עוגת גבינה בחושה

חודש מאכלי הגבינה בסלונה מתחיל עכ-שיו. ולפתיחה, קבלו מתכון לעוגת גבינה לאנשים שלא אוהבים (או מפחדים) להכין עוגות גבינה

25/05/2012
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • בדואר
  • RSS

אני מתה על עוגות גבינה. הפשוטה שבעוגות הגבינה לוקחת מבחינתי בהליכה את המתוחכמת שבעוגות השוקולד, ואני לא יכולה לעמוד בפני המרקם הקרמי והנימוח והטעם העדין.

אני שונאת שונאת שונאת להכין עוגות גבינה. זה תמיד המון עבודה, המון כלים שצריך לשטוף אחר כך, ביצים שצריך להפריד, הקצפות שצריך להקציף וקיפולים שצריך לקפל, ואם לא די בכך – אז עוגות גבינה מתנהגות כאחרונת הדיוות, ותמיד יש להן דרישות מופרכות, כמו לשים כלי מים בתנור, אחרת הן ייעלבו ויפלו.

משום כך החלטתי לקחת את עוגת הגבינה אל הזירה שאני תמיד מנצחת בה – זירת העוגות הבחושות. נכון, התוצאה לא נראית נורא מרשימה והטעם גם לא ממש קרמי, אבל זה ממש קל להכנה ועדיין מאוד טעים. הייתי מפנה אתכם לפירורים מעוגת הגבינה שהבאתי לעבודה לכבוד יום הולדתה של איריס כדי שיעידו לטובתי, אבל אפילו להם לא נשאר זכר.

אז לפני שיציפו אתכם (גם אנחנו) במתכונים להמון עוגות גבינה, קבלו את הגרסה הפשוטה, הקלה והטעימה, בשתי גרסאות שונות.

עוגת גבינה ולימון בחושה

 

המצרכים (בסוגריים השינוי לגרסה השנייה של העוגה):

 

200 גרם חמאה רכה

(אופציה ב': 1 כוס שמן קוקוס)

2-2 ורבע כוסות סוכר (תלוי במידת אהבת המתוק שלכם)

1 כפית תמצית וניל

400 גרם גבינת שמנת 30% שומן (2 קופסאות)

(אופציה ב': 250 גר' ריקוטה ו-250 מ"ל שמנת מתוקה)

4 ביצים

2 ורבע כוסות קמח תופח

(אופציה ב': 2.5 כוסות קמח תופח)

קליפה ומיץ מלימון אחד

.

אופן ההכנה:

 

מחממים את התנור ל-180 מעלות

משמנים 2 תבניות אינגליש קייק רגילות או 3 תבניות חד פעמיות

מקציפים את החמאה (או שמן הקוקוס) והסוכר לקרם אוורירי

מוסיפים את הביצים אחת אחת, כל אחת רק אחרי שקודמתה נבלעה בתערובת

מוסיפים את הגבינה/שמנת, הלימון וקליפתו והווניל

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שהתערובת נהיית אחידה ולא יותר

ממלאים את התבניות (לא עד הסוף, כמובן, זה עוד יתפח) ומכניסים לתנור לכ-40-45 דקות, עד שעובר את מבחן הקיסם

בתיאבון!

לעוד מתכונים קלים

לעוד מתכונים לעוגות גבינה

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה