מהצפון באהבה (חלבית)

מתכונים מיוחדים לשבועות מהשפים והקונדיטורים של אתרי נופש בגליל ובגולן

17/05/2010
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS
» מוזלי בבית הקפה קופי ענן

מזג האוויר האביבי בוודאי ידרבן רבים מאיתנו לצאת לנפוש בצפון הארץ בחג השבועות הממשמש ובא. מי שמתכנן לצאת לדרך, בוודאי ישמח לקבל כמה טיפים על מקומות שאפשר לעצור ולאכול בהם, ועבור כל השאר אספנו מתכונים נבחרים, על טהרת החלב, שתוכלו להכין כמה מהמטעמים הגליליים בלי לצאת מהבית.

מוזלי של בוקר

בית קפה קופי-ענן - מרום גולן

בית הקפה הממוקם על פסגת הר בנטל (1200 מ' מעל פני הים), בקיבוץ מרום גולן שברמת הגולן ממליץ לפתוח את הבוקר בגביע מוזלי רענן וצבעוני ועשיר בפירות העונה.

מצרכים:

  • יוגורט טרי
  • גרנולה
  • פירות יבשים חתוכים: חמוציות, תמרים, צימוקים, משמשים, תאנים, שזיפים ועוד.
  • פירות טריים חתוכים: תפוחים, בננות, ענבים דובדבנים בעונה
  • אגוזים ופקאנים
  • דבש

אופן ההכנה:

מערבבים את היוגורט עם כל התוספות לבחירה לפי הטעם ושופכים את הדבש מלמעלה.

לחם פוקצ'ה עם גבינה

כפר הנופש גונן

יפתח צפריר, שף מסעדת כפר הנופש גונן, ממליץ על מתכון פשוט להכנה לחם פוקצ'ה בתוספת גבינות. המתכון מתאים גם להכנה עם ילדים.

מתכון ל- 16 פוקצ'ות

מרכיבים:

  • קילו קמח
  • 3 כפות שמרים
  • 3 כפיות מלח
  • כף סוכר
  • 3 כוסות מים פושרים

אופן הכנה:

לשים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק.

מכסים במגבת ומתפיחים עד שמכפיל את גודלו.

מכינים מהבצק עיגולים (100 גרם כל עיגול), פותחים כל אחד על מצע מקומח בעזרת מארוך לצורה אליפטית.

מניחים על הבצק הפתוח גבינות שונות- לפי הטעם.

מכניסים לתנור לחום בינוני-גבוה, עד שהבצק משחים.

ניתן להוסיף עם הגבינה תוספות נוספות: שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, רוטב עגבניות ועוד.

עוגת שמנת פרורים

מלון מצפה הימים

סיוון צפריר, קונדיטור מצפה הימים, ממליץ לקנח את ארוחת חג השבועות בעוגת שמנת פירורים עשירה וגבוהה, מרשימה למראה ולטעם.

תבנית עגולה 26

מצרכים:

  • תחתית ופרורים:
  • 3 וחצי כוסות קמח
  • 2 כפות אבקת אפיה
  • 4 ביצים
  • 200 גרם חמאה
  • כוס סוכר

חומרים למילוי:

  • כוס וחצי סוכר
  • 300 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 800 גרם שמנת חמוצה (4 קופסאות רגילות של תנובה או חברה אחרת) בטמפרטורת החדר.

אופן הכנה:

תחתית: מערבבים במיקסר את הקמח, אבקת האפייה, סוכר וחמאה לתערובת פרורית.

מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהופך לבצק.

משטחים 2/3 מהבצק בתוך תבנית.

את השליש הנותר מניחים בתבנית נוספת.

אופים את שתי התבניות בחום גבוה- .c200 עד שהבצק משחים. את השליש הנוסף אופים קצת יותר ומקררים.

מילוי: מערבבים היטב (עם וו הגיטרה) בעזרת מיקסר את הסוכר, והחמאה, עד שהתערובת תפוחה וללא גושי סוכר.

מוסיפים את הביצים, בהפרש של 3 דקות בין אחת מהשנייה (כדי להבטיח שלא יהיו גושים).

מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.

יוצקים לתבנית עם תחתית הבצק האפוי. מפוררים את 1/3 הבצק הנותר ומפזרים על העוגה.

מקררים למשך 6 שעות במקרר.

עוגת גבינה

מסעדת בית שלום במטולה

מרים הוד ממסעדת בית שלום במטולה ממליצה על עוגת הגבינה מבית סבתא, אותה מגישה לאורחי המסעדה.

תבנית עגולה 28

מצרכים:

  • 6 ביצים
  • 1.5 כוס סוכר
  • 3 גביעי גבינה לבנה (750 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • קליפת לימון מגורדת
  • גביע שמנת חמוצה

לשכבה עליונה

  • חבילת שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר

אופן הכנה:

מקציפים את החלבונים עם שני שליש כוס סוכר.

מערבלים בעזרת מיקסר את שאר החומרים בנפרד- לבלילה חלקה. ומוסיפים לחלבונים המוקצפים.

יוצקים בתבנית משומנת ואופים בחום- .c150 כחצי שעה, עד שתופחת, מורידים את החום

ל- .c100 ומשאירים שעה וחצי נוספת בתנור.

מצננים.

מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ומורחים על העוגה.

לגיוון, ניתן להוסיף מעל קרם השמנת דובדבנים טריים או שוקולד.

גלילות מוצרלה

מסעדת ביסטרו בנמל עין גב

אלפונסו מאורי, שף מסעדת הביסטרו בנמל עין גב ממליץ לפתוח את ארוחת החג בגלילות מוצרלה ממולאות. המתכון פשוט להכנה בעוד שהתוצאה הסופית מותירה רושם רב.

מתכון ל- 5 סועדים

מצרכים:

  • 200 גרם גבינת מוצרלה
  • 4 כפות רוטב פסטו
  • 4 כפות עגבניות מיובשות
  • שמן זית
  • אורגנו
  • מלח

אופן הכנה:

חותכים את גבינת המוצרלה לפרוסות ומסדרים על תבנית. מטבלים במלח ואורגנו.

מכסים את התבנית עטופה נייר כסף ומכניסים לתנור בחום נמוך- .c100 ל- 4 דקות, עד שהגבינה נמסה. מוציאים ומסירים את נייר הכסף.

בעזרת כפפות (גומי פשוטות) מכניסים את הידיים לקערת מים עם קרח. מיד עם הוצאתם מתחילים לגבש כדור מעיסת המוצרלה החמה (אם חם מידי, ניתן לחזור על הפעולה). את הכדור מרדדים (כמו בצק) בעזרת מערוך. רצוי לשמן את משטח העבודה בשמן זית.

מורחים על המוצרלה הפרוסה רוטב פסטו ועגבניות מיובשות ומגלגלים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

מסירים את הניילון, חותכים הגלילים לפרוסות עבות (2 ס"מ).

מומלץ להגיש עם רוטב בלסמי.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה