הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

כילידת העיר בת-ים, וכתושבת חולון שנים לאחר מכן, הערכתי את הערים האלה כערי לוויין אפורות: מקום שקט לישון בו ולעבוד, אבל בילוי – יוק. מאז חלפו הרבה שנים והרבה גלים בחוף הסלע: בת-ים הפכה אטרקטיבית יותר עם מסעדות מעניינות יותר מקפולסקי של שנות ה-70, חולון הפכה לעיר הילדים ולאחרונה גם היא התהדרה בביסטרו משלה.
כדי לסקר את “לה ביסטרו בר”, הרחקתי מנתניה עד חולון, תוהה ביני לבין עצמי אם המרחק שווה את המאמץ. הדרך למסעדה, בינות מוסכים ומבנים מוזנחים של אזור תעשיה, לא בישרה טובות. התחושה השתנתה כשהגענו למסעדה השוכנת במתחם עזריאלי החדש. המסעדה מתפרשת על שטח של כ-500 מ”ר שכולל גם ישיבה בחוץ בימי הקיץ. האווירה במקום נעימה ביותר ומשדרת קלילות מעודכנת לצד ביתיות ומשפחתיות.  ציורי ענק מקוריים של פריז בתחילת המאה הקודמת מעטרים את הקירות, בר ישיבה גדול ומאסיבי ממוקם בכניסה, שולחנות עץ כבדים וספות נוחות ניצבות לאורך המסעדה וניתן גם לשבת על כסאות מסביב לשולחנות הקרובים לחלונות הגדולים. מוסיקה נעימה ליוותה את הסועדים שגדשו את המקום, רובם משפחות עם ילדים ואף פעוטות.
על התפריט מנצח השף עימאד שורבג’י, שזכה במדליית כסף  בתחרות “גביע העולם בבישול” בלוקסמבורג ובפרסים בתחרויות נוספות בעולם. התפריט, כיאה לביסטרו, מציע מגוון מנות פשוטות ומוכרות, החל משניצל והמבורגר, דרך פיצות ומיני פסטה, דגים, סלטים וכריכים. יש כאן היצע שמתאים לילדים ומנות מיוחדות יותר לגדולים.

20150307_141811 20150307_141814

בצהריים מוגשות ארוחות עסקיות החל מ-38 שקל. אנחנו הגענו ביום שבת ובחרנו מהתפריט הרגיל: הזוגי חובב הסלק הזמין קרפצ’יו סלק (24 שקל) – פרוסות סלק, שמן זית, בלסמי מצומצם, אגוזי מלך, סלרי, אגס, תפוח, פטה, חמוציות ומלח ים אטלנטי. המנה צבעונית וקלילה, עם שילוב שתמיד משמח של מלוח-חמוץ-מתוק. יחד עם זאת ערימת גיזרי התפוחים שניצבה במרכז, לא ספגה מהרוטב, ויחד עם האגוזים שהיו מעט מרירים, נוצרה תחושת יובש בחיך. עם מעט יותר בלסמי ושמן זית, היינו נהנים יותר. לעומתה, מנת הקלמרי מטוגן (42 שקל) – מוגש עם איולי ולימון  הייתה כיף אמיתי: טבעות הקלמרי הוכנו היטב ולא סבלו משמנוניות יתר או מצמיגיות. הן היו מעט חרפרפות, ועם מעט לימון שנסחט מעל, הרגשתי ממש כאילו הייתי על חוף הים ולא באמצעו של אזור תעשיה.
הזוגי בחר בסלט טונה (46 שקל) – עגבניות, מלפפון, ביצה קשה, תפו”א בתנור, שעועית ירוקה, טונה, זיתים, צנונית, נבטי צנונית, אורגנו טרי בשמן זית ולימון עם רוטב קיסר בצד. הבחירה אמנם בנאלית משהו, אך הזוגי היה מרוצה: השעועית הייתה פריכה כנדרש, הירקות היו טריים והמנה כולה הייתה נדיבה וטובה.

20150307_143215

אני בחרתי במחבת פירות ים (89 שקל) – שרימפס, טבעות קלמרי, ביין לבן עם עגבניות וזעתר טרי על מצע ניוקי . את הזעתר לא ממש הרגשתי, אך הרוטב של פירות הים היה עדין ובטעם ביתי (ממש כמו הרוטב האהוב עלי כשאני מכינה בבית דגים). הניוקי היו אווריריים יחסית ובסך הכל זו הייתה מנה מהנה וטובה.

20150307_143153

בלה ביסטרו בר שפע קינוחים מתוכם בחרנו: שויצריה הקטנה (32 שקל) – תחתית של עוגיית מרנג שוקולד, קרם מסקרפונה עם שכבה קריספית של שוקולד מריר ונטיפי שוקולד לבן מעל. מנה מתוקה,  אך לא מדי בשל השילוב המוצלח של שוקולד מריר. נימוחות וקריספיות היוו ניגוד מעניין שהשלים את ההנאה, למרות שלא יכולתי לסיים אותה. לדעתי, היא בהחלט יכולה להתאים כקינוח זוגי .
הקינוח המועדף עלינו היה דווקא פרפה חלבה (34 שקל) – קינוח פרווה טבעוני שנותן פייט רציני לקינוחים האחרים: גם כאן יש שילוב מרקמים של שוקולד קריספי עם נוגט, פרפה חלבה עם שומשום שחור ולבן. קינוח שמתאים גם למי שאינו אוהב קינוחים מתוקים מדי. הוא חוסל צ’יק צ’ק. (על סלט הפירות חתוך גס שלצדו ניתן היה לוותר, הוא עומד היטב בזכות עצמו).

20150307_145914

את הארוחה סיימנו עם אספרסו טוב שהוגש כיאה וכיאות לצד כוסית של מי סודה. השירות היה נעים ולבבי, וההרגשה הייתה כי המרחק שגמענו היה שווה את המאמץ: לה בסטרו בר מתגלה כמקום נעים, עם אוכל פשוט וטוב במחירים סבירים לחלוטין. מקום נהדר לבלות בו עם המשפחה.
למי מתאים – למשפחות עם ילדים, קבוצות חברים.
למי לא – למי שמחפש ארוחת גורמה באווירה אינטימית ושקטה.
חנייה – בשפע באזור.
כשר: לא.
שורה תחתונה: לה ביסטרו בר מעיר את העיר.
המקום פועל 7 ימים בשבוע, החל מהשעה 8:00 בבוקר ועד אחרון המבקרים. http://lebistro.rest.co.il/

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה