אם אין קמח – תאכלו עוגות

מי שלא אוכל גלוטן לא חייב לסבול. השפית עינת מזור עם מתכון למאפינס גזר עם אגוזי מלך, ללא גלוטן וללא סוכר

23/01/2012
עינת מזור קבלו עדכונים מעינת
  • RSS

האמריקאים אלופים בקאפקייקס (אלה עם הציפוי) ובמאפינס (אלה שבלי), אותן עוגות קטנות ואישיות המגיעות בכל הטעמים והמינים. ישנן חנויות לממכר קאפקייקס ואפילו קרוניות קאפקייקס המוצבות ברחובות מנהטן. הן כל כך פופולאריות שאין אירוע בלעדיהן ומסיבת יומולדת לא שלמה בלי קאפקייקס או מאפינס מתוקים.
כמי שמתמחה באפייה ללא גלוטן, אני מציגה בפניכם את הנוסח הבריא שלי למאפינס טעימים במיוחד ללא גלוטן וללא סוכר. רבים שואלים אותי אם ניתן להשתמש בקמח אחד ללא גלוטן והתשובה לכך היא שכדי להגיע למקסימום טעם וטקסטורה רצוי להשתמש בתערובת של קמחים ללא גלוטן.
במטבח שלי אני משתמשת באגוזים ובגזרים אורגניים ללא חומרי הדברה וללא כימיקלים, כי יש טעם רב לדעתי להשקיע בגופנו, הרי יש לנו רק אחד כזה.

מאפינס גזר עם אגוזי מלך ללא גלוטן וללא סוכר

החומרים ל-12 קאפקייקס:

4 גזרים בינוניים, מגוררים

120 גרם חמאה רכה או שמן חמניות

¾ כוס "כמו סוכר" (או סוכר דמררה, אם המאפינס שלכם הם עם סוכר)

2 ביצים

מיץ מחצי תפוז

¼ כוס קמח טפיוקה

¼ כוס קמח אורז חום

¼ כוס תערובת מוכנה לעוגות ועוגיות ללא גלוטן וללא סוכר

1 כפית גואר גאם

1 כפית אבקת אפייה

½ כוס קוקוס טחון לא ממותק

1 כפית קינמון

קורט מלח

½ כוס אגוזי מלך + 3 כפות אגוזי מלך קצוצים לפיזור

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית 12 שקעים או מניחים מנג'טים בשקעים.
  2. מגררים את הגזרים וסוחטים היטב את הגזרים מהנוזלים בעזרת מגבת.
  3. מערבבים בקערה את החמאה ו"כמו סוכר" יחד.מוסיפים את הביצים.
  4. בקערה נפרדת מנפים את הקמחים, גואר גאם ואבקת אפייה, מוסיפים את הקוקוס, הקינמון והמלח.
  5. מערבבים את החומרים הרטובים עם היבשים. מוסיפים את הגזרים ואת מיץ התפוזים. מערבבים לבלילה אחידה.
  6. ממלאים את השקעים בבלילה ומפזרים למעלה אגוזי מלך.
  7. אופים בתנור למשך 20 דקות. נותנים למאפינס להצטנן בתבנית לפני הוצאתם.

.

לאתר של עינת מזור




    מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

    בחזרה למעלה