גרם שהיה, ובכן, בדיוק מה שפורטרהאוס צריך להיות: יישון טוב, צליה טובה עד מידת העשייה המומלצת ומלח גס –  ותאוות הבשרים סופקה במלואה.

פורטרהאוס

גם הצמחוני התכבד במנה ראויה: פילה פורל צלוי בגריל על שעועית ירוקה, עגבניות שרי ושום קונפי ברוטב יוגורט צאן מתובל. הדג היה עסיסי וכל המרכיבים השתלבו היטב.

 פילה פורל

גם הקינוחים העידו על רמה גבוהה במטבח: מלבי עשיר עם שערות חלווה וליקר דובדבני וישניאק  ממתכון של סבתו של השף ( אין על המתכונים של הסבתות) ושוקולד בננה ברולה - קינוח מנחם ומפתיע שממש לא כדאי לפסוח עליו.

 SAM_0212מלבי עם שיערות חלבה

כשאני שבעה ומרוצה אני מתיישבת לשיחה עם ארז רגב, השף והבעלים, כדי ללמוד על ההיסטוריה של המקום, שמגלמת בתוכה את ההיסטוריה של ההתיישבות ברמה. אנחנו מתחילים בפירוש השם של המקום. “מושבוצ מילולית זה חיבור של מושב וקיבוץ”, הוא מסביר. “היישובים ברמת הגולן קמו על ידי קבוצות של אנשים שהקימו מושב אבל חיו בתוכו, לפחות בשנים הראשונות, כמו בקיבוץ. זו תקופת החלוציות שמונצחת על קירות המסעדה. ברוח הזו הקמתי את המסעדה. התחלנו במקום ארעי שהיה המושבוצ שלי ואחר כך עברנו לכאן”.
ההשראה לכל התפריט במסעדה היא גידולים מקומיים. בין אם עדר בקר מקומי, יינות מקומיים, מחלבות באזור ואפילו תוצרת שרגב ומשפחתו מגדלים בעצמם. “המגמה שלנו היא לעשות כל מנה מחומרים מקומיים כשבעתיד הקרוב אני מקווה שנגיע למצב שבו אנחנו מגדלים את כל התצרוכת שלנו לבד”, אומר רגב. “כשאתה עובד עם עדר בקר מקומי אתה מכיר את הבשר מהיום הראשון, אתה בטוח שאתה מקבל בשר טרי, ללא אנטיביוטיקה וזרזי גדילה”.
החשיבה הזו נכונה גם ביין, כי “כפי שיודע כל יינן מתחיל זה מאוד מקובל בעולם שמקפידים על תוצרת מקומית”.
“מושבוצ” כמו שהבנתם היא גן עדן לקרניבורים, אבל גם צמחונים ואפילו טבעוניים ימצאו בה כמה מנות מוצלחות במיוחד, כמו פסטות וסלטים נהדרים. “באופן טבעי הביקוש למנות טבעוניות הולך וגדל ואנחנו זורמים עם זה ומנגישים את התפריט גם לאנשים שאוכלים ללא גלוטן”, אומר רגב.
את הארוחה סיימנו עם ליקר הדובדבנים של סבתא: “הקולינריה כיום חוזרת לשורשים. השפים הגדולים ביותר מציעים היום מנות שגדלו עליהם בבית או יוצרים מנות בהשראת הילדות שלהם. בעיניי זה נהדר. זו הדרך שבה כל שף יוצר את הסיפור המקורי שלו” מסיים רגב ולי לא נותר אלא להסכים ולבקש ממנו גם מתכון מפנק:

קציצות טלה על מצע חומוס
באדיבות שף ארז רגב

מצרכים לקציצות הטלה:
1 ק”ג בשר טלה טחון (המכיל לפחות 20% שומן)
2 בצלים קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כף שום כתוש
1/2 כף בהרט
פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
1 כוס קמח חומוס או תפוחי אדמה
מצרכים לציר טלה:
עצמות טלה
ירקות שורש קצוצים גס: גזר, סלרי, בצל.
מצרכים לתבשיל:
1.5 ק”ג חומוס (מושרה לילה קודם במים, לחילופין ניתן להשתמש בחומוס קפוא מבושל)
בהרט, כף זרעי כמון שלמים
מלח, פלפל לבן
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה.
אופן ההכנה: מטגנים בצל עד להזהבה ומערבבים עם הבשר ויתר התבלינים. יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים כ-20 דקות במקרר. לאחר כ-20 דקות מגלגלים את הקציצות בקמח תפוחי אדמה, או קמח חומוס ומטגנים בשמן זית עד לקבלת גוון חום זהוב.
מבשלים בסיר נפרד עצמות טלה עם ירקות שורש (גזר, סלרי, ובצל חתוכים גס), מבשלים כשעתיים עד למיצוי הטעמים. מבשלים חומוס עד שיהיה רך אך לא יתפורר.
לפני ההגשה: מסדרים חומוס בתבנית אפייה עמוקה, מלמעלה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם ציר טלה ומתבלים בבהרט מלח ופלפל לבן. מפזרים מלמעלה כוסברה קצוצה ופטרוזיליה עוטפים בנייר אפיה ומעליו מניחים נייר כסף. מכניסים לתנור ל-170 מעלות למשך חצי שעה.

בצד: פורסים דק דק בצל סגול ומתבלים במיץ לימון , כוסברה קצוצה מלח פלפל ושמן זית.
מסדרים בצלחת חומוס ומעליו קציצות ויוצקים מהרוטב.

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה