אמא לא מתוקה

מיה מיטב-מגן, כותבת הבלוג "אמא ירוקה", חוגגת חודש ללא סוכר. יש גם מתכון שמתאים לימי החג

08/04/2012
מיה מיטב-מגן קבלו עדכונים ממיה
  • RSS
» נמנעת מ"סם" הסוכר צילום: thinkstock

בימים אלו אני חוגגת חודש ימים ללא סוכר. להוציא סופ"ש במלון מצפה הימים, ואולי עוד שתיים-שלוש חריגות. זהו. נשבעת.

לא אחזיק אתכם במתח ואדלג לשורה התחתונה – זה שווה. אני מתכוונת שההרגשה של "להיות נטולת סוכר" שווה. במיוחד בימים אלו של אביב, מצות וניקיונות מבחוץ ומבפנים. אתם בטח תוהים למה? אמנם הורגלנו לחשוב שסוכר לבן תורם לנו אנרגיה, אך כמו כל סם - אחרי ה"היי" מגיעה "נפילה". כשלא אוכלים סוכר בכלל – אין נפילות, וזהו סוג של "היי" בפני עצמו. יומיים-שלושה אחרי תחילת ה"צום" הבחנתי כי שעות הערנות שלי התארכו ואני לא סובלת מתחושת נמנום, כמו זו שהיתה תוקפת אותי סביב הצהריים ובשעות הערב המוקדמות. וגם שאני לא "נופלת מהרגליים" בסיומו של יום ארוך, גם אם כלל עבודה, סידורים, כביסה, הכנת אוכל וריצה אחרי שני בנים אנרגטיים במיוחד.

איך הכל התחיל?

כמו שרחל טל-שיר כותבת בספרה המכונן ‘השיטה הסודית’, לכל אחד מאיתנו רשימה של "פגעים וקלקולים" שצברנו במשך החיים, וראוי להיפטר מהם בטרם יהפכו לעול ונזק רפואי של ממש. כבר כמה שנים שאני הופכת וחוקרת, מתנסה וטועמת ושוקדת על תפריט בריא ומאוזן משלי, ומתעלמת באלגנטיות מאחד השחקנים הגדולים במגרש המזון הקלוקל: הסוכר. אם טרם הבנתם, אני אוהבת מתוק! מתה על שוקולד (מריר, ברור) וחובבת מאפים, עוגות ועוגיות – להכין בעצמי וכמובן לזלול…

וכך, המרתי את הצורך בקוביית השוקולד האהובה עלי במתוקים ידידותיים יותר לגוף (פירוט בהמשך).

ומה עם הילדים?

"אמא את חייבת לטעום!" מציע לי ה"תפוח שלי" ביס מהקרטיב שלו ברגע של נדיבות, "אני לא אוכלת סוכר", אני משיבה לו, אבל הוא לא מתרגש במיוחד: "יש בזה ממש קצת, את חייבת לטעום!". אני מעדיפה לסרב בנימוס, פעם נוספת. אכן ברור לי הקשר בין התנודות במצבי הרוח של הילד לרמות הסוכרים שבדמו. יחד עם זאת, אני מודעת לכך שכמעט בלתי אפשרי לגדול בסביבה כה מוצפת ומציפה ולהתעלם מהצורך הקיומי של ה"תפוח" למתוק. כששאלתי אותו אם הוא מעדיף לגור בעיר או בישוב כפרי, ענה לי: "בכפר. בעצם בעיר, כי יש פה הרבה קיוסקים שאפשר לקנות בהם ממתקים, ובכפר יש אולי אחד או בכלל לא". לכן אני מאפשרת לו לאכול ממתק ביום מקופסת הממתקים, ויש סבתא ודודות נדיבות שמפנקות את הילדים בממתק או ארטיק מהקיוסק הפינתי. ועדיין, אני מזהה אצלו כמיהה תמידית לעוד מהמתוק-מתוק הזה. את המילה סם, כבר הזכרנו?

אז מה כן?

פירות – חופשי. גם יבשים. גם אגוזים למיניהם. ועם קצת יוזמה, חשיבה יצירתית, שתי ידיים ומעבד מזון חזק ניתן להכין מטעמים שיתקבלו בברכה אפילו אצל אניני טעם. ברוח ימי הפסח, בחרתי לההמליץ בחום על קינוח טעים ואיכותי, ללא חמץ: כדורי אגוזים, פרג ופולי קקאו טבעיים. ולמהדרין – זהו מתכון פרווה.

המתכון הסודי:

את ההשראה למתכון הזה קיבלתי ממתכון שכתבה רחל טל-שיר בספר ‘השיטה הסודית’, נסו ותהנו:

המצרכים הדרושים:
1/2 כוס קשיו טבעי
1/2 כוס אגוזי ברזיל
1/2 כוס אגוזי מלך
1/3 כוס פרג טרי טחון
1 כוס תמרים מגולענים
1/4 כוס שבבי קקאו טבעיים (יש בכל בית טבע)
3 כפות טחינה
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:
- מערבלים הכל במעבד מזון עד לקבלת המרקם הרצוי (ככל שמערבלים יותר זה הופך לבלילה יותר אחידה), מגלגלים לכדורים ושומרים במקפיא.

חג שמח וטעים!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה