התבלין הסודי של סבא נעים

רביב לוי נזכר בזקן החביב שהיה מבקש ממנו להכין את התבלין של סבתו. ויש גם מתכון לקציצות בסגנון עיראקי

30/05/2012
רביב לוי קבלו עדכונים מרביב
  • RSS

נעים הוא סבא עיראקי חביב שהיה פוקד את חנותי מדי חודש, ובכל פעם היתה לנו אותה משימה: להרכיב את התבלין הסודי שסבתו היתה מבשלת איתו בבגדד. הוא היה תוחב את ידו למכנסיו האפורים, שולף מתוכם פתק דהוי צהבהב ובמבטא עיראקי כבד היה אומר לי "יא חביבי, בוא נתחיל לעבוד".

נעים היה מתחיל לומר לי בערבית את המרכיבים של התבלין הסודי של סבתו, והיה בוחן את תנועותי ואת המרכיבים שלא אפספס חלילה משהו. הייתי טוחן לו את התבלין, הוא היה משלם, מברך אותי בבריאות ובפרנסה טובה וממשיך לדרכו.

באחד מהימים ראיתי שהפתק נקרע קצת, והצעתי לו שנעתיק מחדש את הפתק לנייר נקי וחדש, אז הוא הביט בי במבט זועף ואמר "בשום פנים ואופן לא! זהו כתב ידה של סבתי זכרונה לברכה. אבל אם תרצה אני מוכן שתרשום אותו במחברת שלך".

כמובן שהסכמתי מיד ורשמתי. זה לא שלא יכולתי לעשות את זה לפני כן, אבל נעים ביקש שהסוד של התבלין יהיה רק שלו, ואם הוא יהיה רשום גם אצלי זה יהיה נחלת הכלל.

לפני חודשיים בערך נכנסה אלי אישה לא מוכרת ואמרה לי שהיא רוצה את התבלין של נעים. שאלתי אותה מאיפה היא מכירה אותו, והיא סיפרה לי שהיא היתה מסייעת לו בבית ושהוא נפטר לפני כשלושה חודשים.

כמובן שהתמלא בי צער רב על האיש החביב ונעים ההליכות, והתנחמתי בזה שהוא העביר אלי את התבלין של סבתו, וכך אוכל להמשיך להעביר את המורשת שלו הלאה.

לפעמים, כשמגיעים אלי לחנות עיראקים מהדור הראשון ומבקשים תבלין שיזכיר להם את הבית, אני מכין להם את התבלין של נעים.

הקציצות של נעים

המצרכים:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק דק (אפשר במעבד מזון)
1 תפוח אדמה בינוני מגורד בפומפיה דקה
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
20 עלי נענע קצוצים
כפית מלח ים
2 כפיות התבלין של נעים (או פשוט בהרט)

אופן ההכנה:

ללוש היטב עד שכל העיסה מתחברת טוב
לגלגל לקציצות קטנות
ולטגן במחבת מספר דקות מכל צד עד להשחמה יפה

בתיאבון!

10 טיפים לשימוש נכון בתבלינים




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה