הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

 סטאלין היה זה שאמר ש”מילה טובה ואקדח עדיפים על מילה טובה”, אבל במקרה של דן אכדיה לא צריך אקדח. מילה טובה (אפילו טובה מאוד) מגיעה למי שארגן סוף שבוע שכולו אהבה לתרבות הרוסית, עם מוזיקה טובה, הרצאות על קולנוע ופוליטיקה רוסית ואיך לא – מעדנים של המטבח הרוסי שלא היו מביישים מסעדות גורמה של אוליגרכים.

אכדיה

לפני שניכנס לפירוט של ההרצאות, שהיו מרתקות, מחכימות ובעיקר משעשעות, תרשו לי לספר כמה מלים על השירות והאווירה שהיו חגיגיים במיוחד. בתוקף תפקידי ככתבת תיירות ואוכל אני מוזמנת להרבה מלונות וצימרים, ואיכשהו זו הפעם הראשונה שאני ב”דן אכדיה” בהרצליה. אומרים שלדברים טובים שווה לחכות? נדמה לי שהמשפט הזה נתפר על סוף השבוע הקסום שחוויתי.
פתחנו את סוף השבוע עם הופעה מעולה “תחת שמי מוסקבה”, שכללה קלאסיקות רוסיות שעושות מצב רוח מעולה. ישבנו ליד שולחנות עמוסים בכל טוב תוצרת רוסיה (בשרים קרים ומעושנים, מיני דגים מעושנים, סלטים אופייניים כגון סלט אוליביה, פילמני, צ’יבורקי, ביף סטרוגונוף ורגל קרושה לאמיצים בלבד), ושרנו יחד עם הזמרת כאילו שירתנו יחד במקהלת הצבא האדום.

אכדיה (4) אכדיה (2)

למחרת היינו בשתי הרצאות מדהימות. הראשונה הייתה של רון פוגל, מרצה לקולנוע שהביא פנינים ממאה שנות סרטים ברוסית – מהסרטים של המפלגה הקומוניסטית ועד סרטים רוסיים מהשנים האחרונות שזכו במועמדויות לאוסקר. פוגל תיבל את הרצאתו בסיפורים פיקנטיים על מאחורי הקלעים של התעשייה וחשף בפנינו תמונות של טבע ונוף אורבני שהכניסו אותנו היטב לאווירה הרוסית.

רון פוגל

אחריו עלה לדבר אורן נהרי, איש הערוץ הראשון, ששרטט פרופיל מרתק של רוסיה מימי סטאלין ועד לימיו של פוטין. גם נהרי תיבל את הרצאתו באנקדוטות, כמו זו: במוסקבה יש חנות ענקית, יותר גדולה מסלפריג’ס. בכל הבניין הזה עובד רק איש אחד. איזה יעילות, איך הוא עושה את זה ?הוא עומד בכניסה וכל מי שבא הוא אומר לו שאין כלום. בין הפסקת מרקים להפסקת קינוחים להפסקת ארוחה…שכשכתי באמבטיית הקצף המפנקת של המלון בעודי צופה בטלוויזיה, הממוקמת מעל האמבטיה. יחד עם תותים ושוקולד שקיבלנו, זו הייתה רגיעה והנאה מושלמת.
למחרת, קיבלנו סדנה משעשעת מאוד של זיו מנור, שלימד אותנו איך להכין קוקטיילים מעולים.

זיו מנור

סיימנו את סוף השבוע בלי מילה אחת של תלונה כי היה פשוט מושלם. אפרופו תלונות, עולה חדש מגיע לארץ מרוסיה. שואלים אותו איך היה שם מזג האוויר הוא אמר: אי אפשר להתלונן. איך היו המשכורות? אי אפשר להתלונן. איך הייתה הטלוויזיה? אי אפשר להתלונן. אם כך, למה עלית לארץ? הו, כי פה אפשר להתלונן…

בבושקה

למען האמת, בתחילה לא ידעתי אם אתחבר לקונספט הרוסי. אבל מסתבר שהחיבור היה שם ועוד איך. עכשיו יש גם לכם הזדמנות להתחבר לאחד מסופי השבוע של מלונות דן (בקרוב סופשבוע הודי והדובדבן שבקצפת: פורימשפיל במלון המלך דוד). פרטים מלאים על מלונות דן ניתן למצוא באתר הרשת: http://www.danhotels.co.il/?gclid=CJrxv9bNosMCFa_JtAodfSoAVQ

אי אפשר לסיים פוסט כזה מלא בתיאורים על אוכל בלי לפנק אתכם במתכון מומלץ במיוחד

פילמני (כופתאות במילוי בשר בקר)

פילמני של אריק פורת שף מלון דן אכדיה הרצליה צילום איליה מלניקוב (2)

באדיבות אריק פורת, שף מלון דן אכדיה הרצליה
מרכיבים לבצק:
200 גרם קמח
1 ביצה
מים
מרכיבים למלית:
300 גרם אנטריקוט טחון
2 בצלים מגורדים על פומפייה וסחוטים
מלח – לפי הטעם
פלפל – לפי הטעם
מעט חומץ
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם הביצה ומוסיפים מים עד לקבלת בצק גמיש אך לא רך מדי ומניחים לשעה במקרר. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך תוך כדי קימוח קל בכדי שלא ידבק. קורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס״מ. להכנת המלית מערבבים בקערה את הבשר והבצל, מתבלים במלח פלפל ומעט חומץ עד לקבלת מסה אחידה. מניחים ממלית הבשר במרכז כל עיגול בצק, מקפלים את שולי הבצק ומהדקים ליצירת כיסון. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הכיסונים עד שהם מתחילים לצוף. מניחים את הכיסונים בצלחת, מוסיפים מעל בצל מטוגן ומעט שמיר קצוץ ומגישים. בתאבון !

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה