בורקס במבה

אומרים שההכרח הוא אבי ההמצאה. אולי זה נכון, אבל במקרה של בורקס הבמבה של מיכל יפה אבי ההמצאה הוא לגמרי השעמום. בכל אופן – מדובר בהברקה

04/03/2012
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

חורף. קר. גשם. רוח. בקיצור: דיכאון. בקיצור 2: פחמימות. במתכון שלפניכם חברו להם יחדיו שני סוגי פחמימות שאני אוהבת במיוחד. אלה של הבורקס ואלה של הבמבה.

אני מתה על במבה. לדעתי מדובר באחת ההמצאות הגדולות של האנושות. אלא שיש דבר אחד שמעיב על הנאה מושלמת מבמבה (טוב, שני דברים. גם הקלוריות יושבות לי על המצפון ועל התחת) – הנטייה שלה ללכלך.

משום כך, אם יורשה לי להעיד על עיסתי, הרעיון לשלב במבה בתוך מילוי של בורקס הוא לא פחות מגאוני. לא שבורקס לא משאיר פירורים בכל מקום, אבל לפחות הפירורים האלה לא נמרחים כשמנסים לנקות אותם. אז ללא שהות נוספת, קבלו את המתכון לבורקס במבה.

המצרכים (שמספיקים למילוי בורקסים מ-1 ק"ג בצק עלים מרודד):

2 שקיות במבה קטנה (סך הכל 50 גרם) גרוסה/טחונה

1 גביע קוטג'

1 ביצה

חופן נדיב של גבינה צהובה מגוררת

קורט פלפל לבן

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה ומשתמשים בה כמילוי לבורקס בצורה האהובה עליכם. אני השתמשתי במכשיר המיועד ליצירת רביולי, אבל כמובן שגם מלבנים או משולשים יעבדו מצוין.

שימו לב שלא לשים יותר מדי מילוי, כי יש לו נטייה לנזול אל מחוץ לבצק (ולא שזה רע).

מרחו את הבורקס המוכנים בביצה טרופה ופזרו שומשום מלמעלה.

אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות, עד שמשחים, תופח ונראה כמו בורקס כהלכתו.

ניתן להכין את הבורקס ולהקפיא אותם עוד לפני האפייה. בשעת הצורך והכמיהה לפחמימות, פשוט הוציאו מהפריזר, מרחו בביצה ובשומשום ואפו (אין צורך להפשיר).

צילום: מיכאל זילברמן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה