חדשות האוכל: השיר הטעים של הלחם

מנות פרחוניות, מנות עם לחם ועם קפה, סדנת בישול בשר ועוד דברים טובים

17/04/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

ואחרי שיצאנו מעבדות לחירות ומתפריטי הפסח בחזרה לחמץ, הגיע הזמן לנסות את התפריט החדש בביסטרו לחם יין, שעושה כבוד מיוחד ללחם. תמצאו שם מרק בצל בלחם (בתמונה, 32 שקל), אגס בנדיקט (39 שקל), קלצונה ממולא (42 שקל), קבב על פוקצ'ה (59 שקל), סנדוויץ' ציידים (76 שקל) ופודינג לחם לקינוח (34 שקל).

ביסטרו לחם יין, דרך החורש 4, קריית סביונים, יהוד, 03-6321793.

מרק בצל של ביסטרו לחם יין. צילום: דן פרץ

.

לרגל האביב יוגש במסעדת בליני תפריט שכולל מנות עם פרחי מאכל. למשל פרחי קישוא שמככבים במנה של פרחי קישוא מטוגנים עם מוצרלה ואנשובי (52 שקל), סלט קלמארי עם תפוחי עץ, שעועית שחורה, עלי ביבי ואמנון ותמר (בתמונה, 48 שקל), קוקי סאן ז'אק עטוף בפרשוטו ברוטב לימון, פרחי ציפורן, כדורי מלון ובלסמי מצומצם (52 שקל) ועוד.

בליני, יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, תל אביב, 03-5178486.

סלט קלמארי פרחוני בבליני. צילום: בועז לביא

.

גם מסעדת מונטנגרו מציעה תפריט אביב-קיץ חדש, שכולל, בין היתר, סרדין ספרדי עם לימון כבוש, בצל ירוק וצ'ילי על ברוסקטה (38 שקל) וסביצ'ה דג ים עם עשבי תיבול, אגוזי קשיו ורוטב הדרים (53 שקל) לראשונות, וצלע חזיר בגריל עם פסטו עשבי תיבול וירקות שורש צעירים צלויים (בתמונה, 68 שקל) ושיפוד עוף על גריל פחמים בתערובת תבלינים טוניסאית עם תפוחי אדמה צלויים (65 שקל) לעיקריות.

מונטנגרו, נחמני 26, תל אביב, 03-5663331.

צלע חזיר בגריל במונטנגרו. צילום: דניאל לילה

.

ואילו בסושי סמבה השיק השף ניצן רז תפריט חדש שהקפה מהווה בו מרכיב דומיננטי. דוגמאות: שיפוד יען אסייתי ברוטב צ'יפוטלה פיקנטי וקפה (82 שקל), סביצ'ה ילוטייל במרינדת קפה (52 שקל), רול קוקו שרימפס עטוף בקראסט של שבבי קפה (בתמונה, 56 שקל) ופילה בקר בציר בקר ורוטב קפה לצד פירה דלעת ערמונים נימוח (112 שקל).

סושי סמבה, הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב, 03-6444345.

רול שרימפס עטוף בשבבי קפה בסושי סמבה. צילום: בועז לביא

.

ולסיום, בימי שישי בחודש אפריל יתקיימו בקניון שרונים סדנאות בישול על טהרת הבשר לקראת יום העצמאות. את הסדנאות יעבירו השף אבי ביטון וקובי אריאלי והכניסה אליהן חופשית.

שף תטעם, קניון שרונים, ימי שישי, 11:00-14:00.

קציצת בקר על לאפה של השף אבי ביטון. צילום: דן פרץ




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה