בחג שבועות תעשה לך

מעדניית גולדשטיין מציעה מהיום תפריט מיוחד לשבועות. מתוכו, קבלו מתכונים לעוגת גבינה עם פירות יער ושוקלד לבן ולמאפה בטטות ורוקפור

14/05/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

מעדניית גולדשטיין שבצומת סביון מתחילה לחגוג את שבועות כבר מהיום (14.5). החגיגות יכללו תפריט מיוחד מעשה ידיו של השף אלרן גולדשטיין, שרובו על טהרת המטבח היווני. תמצאו שם מבחר גבינות, פשטידות וקישים, ממרחים ומטבלים וכמובן המון עוגות גבינה.

את מנות התפריט תוכלו להזמין 48 שעות מראש ולבוא לקחת מהמעדנייה. בנוסף יתקיים ביומיים שלפני שבועות, חמישי ושישי 24-25.5, ברחבת המעדנייה פסטיבל שבועות מרוכז משעות הבוקר ועד סגירת המעדנייה.

אבל מכיוון שאין כמו להכין לבד בבית, הנה שני מתכונים מתוך התפריט: עוגת גבינה עם פירות יער ושוקלד לבן ומאפה בטטות ורוקפור.

עוגת גבינה עם פירות יער ושוקולד לבן

  • עוגה זו מורכבת משני מתכונים מוצלחים וטעימים של עוגת גבינה ושל עוגה בחושה
  • הכמויות הן עבור 2 תבניות של אינגליש קייק

.

המצרכים לעוגה הבחושה:

140 גרם קמח

2 ביצים

100 גרם סוכר

120 גרם חמאה

100 גרם שמנת חמוצה (2/1 גביע)

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית תמצית וניל אמיתי

גרידה משני תפוזים

אופן ההכנה:

מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר כ-3-4 דקות ומוזגים לתוך התערובת את הביצים

הטרופות בהדרגה ובאיטיות.

בכלי נפרד מערבבים את המרכיבים היבשים (קמח, אבקת סודה, אבקת אפייה). מאטים את קצב המיקסר ומוסיפים את הקמח והשמנת החמוצה לסירוגין.

המצרכים לעוגת הגבינה:

150 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת 9%

250 גרם שמנת חמוצה

3 ביצים

210 גרם סוכר

25 גרם קמח

1 כפית תמצית וניל אמיתי

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את השמנת החמוצה עם הסוכר.

כשמתמוסס הסוכר מוסיפים את הקמח ואת שאר מרכיבי הטעם.

טורפים את הביצים בקערה נפרדת, מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.

תוספות:

פירות יער: 14 אוכמניות, 6 יחידות פטל, 2 תותים חתוכים לפרוסות

2 כפות של עדשים שוקולד לבן

אופן ההרכבה של העוגה לפני האפייה:

1) בתבנית אינגליש קייק משטחים את תערובת העוגה הבחושה.

2) מפזרים מעל את פירות היער, תותים חתוכים, פטל ושוקולד לבן.

3) מוזגים את התערובת של עוגת הגבינה על הפירות היער והשוקולד

4) מחממים תנור ל-165 מעלות ואופים כ- 50 דקות

5) לאחר האפייה מערבבים גביע שמנת חמוצה + 3 כפות סוכר, מזלפים מעל העוגה ומחזירים לתנור לעוד 3-4 דקות.

אפשר לאכול גם קר וגם חם – אפילו מומלץ חם.

.

מאפה בטטות ורוקפור

  • הכמות מתאימה ל-2 תבניות של אינגליש קייק

.

המצרכים למילוי:

2 בטטות בינוניות חתוכות לשישיות מתובלות בשמן זית ואפויות

50 גרם רוקפור

300 גרם גבינת כנען

100 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שמנת חמוצה

50 גרם מוצרלה מגורדת

3 ביצים

המצרכים לתחתית בצק פריך מלוח:

1 כוס קמח

50 גרם חמאה

1/2 כפית מלח

4 כפות שמנת מתוקה

3/4 כפית סוכר

אופן ההכנה:

לערבב את כל מרכיבי המילוי יחד ולתקן את הטעם עם מלח ופלפל שחור גרוס.

לעבד את החמאה והקמח עד לספיגה של החמאה.

להוסיף מלח סוכר ושמנת ולעבד את התערובת עד קבלת בצק (במידה והבצק מעט לח אפשר להוסיף עוד קצת קמח).

לקרר את הבצק לשעתיים.

אופן הרכבת המאפה:

מרפדים תבנית אינגליש קייק בשכבת בצק, ואופים כ-10-12 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. לאחר מכן מניחים שכבה של תערובת הגבינות עד 1/2 מגובה התבנית.

מניחים את הבטטה על גבי תערובת הגבינות (להקפיד לא לשים יותר מדי מהתערובת כדי שהבטטות לא ישקעו מטה).

אופים כ-30 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

הצעת הגשה: להגיש עם רוטב של יוגורט ושמנת חמוצה עם שמיר ושום, לפזר כמה עלי אורגנו טריים.

מעדניית גולדשטיין, לוי אשכול 201, צומת סביון, 03-5330304. שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-21:00, ו' 9:00-17:00.

לעוד מתכונים לעוגות גבינה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה