חדשות האוכל: חגיגה מקסיקנית אביבית

וגם: ארוחות למען מטרות טובות, מועדון ארוחת הערב עם שפים מובילים, בראנץ' בסופי שבוע וסדנת בישול לקראת פסח

21/03/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

ביום שלישי 27.3 יתקיים בבר המקסיקני מסקל ערב שכולו חגיגה מקסיקנית אביבית, פרי שיתוף פעולה בין השף איתמר דוידוב מטרס פזוס לזיו ארליך ושחר מריאש, השפים של מסקל. בין המנות שיוגשו בערב תמצאו בוריטו קרנה אן אדובו (בוריטו ממולא בבשר ברוטב פלפלים מקסיקניים חריפים, 36 שקל), פרגיות בנוסח פיביל (שיפוד של פרגית, בצל ירוק, פלפל חלפניו ועגבניה, 35 שקל), סופֶה עם פלמידה אדומה ואבוקדו (תחתיות מקמח תירס, ממולאות בדג ואבוקדו, 34 שקל) וצ'ילה ריינו (פלפל פובלאנו ממולא בגבינת ווחאקה, 32 שקל).

מסקל, ויטל 2 פלורנטין, תל אביב, 03-5187925.

אוכל מקסיקני במסקל. צילום: יח"צ

.

לקראת פסח יתכנסו ארבעה שפים מובילים – אביב משה, שגב משה, מיקי שמו ומשה יוחנן -  ויבשלו יחד סעודה שכל הכנסותיה קודש לעמותת "קבוצת שורשים". הסעודה, שתתקיים ביום ראשון 25.3 החל ב-19:00 במסעדת הטרקלין, תכלול 6 מנות: מרק פטריות כמהין וארטישוק וסביצ'ה עם פלפלים קלויים, קרם בטטה וצנוברים של שגב משה, לברק על פולנטה עם פורטובלו ושמן כמהין של אביב משה, נתח קצבים של משה יוחנן וקרם נמלקה של שוקולד לבן עם קולי של תות שדה וקרמבל ומוס זביון של שוקולד מריר עם קרמו פרלינה של מיקי שמו. מחיר הארוחה: 350 שקל לסועד.

הטרקלין, נחלת בנימין 41, תל אביב, 03-5660013.

משה, משה שמו ויוחנן. צילום: יח"צ

.

עוד מסעדה שמתגייסת למען מטרה טובה היא סוהו, שתקיים ביום ראשון 1.4 ב-22:30 את ערב ההתרמה השנתי למען משפחות נזקקות. בכניסה למסעדה יוצב אוהל ענק שבו יוזמנו המבקרים לשים מוצרי מזון כשרים לפסח, שיחולקו אחר כך למשפחות מעוטות יכולת. בנוסף תתקיים הופעה חינמית של ארקדי דוכין עם להיטים מכל התקופות.

סוהו, משה בקר 15 אזור התעשייה הישן, ראשון לציון, 03-9658395.

ארקדי דוכין. צילום: יוסי צבקר

.

הדינר רום בהרצליה פותח במיזם חדש של "מועדון ארוחת הערב", שבמסגרתו יתארחו במקום מדי שבוע שפים מובילים לארוחות מיוחדות. שלושת השפים הראשונים יהיו שאול בן אדרת  ממסעדת התרנגול הכחול (ב-27 במרץ), עזרא קדם ממסעדת ארקדיה (ב-3 באפריל) ואבי ביטון ממסעדת אדורה (ב-17 באפריל). כל ארוחה כוללת 6 מנות ומחירה 250 שקל לאדם (לא כולל שתיה). להזמנת מקום: שני – 054-2521707.

דופלקס, האצ"ל 1 (פינת רמת ים), הרצליה פיתוח, 09-9558223.

מועדון ארוחת הערב במסעדת דופלקס. צילום: אורן שלו

.

מסעדת עולי ציון משיקה תפריט חדש לבראנץ' בשישי ובשבת (11:00-16:00). תפריט הבראנץ' כולל סביח על מגש כסף (חציל ותפו"א מנגל, בצים קשות, טחינה וגרגירי חומוס חמים וירקות שוק), בוקר בולגרי (שתי ביצי עין, נקניקיה בולגרית, משוויה ורוקפור), בוקר ערבי (חומוס עם בשר), שקשוקת מנגולד יוגורט ובנדיקט יפואי (ביצים עלומות ביין, על קרם תפו"א, גרגירי חומוס חמים, קונפי שום ופטרוזיליה קצוצה. כל המנות בליווי של חלה טרייה, שמן זית לימון, זיתים ושתייה קרה או חמה, והן עולות 49 שקל.

עולי ציון, עולי ציון 34, יפו, 03-6044936.

בראנץ' בעולי ציון. צילום: ליהי ארליך

.

ביום רביעי הבא, 28 במרץ, בשעה 20:00 יתקיים בסטודיו Fein Cook ג'ם סשן של השפים שגב משה (פעם שנייה במדור) ויאיר פיינברג. השניים יבשלו מול ועם האורחים מנות מפתיעות שעשויות מחומרי גלם פשוטים ומוכרים. להגברת השמחה יהיה באירוע גם די.ג'יי שינגן מוזיקה בלקנית ובר עשיר. 180 שקל לאדם.

סטודיו Fein Cook, דרך בן צבי 84, קומה 6, תל אביב, 077-7107744.

שגב משה ויאיר פינברג. צילום: אלי הופמן

.

ולסיום, בלגעת באוכל יתקיימו בחופשת הפסח (28-29 במרץ) סדנאות בישול לילדים (130 שקל). המבוגרים יוכלו לעבור סדנת הכנה לפסח 1-2 באפריל), שבה ילמדו להכין מבחר מנות שישמשו אתכם בשולחן הסדר (250/450 שקל). וכן יתקיימו קייטנות אוכל לילדים בתאריכים 1-5 באפריל (600 שקל ל-5 מפגשים).

לגעת באוכל, ראשל"צ, רעננה, פתח תקווה.

קייטנת אוכל בלגעת באוכל. צילום: בטי קרובי




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה