מרק תפוחי אדמה ואצות

זה דרש עבודת מודיעין מסוימת, אבל בסוף הצלחנו להשיג לכם את המתכון למרק תפוחי האדמה והאצות הנפלא של ניצן רז ממסעדת סושיסמבה

06/02/2012
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

הכל היה מושלם בארוחת הטעימות שאכלתי בסושיסמבה בשבוע שעבר, ואת הכל הייתי רוצה להכין בעצמי בבית. אבל אדם חייב להכיר במגבלותיו, ומכיוון שכך - התרכזתי במנה היחידה בארוחה שאותה היה לי סיכוי להכין - מרק תפוחי האדמה והאצות. הבעיה היא שהיו במרק הנהדר הזה המון טעמים שלא הצלחתי לזהות, ולכן נדרשה עבודה מודיעינית בתחום השגת המתכון.

טוב, לא מדובר בגילוי סודות הגרעין האיראניים. עבודת המודיעין כללה בקשה נלהבת מהשף, ומקץ כמה ימים היה בידי המתכון המבוקש, ואני שמחה לחלוק אותו אתכם.

מרק תפו"א ואצות של ניצן רז מסושיסמבה

המצרכים (ל-6 מנות):

3 תפוחי אדמה מקולפים

1 כרישה מנוקה

1 גזר

1 בצל

100 גרם חמאה

2 כפות דאשי (להשיג בחנויות האוריינטליות)

2 כפות קארי יפני (להשיג בחנויות האוריינטליות)

6 דפי אצת נורי (האצה של הסושי)

100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה בסיר.

קוצצים את הירקות, מכניסים אותם לסיר ומכסים במים, ומביאים לרתיחה עד לריכוך כל הירקות.

מוסיפים 2 כפות דאשי, 2 כפות קארי יפני, 6 דפי אצת נורי ו-100 מ"ל שמנת מתוקה.

מתבלים במלח וסוכר לפי הטעם.

טוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק.

הערות:

  • אחד היתרונות הגדולים שבלאכול במסעדה - מלבד העובדה שמבשלים לכם, מגישים לכם ולא צריך לשטוף כלים - זה שאתם לא יודעים בדיוק עד כמה האוכל לא דיאטטי. אז כן, 100 גר' חמאה לסיר מרק זה המון, ואפשר בהחלט לשים כמות מופחתת או להחליף את כל החמאה בחצי כוס שמן זית. רק קחו בחשבון שזה כמובן יהיה פחות טעים. אפשר גם להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לבישול מופחתת שומן.
  • את הדאשי, הקארי היפני והאצות ניתן למצוא בחנויות כגון "מזרח ומערב".
  • המרק אמור לצאת מתקתק-חרפרף, אז אל תוותרו על הוספת סוכר. הקארי אמור להיות חריף, אבל אם קשה לכם עם זה, יש גם קארי יפני לא חריף. מקסימום תוסיפו פלפל.
  • .

    בתיאבון!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה