קצוץ דק-דק

5 סלטים קיציים. במגוון צבעים או גדלים, בפרוסות או בקוביות, רק לא לחתוך את האצבעות

סלט עגבניות שרי

השמש קופחת מעל והלחות מרקיעה שחקים. איכשהוא תמיד אני שוכחת איך זה פה בקיץ. כשאין הרבה תיאבון למאכלים כבדים, סלט הוא הפתרון האולטימטיבי. הנה כמה רעיונות לסלטים שיכולים להיות ארוחת צהריים מלאה או כתוספת לארוחת ערב.

.

סלט עגבניות שרי

עגבניית שרי היא אמנם עגבניה משודרגת מבחינת הטעם וגם מדובר בהמצאה כחול-לבן, אבל יכולה להיות גם סופר-מביכה לאכילה בציבור. חיתוך לא נכון ואופס, השפריץ נוחת על החולצה (וזה עוד במקרה הטוב, אם הוא לא נוחת על זה שלפנייך), לכתם שנשאר לעולם ועד. כדי להימנע מכל זה, חשוב שהסכין החותכת כאן תהיה חדה ומדויקת.

החומרים:

400 גרם עגבניות שרי, חצויות (אפשר לערבב זנים וצבעים)

בצל שאלוט, חצוי ופרוס דק

100 גרם גבינת פטה (כבשים היא האהובה עלי), מפוררת ביד

עלים מ-3-4 גבעולי בזיליקום, קרועים ביד (אפשר גם עלים של זעתר, או שילוב)

2 כפות צנוברים קלוייםפ

הרוטב:

3 כפות שמן זית

1 כפית חומץ בלסמי

1 שן שום כתושהפ

אופן ההכנה:

1. הניחו את כל חומרי הסלט בקערה.

2. ערבבו את כל חומרי הרוטב יחד ושפכו לתוך הקערה.

3. ערבבו בזהירות את הסלט והגישו עם לחם לספיגת המיץ (כי אין כמו מיץ עגבניות עם שמן זית משובח).

.

סלט תפוחי אדמה ברוטב פסטו

נשאר לכם קצת מהבזיליקום של סלט עגבניות השרי? חבל להשאיר אותו לנבול בחורים השחורים של המקרר… נשתמש בו לרוטב של הסלט הבא. הנה סלט שונה מההרכב הקלאסי של תפוחי אדמה-מיונז-אפונה-גזר. רוטב הפסטו כאילו נולד לתפוחי האדמה החמימים. תענוג!

החומרים:

600 גרם תפוחי אדמה בקליפתם

100 גרם רוטב פסטו (הכי טעים כזה שמכינים בבית. לוקח דקה: בזיליקום, שמן זית, שום, פרמזן, צנוברים, מלח)

50 גרם אגוזי לוז, קלופים ושבורים גס

אופן ההכנה:

1. בשלו את תפוחי האדמה (עם הקליפה) במים עד שהם רכים אך לא סמרטוטיים.

2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים אתם יכולים להכין את רוטב הפסטו עם בלנדר מוט (הכי קל ויעיל).

3. חתכו את תפוחי האדמה לקוביות גדולות (בקליפה יש הרבה סיבים תזונתיים. השאירו אותה).

4. שפכו את רוטב הפסטו מעל, הוסיפו את האגוזים וערבבו בזהירות, כדי שתפוחי האדמה לא יתפרקו. הגישו את הסלט כשהוא עדיין חמים.

.

סלט שומר

שומר הוא אחד הירקות שגיליתי בשנים האחרונות ואני משתדלת לפצות על כל השנים בהן הוא לא עלה על צלחתי. מומלץ להשתמש בסכין כבדה, כי מדובר בירק קשה יחסית.

החומרים:

2 פקעות שומר בינוניות או 3 קטנות (בחרו את אלה הצעירות והדקות. הגודל כאן דווקא לא קובע)

4 כפות כוס שמן זית

מיץ מ-½ לימון

כמה גילוחי פרמזן (לא חובה)

מלח, פלפל שחורפפ

אופן ההכנה:

1. חתכו את השומר לרבעים והיפטרו מהחלק העצי של הירק. אם יש לשומר שלכם עלעלים, שמרו אותם והוסיפו אותם לסלט.

2. פרסו כל רבע שומר לרוחבו לפרוסות דקות והניחו בקערה.

3. מזגו שמן זית ומיץ לימון לקערה וערבבו היטב.

4. פזרו מעל כמה גילוחים של פרמזן, תבלו במלח (לא הרבה, כי הפרמזן מלוחה) ופלפל שחור והגישו.

.

סלט מלפפונים אסיאתי

סכין קטנה וזריזה עושה פה את העבודה. חובה מלפפונים טריים!

החומרים:

6 מלפפונים, חתוכים לקוביות בינוניות

½ פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק

2 כפות בוטנים קלויים קצוצים

צרור קטן של כוסברה, קצוצה

1 כפית שומשום שחור

הרוטב:

1 כף שמן שומשום

מיץ מ-½ לימון

1 כפית סוכר דמררה

חופן גרגרי מלח גספפ

אופן ההכנה:

1. הניחו את כל חומרי הסלט בקערה.

2. ערבבו את כל חומרי הרוטב יחד ושפכו לתוך הקערה.

3. ערבבו בזהירות את הסלט והגישו.

.

סלט מלון ונענע

ולקינוח, אין מתאים יותר מפירות ולא צריך לספור יותר מעד שתיים: אחד מלון ושניים נענע. בגלל מיעוט החומרים, חשוב להקפיד על איכותם. בחרו בקפידה מלון מתוק ובשל.

החומרים:

מלון בינוני בשל

עלים שלמים מצרור נענע קטן

אופן ההכנה:

1. חתכו את המלון לקוביות בינוניות, בגודל ביס.

2. פזרו את עלי הנענע מעל המלון והגישו.

.

הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit