עוגת גבינת ריקוטה

פסטיבל עוגות הגבינה של סלונה ממשיך, והפעם: עוגת גבינת ריקוטה מתוך ספרה החדש של אלינוער רבין בהוצאת קוראים: "גבינה – עוגות וקינוחים"

07/05/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

לרגל חג השבועות המתקרב הוציאה הוצאת קוראים ספר חדש של בשלנית העל אלינוער רבין: "גבינות – עוגות וקינוחים". תמצאו שם כ-50 מתכוני עוגות וקינוחים, שנבחרו על ידי טועמים בני מזל, ולצד כל מתכון יש גם הסברים וטיפים שיעזרו לכם להכין את עוגת הגבינה המושלמת. מתוך הספר בחרנו להגיש לכם את המתכון של רבין לעוגת גבינת ריקוטה (ובשבוע הבא תקבלו מתכון נוסף).

*   *   *   *   *

באיטליה מכינים עוגות גבינה בעיקר מגבינת ריקוטה. זו גבינה יבשה כך שאין כל צורך לטפל בה בחיתול, וזו של חברת גד נפלאה. מאחר שהגבינה נטולת נוזלים יש להבטיח רטיבות בחומרים, לכן מעלים את מספר הביצים ואת השמנת המתוקה לא מקציפים.

כדי להבטיח עוגה נימוחה מקפידים לא לאפות יותר מדי. העוגה עמידה ופחות מועמדת לסדקים. טעם הגבינה נייטרלי והיא אוהבת תמציות טעם. אפשר להחליף את תמצית השקדים בתמצית וניל.

הוספת רכיבים מייצבים יסייעו לעוגה לא לצנוח – עמילנים, חלבונים, חומרי הסמכה או הקרשה. בעוגות גבינה יש מעט מאוד מהרכיבים הללו, רק מעט קמח או עמילנים, והחלבונים לבדם אינם יכולים לשאת בנטל. לכן העוגה הגבוהה תצנח עם השהייה במקרר, בשל בריחה הדרגתית של מים. אפשר להתגבר על הבעיה הזו, לפחות חלקית, בעזרת הוספת אינסטנט פודינג לעוגה, הידוע ביכולתו לספוח מים ולא לשחררם.

אם בכל זאת נוצרו סדקים או פגמים על פני העוגה מעלימים אותם בעזרת ציפוי קצפת, מרנג, פרוסות פרי או סירופ מרוכז.

המצרכים לבסיס:

1 חבילה (275 גר') עוגיות אוריאו מרוסקות

50 גרם חמאה מומסת

המצרכים לשכבת הגבינה:

500 גרם גבינת ריקוטה

3/4 כוס (180 גרם) סוכר דק

4 ביצים גדולות

1 כף קורנפלור

1 כפית תמצית שקדים

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1/3 כוס (50 גרם) שקדים טחונים

אופן ההכנה:

1. להכנת הבסיס, מערבבים את העוגיות המרוסקות עם החמאה ומהדקים לתחתית של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או לתבנית ריבועית. מצננים כרבע שעה במקרר.

2. להכנת שכבת הגבינה, טורפים היטב את הריקוטה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד, את הקורנפלור ותמצית השקדים. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת השקדים הטחונים. יוצקים לתבנית.

3. אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך מעט, 160 מעלות, עד שהעוגה התייצבה. מצננים בתנור, עם דלת פתוחה מעט. שומרים במקרר.

4. מתאים להגיש עם תותים וגם עם רסק פרי ממותק.

.

לעוד מתכונים לעוגות גבינה

.

גבינה עוגות וקינוחים של אלינוער רבין בהוצאת "קוראים", צילום: קדם




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה