קינוחים מושחתים ולא משחיתים

נגמרו התירוצים. עכשיו אפשר לאכול קינוחים מתוקים וטעימים בלי להתפשר על הבריאות. לא מאמינים? קבלו שני מתכונים לעוגת טירמיסו וללבבות שוקולד

12/07/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

עוגת טירמיסו

עוגה משובחת ומרהיבה כאחד.

זמן הכנה: 30 דקות

כלים נדרשים: מעבד מזון, בלנדר, תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

המצרכים לשכבה הראשונה והשלישית:

8 תמרים מזן מג'הול, מגולענים

¼ כוס שמן קוקוס

2 כפיות תמצית וניל טבעית

½ כפית מלח ים טבעי

4 כוסות שקדים טחונים

¼ כוס חלב שקדים

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

מעבירים את העיסה לקערה גדולה, ומחלקים את הכמות לשניים. מהדקים חלק אחד של העיסה לתחתית התבנית, ואת החלק השני משאירים בחוץ בטמפרטורת החדר. כעת מכינים את השכבה השנייה.

המצרכים לשכבה השנייה:

½ כוס חלב שקדים

¼ כוס דבש

6 תמרים מזן מג'הול, מגולענים

2 כפות גדושות אבקת קקאו טבעית אורגנית

2 כפיות תמצית וניל

1 כף לציטין טבעי

4 כפות שמן קוקוס

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים היטב עד לקבלת קרם עשיר.

שופכים את הקרם על השכבה הראשונה ומכניסים למקפיא למשך שעה לפחות. כשהשכבה השנייה התקשתה, מוציאים מהמקפיא, ובעדינות מורחים את העיסה של השכבה השלישית (שהשארנו בצד) מעל השכבה השנייה.

המצרכים לשכבה הרביעית:

½1 כוסות קשיו לא קלוי

1 כוסות חלב קוקוס

¼ כוס דבש טבעי לא מחומם

1 כפית תמצית וניל

2 כפות לציטין טבעי

⅓ כוס שמן קוקוס

¼ כוס אספרסו

אופן ההכנה:

מכניסים את המרכיבים לבלנדר ומערבבים היטב. כשהמרקם חלק וללא חלקיקי קשיו, שופכים מעל השכבה השלישית ומניחים במקפיא למשך שעה-שעתיים. אחר כך שומרים במקרר.

לפני ההגשה מפזרים מלמעלה אבקת קקאו.

.

לבבות שוקולד סופר בריאים

הכניסו לשוקולד הזה את כל מזונות העל שבעולם – ואף אחד לא ירגיש בכך. אפילו לא ילדיכם.

זמן הכנה: 30 דקות

כלים נדרשים: בלנדר, תבנית סיליקון שקעים בצורת לב

המצרכים (ל-8-10 לבבות):

½ כוס אבקת קקאו

2 כוסות חמאת שקדים

½ כוס שמן קוקוס

1 כוס דבש טבעי לא מחומם

3 כפות זרעי צ'יה

1 כפית ספירולינה (ניתן לרכוש בבתי טבע)

1 כפית כלורלה (ניתן לרכוש בבתי טבע)

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

שופכים את השוקולד לתבנית השקעים ומקפיאים למשך 3 שעות לפחות.

מוציאים מהמקפיא 5 דקות לפני ההגשה.

.

>> אהבתם? נסו גם את עוגת הבננה פקאן המפתיעה

.

המתכונים מתוך הספר "Raw Food – אוכל עם חיים, אוכל עם עוצמה", שכתבה שירלי בר, שפית, תזונאית טבעית ומומחית לרו פוד

צילום: דנה מאירזון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה