העונה הלבנה

עונת החתונות בפתח ושבועות גם הוא כבר מעבר לפינה. ליאורה קרן, כוהנת האוכל הקטן, מציעה כמה מנות אירועים מנצחות, שיכולות לככב גם בארוחות השבועות

06/05/2012
דרך האוכל קבלו עדכונים מדרך
  • RSS

הכנה וכתיבה: ליאורה קרן | צילום: בועז לביא | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

את הכתבה המלאה תוכלו למצוא בגיליון מאי 2012 של מגזין דרך האוכל. לחצו כאן להורדת גיליון "דרך האוכל" במתנה

*   *   *   *   *

עריכת חתונה בבית הייתה מאז ומתמיד אפשרות נהדרת עבור מי שיש לו בית פרטי עם פיסת דשא או אפילו דירת גג עם מרפסת רחבה. אם אתם רוצים לשתף בשמחתכם רק את המשפחה והידידים הקרובים אל תהססו לבחור בחתונה ביתית.

החתונות היפות ביותר שערכתי היו בבתים פרטיים. משפחה אחת מעבירה מדור לדור במשך כ-100 שנה חופה שעליה רוקמות בנות הבית את שמות הזוגות הנישאים ואת תאריך הנישואים. בחתונה אחרת הוציאו פסנתר כנף אל החצר הפרחונית והכלה ניגנה בו. תמיד יש בחתונות אלו הרגשה של אינטימיות, שמחה וקִרבה אמתית.

מה מגישים?

מרק מלון ואניס צונן בספלוני אספרסו

תאנים מבושלות ביין ממולאות בגבינת עזים וקשיו

קבב לוקוס וסלמון על סלט מש קר

סביצ'ה סלמון וטונה עם קוביות אבוקדו ופומלה

קרואסונים אישיים במילוי גבינת רוקפור ואגסים ביין

טארטלטים קטנים במילוי קרם שוקולד וקרם פטיסייר עם פירות

.

מרק מלון ואניס

המצרכים (ל-12 ספלוני אספרסו):

2 מלונים ירוקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

2 כפות אניס או  4 כפות ליקר אחר (פרנג'ליקו או גרנד מרניה)

1/2 כפית עלעלי תימין לימוניים

1 כפית עלעלי נענע

1 כוס מים מינרליים או 1 כוס חלב קוקוס או 1/2 כוס שמנת מתוקה עם 1/2 כוס מים

6 כפיות פרוסות שקדים קלויות לקישוט

אופן ההכנה:

1. מעבדים את כל החומרים למעט הנוזלים במעבד מזון או במערבל מזון עד שמתקבלת בלילה חלקה.

2. מוסיפים את המים (או חלב קוקוס או השמנת), מערבבים וטועמים (אפשר להוסיף עוד ליקר). מוזגים לספלוני אספרסו ומקשטים בפרוסות השקדים הקלויות.

.

תאנים מבושלות ביין ממולאות בגבינת עזים וקשיו

המצרכים (ל-15 מנות קטנות):

לתאנים:

15 תאנים בינוניות

2 כוסות יין אדום מתוק

1 עלה דפנה

גליל (200 גרם) גבינת עזים

15 אגוזי קשיו

לסלט:

250 גרם נבטי חמנייה או  תערובת עלי בייבי

לרוטב:

5 כפות שמן זית

3 כפות חומץ

1 כף חומץ בלסמי

1 כף דבש

1 כף תרכיז מיץ תפוזים קפוא שהופשר

1 שן שום, כתושה

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

התאנים:

1. מבשלים את התאנים בסיר עם היין האדום המתוק ועלה הדפנה במשך 10 דקות עד התרככות.

2. מוציאים את התאנים בכף מחוררת וממתינים 10 דקות עד שהן מתקררות מעט. חורצים חריץ בתחתית כל תאנה.

3. מחלקים את גליל גבינת העזים ל-15 חלקים ויוצרים מהם כדורים. דוחסים לכל תאנה כדור גבינה ואגוז קשיו. אוטמים את החריץ על ידי לחיצה של שני הצדדים זה כלפי זה.

4. מניחים את התאנים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום ואופים במשך 7 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

5. מסירים את הכיסוי ויוצקים על התאנים החמות כף מהיין שהתאנים התבשלו בו.

הסלט:

מניחים בקערה את נבטי החמנייה (או תערובת עלי הבייבי), מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הנבטים או העלים. מערבבים בעדינות.

מניחים חופן מהסלט בצלחת קטנה ועליו את התאנה הממולאת. אפשר לקשט בגרגירי רימון, בצנוברים קלויים או בגרעיני חמנייה

.

קבב לוקוס וסלמון על סלט מש קר

המצרכים (ל-24 מנות קטנות):

1/2 ק"ג פילה לוקוס, קצוץ

1/4 ק"ג פילה סלמון, קצוץ

1 ביצה

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס

1/4 כפית שום כתוש

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כוס זיתים ירוקים, קצוצים

2 כפות שמנת מתוקה

1 כף צנוברים

1/2 כפית גרגירי כוסברה

24 מקלות קינמון

אופן ההכנה:

1. מניחים את הדגים הקצוצים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים למעט מקלות הקינמון, מערבבים, מכסים ומניחים במקרר למשך חצי שעה.

2. יוצרים מהתערובת קבבים מוארכים בגודל של חצי אצבע ותוקעים מקל קינמון בקצה כל קבב. מניחים את הקבבים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות בשמן זית ואופים במשך 6 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

סלט מש:

2 כוסות מש

3 ענפי סלרי, קצוצים דק

1 מלפפון, קצוץ דק

1 גזר, קצוץ דק

1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים

3 כפות שקדים מולבנים פרוסים

3 כפות חמוציות

1/4 כוס שמן זית

מיץ מ-1 לימון

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מניחים את המש בסיר מלא מים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהמש מתרכך ונעים לנגיסה אך לא מתפורר. מעבירים למסננת ושוטפים במי ברז.

2. מעבירים את המש לקערה, מוסיפים את שאר החומרים למעט התבלינים, מערבבים, מתבלים ושומרים במקרר עד להגשה.

מניחים בקעריות קטנות כף מסלט המש ועליו שמים את הקבב

.

סביצ'ה סלמון וטונה עם קוביות אבוקדו ופומלה

המצרכים (ל-20-15 מנות קטנות):

500 גרם פילה סלמון וטונה אדומה (או פרידה, אינטיאס, לוקוס), חתוך לקוביות

2-1 כפיות מלח גס אטלנטי

1 מלפפון, חתוך לקוביות קטנות

2 אבוקדואים מוצקים, חתוכים לקוביות קטנות

1 אפרסמון מוצק או 2 שזיפים מוצקים, חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כוס פומלה מפוררת או 1/2 כוס גרגירי רימון

1/2 כוס מיץ לימון

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות פילה הדגים בקערה, זורים עליהן את המלח הגס ומערבבים. מכסים ומכניסים למקרר למשך שעה.

2. מניחים בקערה את שאר החומרים, מוסיפים את הדג ומערבבים בעדינות רבה. טועמים ומוסיפים מיץ לימון ומלח גס לפי הטעם.

.

טארטלטים קטנים במילוי קרם שוקולד וקרם פטיסייר עם פירות

המצרכים (ל-30 טארטלטים קטנים):

לבצק:

2 כוסות קמח

185 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כף אבקת סוכר

1 כפית מיץ לימון

1 ביצה

3 כפות מי קרח

100 גרם שעועית יבשה (למניעת תפיחת הבצק)

למילוי:

אפשר למלא את הטארטלטים בקרם פטיסייר או בקרם שוקולד.

לקרם שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1 מיכל (250 מ"ל שמנת מתוקה)

לקרם פטיסייר:

½2 כוסות (600 מ"ל) חלב או ¼1 כוסות חלב ו-¼1 כוסות שמנת מתוקה

½3 כפות (70 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל או מקל וניל חצוי לאורכו

4 חלמונים

½2 כפות (50 גרם) סוכר

¼6 כפות (50 גרם) קורנפלור

מבחר פירות פרוסים (ענבים, תותים, אפרסקים, גרגירי רימון ופירות יער) לקישוט

אופן ההכנה:

הבצק:

1. מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון. את כדור הבצק שנוצר עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך חצי שעה.

2. מקמחים משטח חלק ומרדדים את הבצק לעובי של 5-4 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים קטנים בקוטר של 5-4 ס"מ.

3. מרפדים כל שקע בתבנית טארטלטים בעיגול בצק ומהדקים לדפנות כך שתיווצר סלסילה יפה. מניחים בכל שקע ריבוע קטן של נייר אפייה ועליו מעט שעועית למניעת תפיחת הבצק בזמן האפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהסלסילות מזהיבות.

קרם השוקולד:

ממסים את השוקולד עם השמנת המתוקה בבן מארי או במיקרוגל. מצננים, מניחים במקרר במשך לילה ולמחרת מקציפים את הקרם וממלאים עמו את הסלסילות.

קרם הפטיסייר:

מבשלים את החלב, הסוכר והווניל ומרתיחים. מסירים מהאש. 2 מערבבים היטב בקערית את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. יוצקים את הבלילה לסיר תוך כדי טריפה ומבשלים על אש בינונית תוך טריפה עד שהקרם מסמיך. מסירים מהאש ושומרים במקרר.

כמה שעות לפני ההגשה ממלאים את הטארטלטים בקרם ומקשטים בפירות חתוכים בכל הצורות והגיוונים האפשריים.

את הכתבה המלאה תוכלו למצוא בגיליון מאי 2012 של מגזין דרך האוכל. לחצו כאן להורדת גיליון "דרך האוכל" במתנה

כלים Golf&Co. טל' לבירור הסניף הקרוב 03-6451515 ליאורה קרן אוסף פרטי כלה לולה פישביין שמלות כלה הילה גאון טשרניחובסקי 21, טל' 03-5252344, www.hilagaon.com איפור סיגל קדם תודה לשלי שבדרון על האירוח והצילום בחצר ביתה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה