שף עד הבית

גליה, קוסמטיקאית מתל אביב, קפצה על המבצע של קנור והזמינה הביתה את השף שלהם שיבשל לכל המשפחה שלה. הלכנו לרשום מתכונים

01/03/2012
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

שבע בערב. את אחרי יום עבודה ארוך ומתיש ואחר צהריים אינטנסיבי עם הילדים. אם זה לא היה מספיק כדי לחסל לך את המצברים, עכשיו גם צריך להיכנס למטבח ולהתארגן על ארוחה משפחתית. אלוהים, מה לא הייתי נותנת כדי שאיזה שף מוכשר יופיע לי בבית, יתקתק לחבר'ה כמה מנות שוות ויחסוך לי את העבודה הקשה.
גם בחברת יוניליוור, המשווקת את המותג קנור בארץ, חשבו כך ולכן לפני כמה שבועות השיקו מבצע ייחודי - 'שף בבית', שבמסגרתו זכו 200 משפחות ישראליות שרכשו את מוצרי המותג בארוחת גורמה ביתית. במסגרת המבצע הגיע לבית הזוכים שף מקצועי ובישל עבור המשפחה כולה ארוחה לתפארת המשלבת את מוצרי קנור. הזוכים היו רק צריכים לבחור את הארוחה המועדפת עליהם מתוך 4 תפריטים שונים: איטלקי, דיינר אמריקאי, אסיאתי ומזרח תיכוני וכמובן, לבוא עם הרבה תיאבון.

..

גליה ליברמן ויהונתן בר השף של קנור. צילום: שוקה כהן
..
גליה ליברמן, קוסמטיקאית מתל אביב, היא בין הזוכים המאושרים בהגרלה. את הזכות לארוחת שף בסגנון דיינר אמריקאי היא החליטה להעביר לבית אחותה, יעל ברק בקריית אונו ועל הדרך להזמין גם את ההורים להתפנק. השבוע, ביום ראשון, התכנסה כל המשפחה, כולל שני הילדים של גליה – שירה ואיתמר והבן הפעוט של יעל – דניאל, כדי ליהנות מכנפי עוף מתובלות, המבורגרים עסיסיים, פלחי תפוחי אדמה אפויים ועוד כמה מטעמים. הריחות שאפפו את הדירה הוציאו את כולם מהדעת כולל את דניאל (7) שהתרוצץ בין המטבח לסלון ודרש לדעת למה ההמבורגר שלו מתעכב.
..
..
גליה, שזכתה במבצע לאחר שרכשה קופסת מרק עוף בשרי, נרגשת מכל ההמולה שמסביב." אני בכלל התוודעתי למוצרים של קנור לפני הרבה מאוד שנים בשוויץ, שם ביקרתי כמה וכמה פעמים חברה טובה שלי", היא מספרת, "כשהתחילו לשווק את מוצרי החברה בישראל, הפכתי גם את אימא שלי וגם את אחותי ל'משתמשות כבדות'. אנחנו משתמשות במגוון המוצרים של המותג – רטבים לבשר, אבקות מרק, תיבוליות. כמעט בכל ארוחה שאני מבשלת, אני משתמשת במוצר כלשהו של קנור".

..
התרגשת כששמעת שזכית בארוחת הגורמה?
גליה: "מאוד הופתעתי ושמחתי וגם עכשיו כשהשף הגיע אנחנו מאוד מתרגשים, בעיקר הילדים. אני הבשלנית במשפחה ואני רגילה לבשל לכולם ונורא כיף לי שהיום מישהו אחר עושה את זה בשבילי. מה גם שמחר יש לי יום הולדת, אז הארוחה הזאת נפלה לנו ממש בזמן".
..

תן לי לעזור לך קצת, אני רגילה לבשל לכולם. צילום: שוקה כהן
..
התלבטת באיזה סוג של ארוחה לבחור מבין ארבעת התפריטים - איטלקי, אמריקאי, אסיאתי ומזרח תיכוני ?

גליה: "האמת היא שממש לא. היה לי ברור שנבחר בארוחת דיינר אמריקני כי כל בני המשפחה מתים על בשר".
..
בינתיים, האחות יעל משתדלת לעזור לשף לנווט במטבח. היא מסתכלת על כל האוכל, הסירים והמחבתות שנערמים מסביב ונראית קצת בסוג של הלם קרב קולינרי. "המטבח פה בדירה בחיים שלי לא עבד קשה כמו היום", היא ממלמלת לעצמה. כמה דקות מאוחר יותר היא פותחת ארון ומגישה לשף כמה קופסאות של תיבולית עבור קציצות ההמבורגר. "אני מכורה  לכל סוגי התיבוליות של קנור", היא מסבירה לו.

..

שף יהונתן בא לבשל

..

כמה מילים על המותג עצמו: מדובר  באחד המותגים המובילים בעולם בתחום המרקים, הרטבים, התבשילים ועזרי הבישול. הוא  הושק לראשונה בישראל בחורף 1994 על ידי חברת יוניליוור ישראל וכיום מחזיק בנתח של כ- 50% מהשוק. על המדפים של כל רשתות השיווק בארץ אפשר למצוא עשרות ממוצרי קנור במגוון קטגוריות: מרקים עשירים, מרקי נמס בכוס, מרקי תיבול, צירי בישול, תיבוליות, תערובות תיבול לעוף, רטבים לבישול, תבשילים ועוד. לקנור 230 שפים עולמיים האחראים על פיתוח המוצרים והבאת הטרנדים והחדשנויות לשולחנו של הצרכן.
..

השף של קנור לארוחה זו הוא יהונתן בר, בעל חברת קייטרינג והוא עושה מעל ומעבר. לא רק מבשל אלא גם מנקה, זורק טיפים לבישול, מתפקד בתור סומלייה ומלצר ועל הדרך משעשע את בני המשפחה, בעיקר את הילדים שמתרוצצים לו בין הרגליים.
..
מבשל, מגיש ושוטף כלים בתום הארוחה. השף של קנור על הקו החם. צילום: שוקה כהן

..

זה בטח לא קל להיכנס כל פעם לבית זר ולהתחיל לבשל אוכל גורמה. דורש הרבה ריכוז, משמעת ודייקנות?

בר: "אחרי 19 שנה במקצוע, אני רגיל לעמוד במרכז הסיטואציה הזאת. מה אכפת לי לעשות בלגן במטבחים של אחרים?!", הוא שואל בצחוק בזמן שהוא מחטט במגירות ארונות המטבח כדי למצוא פותחן ליין.
..
מה הטיפ האולטימטיבי שאתה נותן למשפחות באירועים שכאלה?

בר: "גורמה או לא גורמה – הכי קל וטוב לעבוד עם הידיים במטבח, בלי כל מיני גאדג'טים מוטרפים".
..

באיזה מוצרים של קנור השתמשת בהכנת הארוחה של גליה?

בר: "לתפוחי האדמה בתנור (שיצאו אלוהיים) הוספתי תיבולית 'עשבי תיבול' של קנור, מרק בצל ורוטב של שום ודבש. את ההמבורגרים הגשתי עם רוטב ברביקיו ואת הכנפיים פינקתי בהרבה רוטב צ'ילי פיקנטי".
..
..

המבורגרים עם רוטב ברביקיו. צלם: שוקה כהן


מה המוצר של קנור שהוא הפייבוריט שלך?

בר שולף: "כמעט בכל ארוחה שאני מבשל אני עושה שימוש ב'ציר בקר' של קנור, גם לרטבים וגם למרקים והאמת היא שלא הרבה אנשים בישראל מכירים את המוצר, אז אני מקווה שעכשיו הוא יקבל את החשיפה שמגיעה לו".

..

ציר בקר שישדרג להפליא מרקים וטוב גם לרטבים
..

מתכונים מהשף של קנור
..

כנפי עוף מתובלות
..
1. חוצים כל כנף לשנים ומצפים במעט קמח מנופה, מלח ופלפל שחור.
2. מכניסים את הכנפיים לטיגון בשמן חצי עמוק אבל רק אחרי שהוא מאוד חם.
3. לאחר מכן סופגים בעזרת נייר סופג את השמן ומורחים על הכנפיים רטוב מעורבב משני רטבים של קנור - רוטב פיקנטי ורוטב צ'לי מתוק.

..

כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק. צילום: שוקה כהן

תפוחי אדמה אפויים

..

1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לשישיות.
2. מנחים אותם בקערה עם שמן זית, מלח, פלפל שחור ושלוש שני שום קצוצות היטב.
3. מוסיפים רוטב שום של קנור, רוטב דבש וצ'ילי של קנור ותיבולים עשבי טיבול של קנור ומערבבים היטב עם תפוחי האדמה.
4. משם מעבירים את תפוחי האדמה בנוסף לנוזלים שבקערה לתבנית שעליה פרוס נייר אפייה ואופים במשך 20-25 דקות בטמפרטורה
של 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.



תגיות:

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה