פסח קליל ושמח

השפית אביטל סבג עם כמה מתכונים בריאים ברוח העונה, להמרצת ההתחדשות בכלל ולרענון שולחן הסדר בפרט

27/03/2012
אביטל סבג קבלו עדכונים מאביטל
  • RSS

באביב נראה כי הטבע חוגג, משיל מעליו את כבדות החורף, מתנער, מתנקה, מתעורר, מתאוורר ומתחדש. זמן טוב לשינוי מרענן. ליישם תוכניות שהגינו בחורף. לצאת, לזוז ולמצות את מאגרי הכוח שאגרנו בחורף. לנקות ולסדר את החפצים, את הבית וכמובן את עצמנו. מבפנים.

גם מסורת אבותינו מעניקה לנו השראה להתחבר לכוח הניקוי הפנימי שמעניק לנו האביב, הנוכח כעת במלוא עוצמתו. בפסח הרי זו מצווה לנקות את הכלים והבית, לשבת סביב שולחן "סדר", לברך מעל הרבה עלים ירוקים, להניח לעמילנים, ללחמים ולשמרים.

אז קדימה, זה הזמן להתנקות מגלוטן ומפחמימות ריקות ומכבידות ולהעשיר את תזונתנו במזונות מנקים ומחזקי כבד, החיוני לניקוי וחידוש הדם ולכן מהותי בתהליך ההתחדשות שלנו.

לחג הזה לא צריך להיות "אחרי החגים" לפחות בכל מה שקשור לתזונה. אפשר ורצוי להגיע אליו נקיים ורעננים מבפנים, ואפשר לעבור אותו בלי תחושת כובד, לאות, עייפות או כאב בטן.

מה יש לאכול? המון! הגוון השולט: ירוק לגווניו. השיטה: מבושל בקלילות ופחות זמן ככל שנתקדם לקראת הקיץ.

והנה כמה מתכונים ברוח העונה, להמרצת ההתחדשות בכלל ולרענון שולחן הסדר בפרט  (יש כאלה שישמחו לשמח את הבשר בתוספות האלה, ויש כאלה שבשבילם התוספת היא העיקר עצמו).


סלט זוקיני עם גרגירי חומוס ונבטי עדשים

המצרכים (ל-4 סועדים):

4 קישואים זוקיני או כל סוג אחר

2 קולורבי

50 גרם עדשים שחורות קטנות

50 גרם גרגירי חומוס

4 גבעולי סלרי אמריקאי

בצל סגול

רבע כוס כוסברה

7 עלי נענע

גרעיני חמנייה

לרוטב:

1 לימון סחוט

כפית חרדל

חצי כפית כמון

שן שום כתושה

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח גס אפור אטלנטי

כף שמן זית

אופן ההנבטה:

להשרות את העדשים וגרגירי החומוס למשך לילה, להחליף את המים פעמיים במהלך ההשריה ולהניח על מסננת ללא מים למשך שני לילות נוספים, להחליף את המים פעמיים בכל יום. צריך לבצבץ נבט לבן.

אופן ההכנה:

שוטפים את הירקות, פורסים את הזוקיני לעיגולים דקים, מסירים את קליפת הקולורבי וחותכים לגפרורים.

אפשרי לאכול את העדשים והחומוס לאחר ההנבטה בצורה טרייה, כך נהנים מכמות האנזימים המבורכת שנוצרת בתהליך ההנבטה.

אפשרות  נוספת זה לבשל את גרגירי החומוס עד שמתרככים, לצנן ולהוסיף לסלט.

קוצצים את הבצל והסלרי  לקוביות קטנות, מוסיפים ליתר המוצרים, יוצקים את רוטב הסלט מעל ומגישים עם גרעיני חמנייה.


עוד רעיונות:

עם הברכות: למה לא להרים כוס מיץ צלול לניקוי הכבד?

פתיח: מרק מיסו מסורתי יפני.


שולחן טעימות במקום מנה עיקרית מכבידה:

קינואה בשיחה עם עדשים והיזיקי.


אספרגוס בעטיפת נורי ופירורי טופו.


סלט אביב עם פירות יער והיזיקי (אפשר להחליף בתפוח).


מטבל פסטו הודי שמשמח כל מנה.


והולך טוב במיוחד עם פת שמחה שהיא תחליף מלבב למצה.


ולקינוח: גלידת קשיו אביבית ללא חלב.


אז קדימה, בואו ננצל את פוטנציאל השינוי ההתחדשות הטבוע בכל אחד מאתנו, "נקליל" את עצמנו הפסח הזה, נתמלא באנרגיות מחודשות,  נשפר את ההרגשה וכן, גם את מראה העור, השיער והברק בעיניים.

מוזמנים למתכונים נוספים כאן, המלצה לתפריט שבוע ניקוי לפני החג כאן.

לבלוג של אביטל סבג

צילום: אביטל סבג




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה