"ממחר אני חוזרת לבשל"

לבן הארבע עשרה של שיר נמאס לאכול עלים. "אני לא ארנב", הכריז. חביתה ספרדית עשירה פיצתה על הרעב. מתכון של אלופים

08/07/2012
שיר ביליה קבלו עדכונים משיר
  • RSS
»

ירדנו למליבו לחבר שלקח לו בית עם מרפסת כמו בדואי של שבתות וחגים.

צליל הים הוא אחד, גל רודף אחר, רפיטטיבי מדיטטיבי.

לבוש היטב הוא משלים בתכלת את הרקיע.

הדלת  פתוחה, בלב רחב  סובבים אותו משפחה ונספחים שאסף על הדרך, ויהי מבדיל בין מים למים וכוס היין באדום בוהק השתחלה לידי.

המנגל בקצה המרפסת דולק ועליו סטייקים, נקניקיות מרגז, צלעות ,חזה עוף ומגוון ירקות מתובלים בשמן זית ומלח, עטופים בנייר כסף על האש.

הזמן התקדם בלי להרגיש, האור החל להתאייד, ערמות צבעים בשמיים, הים הפך לקול.

מרחוק מנצנצים אורות כתומים של עיר גדולה. ניסינו לדמיין את חיפה אבל זאת לוס אנג'לס.

הלכתי לעשות תה. זה הרגיש כמו הזמן לסגירה, זמן לחזור הביתה.

אמרתי לבדואי שאם זה היה הבית שלי הייתי נשארת. מס 1 מגיע אלי למטבח ומתחיל לרקוד הוא מנסה להצחיק אותי ומצליח.

כשהוא מצליח הבטן כואבת.

פתאום אני רואה כמה הוא רזה.

"וואוו איזה רזה אתה!" אני אומרת. הריקוד מצחיק אותי בשילוב הרזון.

נכון. הוא אומר.

"אין מה לאכול בבית".

מה אין לאכול?

"אמא בחייך, בואי תראי".

"הוא פותח את המקרר של הבדואי ואומר לי "את רואה את זה. כאילו מצאתי מטמון!".

אני מסתכלת על המקרר. עולם שלם של יוגורטים, נקניקים, גבינות אצבע, לחמים, ממרחים, פירות שטופים ,עגבניות שרי, קורנפלקס וכל מה שכל ילד אוהב ויכול לפתוח לקחת לבלוע ולזרוק.

אני מסתכלת "באמת כיף ארגז מטמון הפיראטים הזה ."

בחצי ריקוד הוא ממשיך ואומר "אתמול שלא הייתם בבית כל היום, פתחתי את המקרר וראיתי רק עלים עלים ועוד עלים, מה אני יודע לעשות עם עלים?  מה אני ארנב"?

"אמא אני בן 14 וחצי ורוצה לאכול ".

אני נופלת מצחוק. אני יודעת בדיוק על מה הוא מדבר.

הוא ממשיך. "אז הלכתי לארון, ראיתי קמחים ובין הקמחים ביצבץ לו ממרח שוקולד השחר. לא רק שלא היה לחם אפילו הבלי גלוטן המתפרק  שלך לא היה. אז אין לי מה לאכול!"

המים רתחו אני מכינה את התה והבטן כואבת לי מהארנב המתבגר שלי.

אני יוצאת למרפסת מוזגת תה לנוכחים ואומרת לאבא: "הוא גמר אותי עכשיו עם העלים, אין לך מושג כמה אוכל אני יכולה להכין מהמקרר שלי, ואם אני לא מבשלת באמת אין מה לאכול"

יום למחרת הלכתי לקנות קצת עטיפות וקופסאות. הם כבר בחופש הגדול, אני פחות בבית, ולהגיד את האמת יש ימים שלא בא לי לבשל לראות ולהיכנס למטבח. קניתי יוגורטים, צ'יפסים, קורנפלקסים ואפילו נקניקים. הילדים והחברים טרפו את השטויות וסיימו בכאב בטן מטורף. הקטנה  הגיעה למצב של קלבטן, ואני מרותקת אליה מנסה להעביר את הכאב.

הבית נראה כמו אחרי מלחמה. ערמות של שקיות, קופסאות, עטיפות צבעוניות פתוחות.

בעצבים הרמתי קול "אתם רואים מה קורה כשאני קונה שטויות, תראו כמה זבל אתם אוכלים ביום. זהו. יותר אני לא קונה"

"זה מה שקורה שאין אין אין ואז יש. זה מה שקורה כשזה מה שיש בבית. לא מכניסה את זה יותר. ממחר אני חוזרת לבשל!"

"מה אתם הכי רוצים שאני אעשה לכם?" שואלת  בקול גבוה ונחישות הדעת.

הארנב אומר "אני רוצה חביתה ספרדית".

אוקיי. מיאומברה חביתה ספרדית על האש.

חביתה ספרדית - להיט

(שם של מתכון ממדינה אחרת עושה  את זה הרבה יותר טעים)

5  תפוחי אדמה

1 בצל גדול

2  עגבניות גדולות

1  שן שום

2 כפות יוגורט (יוגורמה) או/שמנת חמוצה/שמנת מתוקה/ריקוטה.

3  כפות גירוד של גבינה צהובה (איזו שאוהבים).

6 ביצים (אפשר גם פחות אנחנו שישה אנשים) מינימום 4 ביצים על מנת להדביק.

מערבבים את הכל

1 כף קמח (לא חובה) רגיל או תופח

למעלה לגרד טיפה גבינה צהובה לפי בחירתך

מלח

פלפל (לא חובה)

אופן ההכנה

לוקחים 5 תפוחי אדמה בינוניים חותכים אותם לקוביות בינוניות ומבשלים בתוך מים עד שהם רכים.

את הבצל הגדול חותכים לרצועות, ומטגנים.

את 2 העגבניות חותכים לקוביות ומטגנים יחד עם השום והבצל (החתוך לקטן).

מכבים את האש.

מוסיפים את תפוחי האדמה לבצל והעגבניות, מוסיפים שתי כפות גדושות של יוגורט או שמנת או שמנת חמוצה.

מחכים עד שהתערובות תתקרר מעט ואז מוסיפים את הביצים, מגרדים פנימה קצת גבינה ומוסיפים כף קמח ועוד מעט מלח.

מערבבים ומניחים במחבת משומן שאפשר להכניס לתנור. לפני התנור אפשר לתת לתערובת שלוש דקות על האש ומשם לתנור ב180-200 מעלות, עד שתראו שהצבע מוכן ,והחביתה הספרדית נראית מגרה.

אפשר לעשות את החביתה הזאת עם קישואים  תרד ועוד הרבה אפשריות. לצד החביתה אפשר להוסיף שמנת חמוצה עם עירית. בתאבון.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה