פאי גבינה עם דבש ללא אפייה

עוד מתכון מוצלח של אלינוער רבין מתוך הספר "גבינה - עוגות וקינוחים" בהוצאת קוראים

20/05/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

לפני שמתחילים להכין עוגות גבינה כדאי להבטיח שהביצים והגבינה בטמפרטורת החדר. הקצפת החלבונים תהיה מוצלחת יותר והגבינה קלה יותר לערבוב עם המרכיבים האחרים.

מתחילים מערבוב החומרים היבשים, שכדאי להעביר אותם לקערה דרך מסננת. מוסיפים כל ביצה לתערובת הגבינה רק אחרי שהקודמת נבלעה בתערובת, ואז מוסיפים את חומרי הטעם והשמנות. קצף וקצפת מקפלים בעדינות עם התערובת בסוף הערבול.

אפשר להיעזר במיקסר במידה וניתן להגיע למהירות איטית במיוחד. מעבירים מיד לתבנית ומכניסים לתנור, כדי לא לאבד מגובה העוגה. כדי לסחוט מיץ מלימונים קשים, מחממים אותם מעט במיקרוגל. מלימונים ששהו בטמפרטורת החדר סוחטים יותר מיץ מאשר מלימונים צוננים מהמקרר. כשיש צורך במספר טיפות של מיץ לימון, מחממים את הלימון במיקרוגל, דוקרים בקיסם עץ וסוחטים.

המצרכים לבסיס:

200 גרם עוגיות חמאה או ביסקוויטים מרוסקים

30 גרם חמאה מומסת

2 כפות גדושות חמאת בוטנים או נוגט אגוזי לוז

המצרכים לשכבת הגבינה:

1/2 כוס (200 גרם) דבש

1 שקית (14 גרם) ג’לטין

1 ביצה גדולה מופרדת

1/2 כוס (125 מ"ל) חלב

500 גרם גבינת שמנת

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כף מיץ לימון

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. להכנת הבסיס: מערבבים את המרכיבים ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, או בתבניות פאי אישיות.

2. להכנת שכבת הגבינה: בסיר קטן, על אש נמוכה מאוד או מעל אמבט מים חמים, מבשלים את הדבש, הג’לטין, החלמון והחלב, תוך בחישה, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מסירים מהאש.

3. בקערת המיקסר מקציפים את הגבינה עם מיץ וקליפת הלימון. מוסיפים את תערובת הג'לטין ומצננים עד שהתערובת התחילה להסמיך.

4. מקציפים את החלבון ומקפלים עם תערובת הגבינות.

5. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים יחד. יוצקים לתבנית. מצננים כ-4 שעות לפני ההגשה.

.

לעוד מתכונים לעוגות גבינה

לעוד מתכונים לפאי

.

גבינה עוגות וקינוחים של אלינוער רבין בהוצאת "קוראים", צילום: קדם




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה