חדשות האוכל: המקום החדש של קיציס

עד ש"ארץ נהדרת" תחזור, קיציס משקיע בבר חדש. וגם: ימי הולדת למל ומישל ולאוונגרד, תפריטי חורף באיטלקיה בתחנה ובחג' כחיל ופסטיבל דלעת בכרמים

04/01/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS
  • בשדרות רוטשילד בתל אביב נפתח בר שכונתי חדש בשם ביפר, שבין השותפים בו ניתן למצוא את אייל קיציס ועומר מילר ("חדר האוכל"). מילר אחראי גם על התפריט, שכולל מנות קטנות ומגוונות – מפלטת ירקות לשומרי (טוב, שומרות) דיאטה (36 שקל) ועד קאסדיה של חזיר מעושן, מוצרלה ושמן פפריקה בתוך טוסט (37 שקל). ביפר, שד' רוטשילד 28 תל אביב, 052-6788965. שעות פתיחה: כל ערב מ-21:30 ועד לקוח אחרון.

ביפר. צילום: עומר גולני

.

  • רשת אספרסו בר מקדישה את חודש ינואר לאיטליה. בין המנות שיוגשו במהלך החודש תמצאו רביולי במילוי תרד, ריקוטה וחמאת מרווה (32 שקל לראשונה, 60 לעיקרית), פסטה רדיאטור ברוטב שמנת, אפונה, חזה אווז מעושן ונענע (64 שקל) וטורטליני עם עגבניות קונקסה, זיתים שחורים, חציל שרוף גבינת פטה ואורגנו (בתמונה, 64 שקל).

טורטליני עם עגבניות קונקסה, זיתים שחורים, חציל שרוף גבינת פטה ואורגנו באספרסו בר. צילום: יח"צ

.

  • עדיין באיטליה, מסעדת איטלקיה בתחנה מציגה תפריט חורף חדש, שכולל בין היתר סלט פנצנלה (עגבניות, מלפפונים, צנוניות, צלפים, בצל סגול, בזיליקום, זיתי קלמטה וקרוטונים תוצרת בית, 32 שקל), ארנצ'יני ממסינה (בתמונה. כדורי ריזוטו, זיתים, גבינת מוצרלה ופרמזן מגולגלים בפירורי לחם ומטוגנים קלות, 34 שקל) וקנלוני סרטנים (86 שקל). איטלקיה בתחנה, מתחם התחנה תל אביב, 03-5222664. שעות פתיחה: א'-ו' 9:00-24:00 שבת 10:00-24:00.

ארנצ'יני ממסינה באיטלקיה בתחנה. צילום: יח"צ

.

  • גם מסעדת חג' כחיל היפואית משיקה תפריט חורף מחמם, שכולל, בין השאר, פוח'ארה – תבשיל כבש וירקות שורש המוגש בכלי חרס ומלווה באורז, שקדים וצנוברים (105 שקל), קבב טלה על מקל קינמון (65 שקל) וירוקים של חורף: חוביזה (בתמונה), עולש בר ותרד בלאדי (30 שקל כ"א). חג' כחיל, רזיאל 18 (כיכר השעון) יפו, 03-6831239. שעות פתיחה: שבת-ה' 11:00-24:00, ו' 11:00-1:00.

סלט חוביזה בחג' כחיל. צילום: יח"צ

.

  • אחרי הסכין היפני והניילון הנצמד היפני, הגיע תורה של הדלעת היפנית. השף סהר רפאל ממסעדת כרמים הכין ממנה שתי מנות מיוחדות - דלעת בשר בקר עם מטבל שעועית מקסיקנית ודלעת בשר בקר בתוספת ירקות שורש – שיוגשו במהלך ינואר. כרמים, מושב סגולה (על כביש 4, 8 ק"מ דרומית לקסטינה), 08-8505859. שעות פתיחה: כל השבוע 9:00-24:00.

דלעת יפנית בכרמים. צילום: עזר חדד

.

  • במסגרת חגיגות יומולדת 5 למל ומישל, יתארח שם ביום שלישי הבא, 10.1, השף אסף גרניט ממחניודה, שיבשל את המנות המיוחדות של המסעדה שלו: פולנטה אסף גרניט (58 שקל), מרק ריבולטה – ביצת שליו וירקות משוק מחנה יהודה (56 שקל), טורטליני חמשוקה במילוי ראגו של עגל וטלה ביוגורט והפתעות (96 שקל), רביולי ארטישוק עם חמאת שום, לבנה צאן ותפוח אדמה שרוף (82 שקל), עוגת בסבוסה וגלידת חלבה (38 שקל) ועוד. מל ומישל, בן יהודה 155 תל אביב, 03-5293232. שעות פתיחה: כל השבוע 19:00-24:00, שבת גם ב-12:00-16:00.

יוגב ירוס, שף מל ומישל, ואסף גרניט, שף מחניודה. צילום: יח"צ

.

  • ומסעדת אוונגרד חוגגת 12, ובמסגרת החגיגות יוגשו מנות ראשונות ב-12 שקל למנה (מותנה בהזמנת 2 מנות עיקריות) ובירות וצ'ייסרים אף הם ב-12 שקל. אוונגרד, הברזל 3, רמת החי"ל תל אביב, 03-6480082. שעות פתיחה: א'-ד' 12:00-1:30, ה'-שבת 24 שעות.

חלת בצל של אוונגרד. צילום: דן פרץ

ומשהו הביתה

חברת Mana הוציאה חטיף בוטנים אפוי בשם "יאמי", שאמור להתחרות בבמבה הישנה והטובה ולהיות יותר בריא. כמובן ש"בריא" זאת הגדרה מעט מוגזמת. נכון שיש כאן פחות קלוריות, שומנים ונתרן מאשר בבמבה, ולעומת זאת יותר חלבונים, אבל הפחות קלוריות האלה זה עדיין 505 (לעומת 546 בבמבה) והפחות שומן זה 27.3 גרם (לעומת 34). ולפני שאגיע לסוגיית הטעם, אציין שבעיניי במבה הוא החטיף המושלם בתבל. מכיוון שכך לא היה ליאמי הרבה סיכוי, ואמנם בטעימה ראשונה הרגשתי כל מיליגרם נתרן שהופחת בחטיף החדש (זה הערך התזונתי עם השינוי הכי גדול: 240 מ"ג נתרן ל-100 גרם ביאמי, לעומת 420 בבמבה) וגם המרקם שקצת יותר רך לא כל כך מצא חן בעיני. בטעימה שנייה, לעומת זאת, הייתי רעבה, ואז חיסלתי שקית שלמה בלי להתלונן. לא בטוח שזה יגרום לי לבגוד בבמבה אהובתי, אבל אם החך שלכם פחות רגיש משלי והיאמי ימכר במבצעים טובים, אפשר בהחלט לשקול את האופציה.
יאמי, 3.90 שקלים לאריזה של 80 גרם.
מיכל יפה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה