פאי שקדים ומייפל

אל תאמינו למי שאומר לכם שקשה להכין פאי. הנה מתכון קל לפאי שקדים ומייפל, שאפשר להכין ב-3 דקות

15/04/2012
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

אחד הדברים הראשונים שהוא אמר לי בתחילת הקשר שלנו זה שהוא לא אוהב פקאנים. מה לא אוהב? שונא עד עמקי נשמתו. הוידוי הזה מייד גרם לי לתהות האם בכלל יש עתיד לקשר הזה, כי לא רק שאני כן אוהבת פקאנים - מה זה אוהבת? מתה עליהם - אלא שאפילו גדלתי בצלו של עץ פקאן אחד, שנתן פרי פעם בשנתיים, ודי נעלבתי בשבילו.

ואז, כשאמא שלו הביאה לנו שקית של שקדים מסוכרים, היה לי ברור מייד מה אני הולכת לעשות - פאי פקאן בלי פקאן. כלומר עם שקדים. גיגול מהיר העלה את המתכון הנבחר שעליו אאלתר. בעיקר בגלל שמדובר במתכון של רוני ונציה, שהיא הקונדיטורית האהובה עליי. את סירופ התירס החלפתי במייפל, ויתרתי על הסוכר במלית, הוספתי מעט קינמון וכמובן שאת הפקאנים החלפתי בשקדים.

השקדים, אגב, לא חייבים להיות מסוכרים. הגרסה השנייה, שהמתכון שלה נמצא כאן, נעשתה עם פרוסות שקדים רגילות לגמרי, ועדיין לא צריך להוסיף סוכר למלית. ובתפקיד המרכיב הסודי שישדרג את הפאי לגבהים: מרציפן גולמי מגורד. אפשר בלי, אבל למה לכם?

והערה אחרונה לסיום: אפשר בהחלט להחליף את הבצק בבצק פריך קפוא למאפים מתוקים של מעדנות. הוא אמנם יותר יקר מלהכין את הבצק בעצמכם, וקצת פחות טעים בגלל שאין בו חמאה, אבל זה יקצר את זמן הכנת הפאי ל-3 דקות (לא כולל זמן הפשרה של הבצק, שאפשר פשוט להעבירו מהפריזר למקרר בבוקר, ואחה"צ הוא כבר יהיה מוכן לשימוש).

המצרכים לבצק (לתבנית פאי בגודל 26):

2 כוסות קמח

שליש כוס אבקת סוכר

175 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון

3 כפות מים קרים

המצרכים למלית:

45 גר' חמאה מומסת (בסדר, אפשר 50)

כוס ושליש סירופ מייפל

1 ביצה

3 חלמונים

1 כף ברנדי/וויסקי/ליקר שקדים

1 כפית וניל

חצי כפית קינמון

רכיבים נוספים:

250 גר' שקדים מולבנים פרוסים

אופציה מומלצת ביותר: מרציפן גולמי מפורר

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את המים והחלמון וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתאחדת לבצק.

מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית פאי משומנת (רצוי עם תחתית נשלפת) כולל השוליים כמובן. מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר לחצי שעה לפחות.

מוציאים את התבנית מהמקרר, מפזרים על הבצק את פירורי המרציפן ועליהם את השקדים הפרוסים

מערבבים את כל חומרי המלית ושופכים מעל הכל.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-45 דקות, עד שהמלית מתייצבת ושולי הבצק מזהיבים.

אחרי שמוכן מתאפקים חזק, ולמרות הריח מחכים עד שיתקרר, כדי שהכל יתגבש יפה.

נתקפתם בקדחת הפאי? הנה עוד כמה מתכוני פאי

 

לעוד מתכונים קלים

צילום: מיכאל זילברמן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה