עוגיות גבנ"צ

מבצעי הגבינות הקשות לכבוד שבועות הם הזדמנות מצוינת להכין את עוגיות הגבינה הנפלאות האלה, והכל הולך: מעמק ועד פרמז'ן

21/05/2012
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

בתחילת הקשר שלי ושל בן זוגי הבהרתי לו באופן שאינו משתמע לשתי פנים שאני לא מוכנה שהוא יאכל עוגות של אישה אחרת. כדי להדגיש עד כמה אני רצינית הגדלתי לעשות ואמרתי לו שעדיף מבחינתי שהוא ישכב עם אישה אחרת ולא יאכל מפירות תנורה.

נזכרתי בזה השבוע כשהתבקשתי להביא עוגה ליום הולדתו של ג' מהעבודה. עם כוח גדול באה אחריות גדולה, ועם הכוח של עריכת קטגוריית האוכל בסלונה הגיעה גם האחריות להכין עוגות לימי ההולדת במשרד. הבעיה היא שאני מכירה את אשתו של ג', והיא בשלנית ואפיינית מצוינת. לכן דבר ראשון ביררתי איתו האם מותר לי בכלל להכין לי עוגה. בשלב השני ביררתי איזו עוגה הוא רוצה, ואז התברר שהוא בכלל מעדיף מלוחים.

אז הכנתי את עוגיות הגבנ"צ שלי, שהן כל כך מוצלחות, שהן שוות אפילו ריב זוגי קטן ואפילו איזה לילה על הספה בסלון. כרגיל אצלי, כל מתכון הוא בסיס לאילתורים, במיוחד לאור מבצעי הגבינות ברשתות השיווק בימים אלה. אל תתביישו לאלתר בעצמכם.

המצרכים (לכ-45 עוגיות)

150 גר' גבנ"צ מגוררת (מכל סוג שבא לכם: מהעמק הפושטית ועד פרמז'ן, דרך קשקבל, גאודה ומה שתרצו. אפשר גם לערבב)

1.5 כוסות קמח

¾ כפית מלח

½ כפית פלפל

150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

½ כף מים

אופציה לאלתור: עשבי תיבול מיובשים או 2-3 קוביות של תיבוליות שהופשרו מבעוד מועד. אני אוהבת במיוחד את התיבוליות האיטלקיות של דורות

.

ביצה טרופה

½1 כפות שומשום לבן (או מלא)

½1 כפות שומשום שחור (או קצח)

אופן ההכנה:

מערבבים במעבד מזון את הגבינה, הקמח, המלח והפלפל

מוסיפים את קוביות החמאה (והתיבוליות אם אתם משתמשים בהן) ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית

מוסיפים את המים ומערבלים עד שנוצר כדור בצק

על משטח מקומח (הבצק טיפה דביק) יוצרים שני גלילים בקוטר 5 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר לכחצי שעה

מוציאים מהפריזר, מורחים בביצה, מפזרים את השומשום, עוטפים שוב בניילון הנצמד ומכניסים למקרר לשעה. אפשר גם להחזיר לפריזר ולהוציא שוב כשרוצים לאפות

מוציאים שוב מהמקרר, חותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ, שמים בתבנית על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה, או עד שמשחים.

בתיאבון!

לעוד מתכונים לשבועות

לעוד מתכונים קלים




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה