מסעדת רטטוי: במנות גדולות

המסע למסעדת רטטוי כמוהו מסע במנהרת הזמן. זאת לא מסעדת שף בסגנון עדות תל אביב-הרצליה, אבל המקום מפוצץ, המנות ענקיות והחצר המטופחת עושה את המקום מתאים מאוד לערבי הקיץ

09/07/2012
אסנת עופר קבלו עדכונים מאסנת
  • RSS

"אנחנו מרוקאים, ככה לימדו אותנו בבית, ככה עושים אצלנו קבלת אורחים. הרבה אוכל, ביד רחבה, וככה אני מחנך את הצוות שלי: תנו כבוד לאורחים. תפנקו אותם", אומר לנו חיים אברג'ל, הבעלים של מסעדת רטטוי במושב אמונים, ומיד פוקד על המלצרית: תביא להם חריימה של סבתא.

לא שהיה חסר לנו אוכל על השולחן. נהפוך הוא, היה חסר לנו עוד שולחן, כדי שיכיל את כל האוכל שהזמנו, שהמלצרית אמרה ש"אנחנו חייבים לטעום" ושאברג'ל החליט שאין מצב שאנחנו לא מקבלים.

המסע לרטטוי כמוהו מסע במנהרת הזמן. את הקופירייטינג אני זוקפת לזכותו של בן זוגי ב-84 השנים האחרונות. הוא גם היה הנהג, ככה שהוא יודע על מה הוא מדבר. ובאמת, היתה תחושה של מעבר ליקום מקביל, רחוק מאוד מכל המסעדות שאנחנו מכירים ואוהבים.

וחייבים לציין כבר בהתחלה: זה לא המקום למי שמחפש מזון אנין, זו לא מסעדת שף בסגנון עדות תל אביב-הרצליה. הסגנון מזכיר יותר את קפולסקי בשנות ה-80, למעט הבדל בולט אחד: המנות הע-נ-ק-י-ו-ת. גם אחרי שהצלחנו לטעום מכל מה שזרם לשולחן, נשארנו עם מבחר שאריות שהשביעו אותנו בצהרי היום למחרת. "אצלנו אוהבים שלוקחים מה שנשאר, למה לא?", אמרה המלצרית. "נחמד לראות אנשים יוצאים מפה עם השקיות שלנו ונחמד אחר כך לראות אותם מסתובבים איתן בים".

מתאים מאוד לערבי קיץ

יצאנו מאזור השרון, עייפים אחרי יום של עבודה + שיעור פילאטיס. שמנו מבטחנו בג'י.פי.אס והדרמנו לכיוון אשדוד. לא מכירים את האזור, ולא מודעים לשם שיצא לרטטוי בסביבה. אברג'ל טוען שאין להשיג אצלו שולחן פנוי ללא הזמנה בכל ימות השבוע (סגור בשישי בערב ובשבת. ברטטוי שומרים על כשרות). לא רק המנות גדולות שם: המסעדה מחולקת למתחמים, שולחנות גדולים בחצר מטופחת, מקורים ומאורגנים לקלוט חבורות גדולות. הגינון המוקפד והאווירה עושים את המקום מתאים מאוד לערבי הקיץ. היינו הזוג היחיד במקום, מסביבנו חגגו יום הולדת בשולחן ל-50 איש, משפחות על טפן, חבורות של צעירים.

"פתחתי את המקום אחרי שחיפשתי מקום אינטימי ל-10 אנשים, לחגוג את יום ההולדת של אשתי", סיפר אברג'ל. כך צמחה לה מסעדת הענק, שמשתרעת על 4,000 מ"ר, עם 350 מקומות ישיבה. זה כנראה מה שאנחנו הישראלים אוהבים: מקום שערוך לארח קבוצות גדולות, שמגיש מנות ענקיות שאפשר לחלוק אותן, לנשנש מהצלחת של השכנים לשולחן, באווירה כפרית ובלי לוותר על שירות מוקפד. יש שם צוות של מארחות ומלצרים שלא ישאירו אתכם בודדים לרגע, ושלא תאלצו לטרוח ולחפש. הם תמיד שם, סביבכם.

האוכל חלבי, כשר כאמור, והמבחר עצום: דגים (98-139 שקל), פסטות (59-66 שקל), סלטים (59-75 שקל), לחם שום שנאפה במקום (18 שקל). החריימה (68 שקל), לפי מתכון של סבתו של אברג'ל היה טעים, לא חריף מדי, אבל לווה בפיסת פלפל ירוק צרוב, לנגיסה. הכי טעים: סטייק טונה (99 שקל, הדגים כולם טריים) במשקל 350 גרם. ואי אפשר בלי קינוח הקוקו בומב (57 שקל), גאוות המקום, שכמעט פוצץ אותנו: כדור ענקי של גלידת קוקוס, מצופה בפקאנים מסוכרים. רק הררי הקצפת שכיסו אותו היו מעט מיותרים.

רטטוי, רח' הזית 90, מושב אמונים. טלפון: 057-9443831, שעות הפתיחה: א'-ה' 10:00-24:00, ביום שישי עד השעה 14:00 ובמוצ"ש כשעה לאחר צאת השבת.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה