חמין זמין (וצמחוני)

זה שאתם צמחונים זה לא אומר שאתם לא יכולים ליהנות מחמין מחמם ומשביע. השפית והמומחית לרפואה טבעית אביטל סבג עם שני מתכונים לחמין טעים ונטול בשר

27/12/2011
אביטל סבג קבלו עדכונים מאביטל
  • RSS

חמין, ואת זה אתם בטח יודעים, זאת אחת המנות המוצלחות ביותר ליום חורפי, וניתן למצוא כל מיני וריאציות עדתיות שונות לחמין. הרעיון הוא שילוב של תפוחי אדמה, קטניות ודגנים, ביצים ובשר. אבל כאן אראה לכם שאפשר גם בלי הבשר.

החמין מתבשל במשך כ-24 שעות, ואני ממליצה על פלטה חשמלית. ניתן לבשלו גם בתנור בחום נמוך של 120 מעלות בתוכנית רגילה ולא בטורבו. יש לכסות את סיר החמין במגבת עבה, על מנת שיתבשל ללא כניסה של אוויר לתוך הסיר.

הריח שמדיף החמין בבית יוצר רעב ורצון עז לגשת ולנשנש מהסיר טרם הסעודה. אצלי בבית כבר ביום שישי בערב, אחרי שהחמין נמצא על הפלטה החשמלית כמה שעות, הילדים מבקשים מנה.

מבחינת בישול המוצרים אין בעיה לאכול גם שעתיים אחרי שסיימנו את הבישול הראשוני. ככל שניתן לחמין זמן בישול ארוך יותר, כך טעמו ישתבח, אבל למי שלא בנוי לחכות יותר מדי זמן יש גרסה מקוצרת שגם היא מצוינת לימי החורף.

חמין משולב עמים

המצרכים (ל-10 איש):

סיר של 6-8 ליטר

פלטה חשמלית (לא חובה)

10 ביצים אורגניות

10 תפוחי אדמה

5 בטטות

1 כוס גריסי פנינה

1 כוס שעועית לבנה

1 כוס גרגירי שיפון

1 כף כמון

1 כף גאראם מסאלה

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף מלח גס אטלנטי

2 בצלים

2 תמרים ללא חרצן

3 כפות שמן זית

8 שיני שום

אופן ההכנה:

להשרות לשמונה שעות את השעועית, לשטוף היטב במסננת ולהנביט עוד 24 שעות, לשטוף את השעועיות במים כל 4 שעות.

להשרות את גריסי הפנינה למשך שעה, לשטוף היטב במסננת.

לקלוף את הבצל, תפוחי האדמה והבטטות.

לקצוץ את הבצל לחתיכות גדולות, להוסיף לסיר יחד עם שמן הזית לאדות עד שמזהיב.

להוסיף את השומים ואת תפוחי האדמה והבטטות, ולהניח מסביב לסיר.

לערבב את השעועית וגריסי הפנינה יחד עם התמרים ולשים באמצע הסיר.

להכניס את התבלינים לקנקן, להוסיף 4 כוסות מים, לערבב היטב ולצקת מעל.

לבשל בסיר נפרד את הביצים למשך רבע שעה, ולהוסיף לסיר החמין.

יש להוסיף נוזלים עד כיסוי, לבשל למשך שעה ולהעביר לפלטה החשמלית ל-24 שעות או לתנור בחום של 100 מעלות.

כמו חמין צמחוני-תבשיל קדירה

המצרכים (ל-10 סועדים):

סיר ברזל או חרס של 4 ליטר

10 פטריות שיטאקי טריות (רצוי של חוות תקוע)

250 גרם טופו

4 ראשי שומר

2 בטטות

200 גרם דלעת

5 סלקים קטנים

2 בצלים

ראש שום שלם

כפית פלפל שחור

2 כפיות מלח גס אטלנטי

כף קארי

כף פפריקה

כף כמון

2 כפות רוטב סויה לימה

200 גרם גריסי פנינה

3 כוסות גרגירי חומוס

אופן ההכנה:

משרים את החומוס למשך 8 שעות, שוטפים היטב במסננת ומנביטים לעוד יממה, שוטפים במים כל 4 שעות.

מבשלים את החומוסים בסיר לחץ יחד עם כפית כמון וכפית מלח למשך שעה וחצי, או בסיר רגיל עד שהחומוס מתרכך.

משרים את גריסי הפנינה לשעתיים ושוטפים היטב עד לקבלת מים צלולים.

שוטפים היטב את כל הירקות, חותכים לקוביות בינוניות.

חותכים את הטופו לקוביות משרים ברוטב הסויה למשך חצי שעה.

מסדרים בקדירת ברזל או בקדירה מחרס את כל המצרכים, מערבבים את התבלינים עם חצי ליטר מים רותחים ויוצקים לתוך הקדירה, מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך שעה ורבע.

*  *  *  *  *  *  *  *

למידע על סדנאות בישול, אירועים ומתכונים נוספים היכנסו לבלוג: www.avitality.co.il.

לעוד מתכונים לשבת

צילום: אביטל סבג




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה