איך לנקות סיר שרוף?

תשכחו מכל מה שלימדו אתכם על סירים שרופים. הנה שיטה לניקוי פשוט, מהיר וקל של סיר שרוף, בלי לנקות מייד אחרי הבישול, בלי להשרות ובלי להרוג את עצמכם בשפשופים. סיפור ב-6 מערכות

08/03/2013
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • בדואר
  • RSS

1. טלו סיר שרוף. אני, כמובן, לעולם לא שורפת סירים, והסיר שבתמונה נשרף במיוחד לצורך ההדגמה. לא מאמינים? נו טוב, לפחות ניסיתי. אבל רק שתדעו שתפוחי האדמה שהיו שם קודם יצאו מאוד טעימים, רק חבל שנשארו חתיכות שלהם דבוקות לתחתית הסיר.

אה, וחשוב גם לספר שהסיר עמד ככה על הכיריים במשך 24 שעות. בלי לנקות מייד אחרי הבישול (למה מי מת?) ובלי לשים בכיור עם מים וסבון כלים (כי הכיור כבר היה מלא בכלים אחרים). בקיצור, מדובר בסיר שרוף ויבש כדבעי.

.

2. שפכו לתוכו כף מדידה של אבקת כביסה. כן, אבקת כביסה. לא משנה אם היא לכביסה צבעונית או לבנה.

.

3. מלאו מים עד גובה השרוף.

.

4. הביאו לרתיחה ותנו למים לרתוח בסיר במשך 10 דקות. בזמן הזה תוכלו, למשל, לשטוף את הכלים שנשארו בכיור מאתמול.

.

5. שפכו את המים. בדרך כלל זה מספיק כדי שהסיר יהיה נקי לגמרי, אבל אם עשיתם עבודה יסודית בשלב שריפת האוכל, תצטרכו לשטוף את הסיר כמו בשטיפת כלים רגילה, עם ספוג לכלים (מה שממילא תצטרכו לעשות כדי להסיר את שאריות אבקת הכביסה).

.

6. טא-דאם!

* הערה חשובה מאוד: למרות שהשיטה הנ”ל תעבוד על כל סיר, אני לא לוקחת אחריות על סירים עם ציפויים שנויים במחלוקת, שכל יום מתפרסם תחקיר אחר בעניינם. על אחריותכם.

לכל פינות ה”עשו זאת בעצמכם”

בישלה, שרפה, ניקתה וצילמה: מיכל יפה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה